האם אפשר לשנות הסכם בגלל פסיקת העליון מ- 2017

  • משמורת משותפת
    משה | 24/01/2021 21:07

    בזמן גירושים בשנת 2017 נחתם הסכם שנעשה עי מגשרת לפי הגדרות החוק ( אדם שומר חוק שביקש לסיים את נישואיו ללא מלחמות וקרבות ) מבחינת מזונות ומשמורת משותפת שווה בזמנים .לאחר מספר חודשים יצאה פסיקת העליון לגבי ביטול מזונות במשמורת משותפת.
    הוגשה תביעה לבית המשפט לפתוח ולבטל עפ פסיקת העליון ונדחתה מפאת חוסר רצון בית משפט ליצור תקדים של שינוי הסכמים בעקבות הפסיקה.
    לא הוגש עירעור בעצת העו"ד המייצג.( בדיעבד טעות ).
    נכון להיום משולמים המזונות באופן סדיר עפ ההסכם .
    יש לציין כי מבחינת רמות שכר האישה מרוויחה יותר
    ומתקיימים כל התנאים לאי תשלום מזונות לפי פסיקת העליון. דבר שמביא אותי הבעל למצב שמתחיל החודש עם פחות מחצי משכורת כאשר האישה עם סכום משולש ומותר כאשר המשמורת שווה לחלוטין.

    האם יש דרך לפנות לארכאות גבוהות מבית במשפט המקומי ולערער/ לפתוח את ההסכם ולתקן את חוסר הצדק המשווע והזועק בכל אוזן הגיונית.

    • האם אפשר לשנות הסכם בגלל פסיקת העליון מ- 2017
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/02/2021 20:29

      משה שלום,

      פסה"ד של ביהמ"ש העליון לא ביטל מזונות במשמורת משותפת אלא קבע כללים לחישוב המזונות, שמתחשבים מאוד בזמני השהות, הכנסות שני הצדדים וכו'.
      אם זאת, ממש לאחרונה ניתן פס"ד תקדימי חדש, שקבע שלא ניתן לפתוח הסכמים רק כיוון שניתן אותו פס"ד של 2017, אלא נדרשות נסיבות נוספות, המצדיקות את שינוי הוראות ההסכם.

      אם לדעתך חלות נסיבות נוספות, המצדיקות את שינוי / ביטול המזונות - אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי אצל עו"ד המתמחה בתחום זה, כדי לבדוק את מצבך וסיכוייך.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il