חיוב הורים וסבים להמציא מסמכים

  • חיוב בני משפחה לשתף פעולה בהליך של קבלת אזרחות זרה
    נועה | 27/01/2021 20:53

    שלום רב,

    האם ניתן להוציא צו שיחייב הורים וסבים למסור תעודות מזהות הדרושות להליך של אזרחות זרה?

    בשל יחסים לא טובים במשפחה הנ"ל מסרבים לשתף פעולה, ואילו אזרחות זרה עשויה לתרום רבות למעמד האישי שלי.

    האם אני יכולה לפנות לבית המשפט בבקשה לחייב אותם  למסור תעודות זיהוי לעורכי הדין שלי שמטפלים בפרוצדורה? אני אף מעוניינת להבטיח להם שהמסמכים יישמרו רק בידי עורכי הדין ולא יועברו אליי, כך שאין חשש לשימוש לרעה ואין חשש למסור את אותם מסמכים כך שיעשה בהם שימוש רק למטרה הזו.

    בתודה מראש.

    • חיוב הורים וסבים להמציא מסמכים
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/02/2021 20:54

      נועה שלום,

      למיטב הבנתי, לא ניתן לחייב בני משפחה (או אחרים), לשתף פעולה ולבצע את הפעולות הדרושות, לצורך הוצאת אזרחות זרה של בני משפחה אחרים.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • מודה לתשובתך ואשמח אם יש ברשותך מידע על פסיקה
        נועה | 02/02/2021 21:09

        עו"ד חשמונאי שלום רב,

        אני מאוד מודה לתשובתך לשאלתי.

        אכן ביצעתי מעט חיפוש בנושא והבנתי שהסיכויים אינם רבים.

        אם את מכירה פסקי דין בנושא אני אשמח לעיין בהם...
        כמובן שלחייב אדם להמציא מסמכי זהות בניגוד לרצונו זה פגיעה בו אך לדעתי קיימת גם פגיעה בי.
        אשמח לדעת אם בית המשפט התייחס לסוגיה מהכרותך.

        רוב תודות וערב נעים :)