בא כוחי דורש שכר טרחה נוסף. האם זה תקין?

  • תיק התנגדות לצוואה
    דודי | 28/12/2020 19:46

    שלום רב. אני הגשתי בקשה לקיום צוואה והאחים שלי הגישו על כך התנגדות. שכרתי עורך דין לענייני משפחה לטפל לי בתיק. אנחנו לאחר דיון ראשון בו נפסק שגרפולוגית צריכה לבדוק את הצוואה בשביל לזהות כתב יד.
    באורך פלא התגלה כי הצוואה שמסרתי איננה מקור אלא העתק. כנראה שכשעשינו העתקים של הצוואה לכל האחים אחד מהם לקח את המקור ועכשיו הוא מסתיר אותה או משהו כזה.
    בכל מקרה, העורך דין שלי טוען שכדי לבית המשפט יכיר בצוואה למרות שהיא העתק צריך לפתוח תהליך נפרד מהתיק והוא רוצה על זה כסף נוסף.
    האם הגיוני דבר כזה?
    סגרתי איתו שכר טרחה בהתחלת התיק ובסוף התיק. האם הגיוני עכשיו בגלל בלתם (ותמיד יש בלתמים בכל תיק) לדרוש כסף נוסף?

    • בא כוחי דורש שכר טרחה נוסף. האם זה תקין?
      עו"ד רוית טוב-לי | 06/01/2021 18:00

      דודי, שלום,

      חוששני שהצדק עם עורך דינך.

      סיכמתם על שכ"ט עבור ייצוג בהליך מסויים. כרגע נדרש הליך נוסף, שלא צפיתם אותו מראש. עורך דינך אכן זכאי לדרוש ולגבות בגין הייצוג החדש שכ"ט נוסף.

      אולי כדאי שתבצע סקר שווקים קצר ותנהל איתו מו"מ על המחיר.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il