איך מתחלקת ירושה?

  • דיני ירושה
    רחלי | 28/02/2021 16:50

    לסבא ז"ל היו 3 בנות גם הן נפטרו. יש 11 נכדים.
    השאלה היא: איך מתחלקת הירושה שלו?
    ל 3 הבנות כלומר ל 3 חלקים או חלוקה לפי מס' הנכדים כלומר 11 חלקים?
    תודה רבה

    • איך מתחלקת ירושה?
      עו"ד אורית ג'קמן לדאני | 01/03/2021 18:32

      היי רחלי,

      לשאלתך - עיזבון הסב - ככל שאין צוואה, ואין אישה - מתחלק לילדיו. בעניינכם - לשלוש בנותיו ז"ל, והיות והן נפטרו - ושוב ככל ואין צוואה ואין בני זוג - לילדיהן. וכך קובע סעיף 14 לחוק הירושה, בענין זה:

      14.  (א)  ילדו של מוריש שמת לפניו והשאיר ילדים, הילדים יורשים במקומו, ועל דרך זו יורשים ילדים של כל אחד מקרובי המוריש שמת לפניו; הוראות אלה לא יחולו כאשר המוריש הניח בן זוג וכן הורים או הורי הורים כאמור בסעיף 11(א), או אחד מאלה.

                (ב)  ילדים היורשים לפי סעיף קטן (א) חולקים ביניהם בשווה מה שירשו בדרך זו.

      בהצלחה.

      אורית ג'קמן לדאני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      מפי 5, מתחם סוהו, נתניה

      טלפון: 077-4564002 , מייל: jeckmanorit@gmail.com