האם האפוטרופוס הכללי חייב במענה על שאלון?

  • חובה אפוטרופוס הכללי לענות על שאלון לפי סע 113
    borisd | 27/12/2020 13:42

    חובה אפוטרופוס הכללי לענות על שאלון לפי סע 113 ו 114 לתקנון.

    - מצב משפטי: התנגדות לצו ירושה וביטול צוואה. אפוטרופוס הכללי מופיע במשפט התנגדות כי משיבה.

    בשליטה האפוטרופוס הכללי נמצאים מסמכים למינוי ייפוי כוח המתמשך למנוחה.

    שאלה: אם לאפוטרופוס הכללי חלה חובה לענות על שאלון של ניתבע, להודיע על קיים מסמכים רלוונטיים לתביעה? חובתו לענות על שאלון שהוגש לפי סע 113 ו 114 לתקנון. יש פסיקה מחייבת

    • האם האפוטרופוס הכללי חייב במענה על שאלון?
      עו"ד רוית טוב-לי | 06/01/2021 17:55

      בוריס, שלום,

      בענייני משפחה ככלל לא חל הפרק בתקנות סדר הדין האזרחי העוסק בשאלונים ובגילוי מסמכים, ואפילו אם היה חל, לא ניתן להפעיל אותו כנגד המדינה.

      המידע הנוגע להפקדת ייפוי כוח מתמשך אכן חסוי ככלל, מטעמי פרטיות.

      המזור הוא להגיש לבית המשפט בקשה מנומקת למתן צו לחשיפת מסמכי התיק, ולהסביר בה מה הרלוונטיות.

      בהצלחה!

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il