האם אפשר לסרב להשתחרר מאשפוז?

  • האם אפשר לסרב להשתחרר מאשפוז?
    אסנת | 24/12/2020 19:47

    אדם שמאושפז במצב לא טוב בבית חולים
    האשפוז נמשך שבוע, הרופאים טוענים שהוא יכול להמשיך את הטיפול
    בבית באמצעות אחות ועזרה, אך המשפחה מסרבת שהוא יעזוב את האשפוז
    מה קורה אם אותו אדם פשוט אומר שהוא מסרב לעזוב את האשפוז ונשאר במיטתו?
    האם ניתן להוציא אותו בכוח מבית החולים? האם ניתן לחייב אותו במחיר ימי האשפוז?

    • האם אפשר לסרב להשתחרר מאשפוז?
      עו"ד ורד פרי | 29/12/2020 14:39

      שלום אסנת,

      לדעתי אם אדם זקוק להמשך טיפול רפואי, אי אפשר לפנות אותו בכח מהמוסד הרפואי. השאלה היא כמובן אם יש תועלת בהמשך האשפוז שלו בבית-החולים. ככל שאתם סבורים שהוא אינו יכול לטפל בעצמו ו/או לקבל את הטיפול הדרוש בבית - מציעה שלא תבואו לשחרר אותו. בהנחה שהוא לא עצמאי - איך ישחררו אותו מבית-החולים?

      אם הוא זקוק למסגרת אחרת לאחר האשפוז (למשל מסגרת סיעודית, או מסגרת שיקומית) לדעתי קופת החולים מחוייבת לסדר את המסגרת האחרת טרם השחרור, כדי לוודא שהמטופל לא יפול בין הכסאות.

      אני לא נתקלתי בפסיקה אשר חייבה את המטופל בסיטואציה כזו לשלם עבור ימי האשפוז. ייתכן שיש כזו, אך היא לא פורסמה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il

      • אישפוז
        אישפוז | 06/06/2022 17:25

        אני מאושפז בוולפסון כרגע ורוצים לשחרר אותי הביתה ואני זקוק עדיין לבדיקות וכאלה למשל מוגלובין נמוך האם הם יכולים לשחרר אותי מדעת עצמם ? אני יכול לסרב ???