האם אסיר יכול להתגרש?

  • איך ניתן להתגרש בתור אסיר
    חן | 22/02/2021 19:54

    היי, יש לי קרוב משפחה שמרצה עונש מאסר והוא מעוניין להתגרש מאישתו (נישאו בכלא)

    אשמח לדעת כיצד הוא יכול לפתוח תיק ברבנות לשם גירושים אם הוא אסיר, אישתו מנסה עדין להניא אותו מזה, אבל יש להם הסכם גירושים חתום מלפני שנה והוא רוצה להגיש את הבקשה.

    הוא הבין גם שיש לו בעיה בגלל שהוא לא שינה את הספח תעודת זהות שלו ועדין מופיע לו שהוא רווק, איזה בתי דין רבנים לא מערימים קשיים בגלל זה?

    אשמח לדעת מה הפרצודרה.

    תודה רבה.

    • האם אסיר יכול להתגרש?
      עו"ד אורית ג'קמן לדאני | 23/02/2021 14:29

      שלום חן,

      פתיחת התיק בבה"ד הרבני יכולה להתבצע ע"י עורך דין מייצג (כמובן, לאחר חתימה על יפוי כח מתאים). נוכחותו הפיזית של קרוב משפחתך תידרש בדיונים ובעיקר בטקס מתן הגט, וניתן להגיש בקשה מתאימה לשירות בתי הסוהר לצורך כך.

      ראה סיפור אביעד משה, שהגיע לבה"ד בחיפה למתן גט לשירה איסקוב.

      רישומו של קרוב משפחתך כרווק בת"ז לא מהווה מכשול לצורך הגירושים או ההתדיינות בבה"ד, ככל והשניים נישאו כדמו"י.

      כאן לכל שאלה נוספת.

      בהצלחה.

      בברכה,

      אורית ג'קמן לדאני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      מפי 5, מתחם סוהו, נתניה

      טלפון: 077-4564002 , מייל: jeckmanorit@gmail.com