אישור בימ"ש לגבות חובות מזונות ישנים

  • מזונות
    אמא של | 01/02/2021 14:46

    שלום רב.
    הבת שלי התגרשה, אמא ל 3 ילדים והשופט פסק מזונות של 5000ש"ח כולל מדור ובנוסף חצאים. לצערי הגרוש אינו משלם ואף מתעלם מבקשי הכלכלי בו הם שרויים. פתחנו הליך הוצאה לפועל ואז הם העבירו סכום חלקי וביקשו להסתדר לכן עצרנו את ההליכים נגדו. מאז הוא לא שילם וכעת פתחנו הליך שוב אך בהוצאה לפועל מבקשים פסק דין מבית משפט על חובות ישנים.. אין מענה בהוצאה לפועל, אין לי מושג כיצד לפנות לבית משפט ואני חסרת אונים... מה עושים וכל מי פונים?? הצילו!!!

    • אישור בימ"ש לגבות חובות מזונות ישנים
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/02/2021 21:06

      שלום רב,

      על פי החוק לתיקון דיני משפחה [מזונות], יש לקבל את אישור ביהמ"ש לגבות חוב מזונות, בגין חובות של יותר משנתיים.

      יש לפתוח בביהמ"ש בקשה מתאימה, שבה יפורטו כל הנימוקים וכל הנסיבות, בגללן לא נגבה החוב קודם לכן.

      אם מדובר בחוב גדול, הייתי שוקלת לפנות לעו"ד שעוסק בהוצל"פ ומתמצא בגביית חובות של מזונות (תחום קצת שונה מתיקי הוצל"פ "רגילים").

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il