מה לעשות עם נער בן 15 במצוקה?

  • שואלת עבור מכר בן 15 וחצי
    Lee | 23/12/2020 15:38

    היי, מעבירה הודעה מצוטטת כפי שהיא מילד בן 15.5 שסובל מאוד בביתו, בתקווה לקבל משפחת אומנה עבורו.

    "ההורים שלי עשו ס*ס ב2005, היא נכנסה להריון, הוא לא רצה שהיא תעשה הפלה. אחרי כמה זמן היא נפרדה ממנו, ו2013 התחילו לה בעיות נפשיות כל מיני. ב2018 עברתי לפנימיה בגלל שכתבתי באתר fxp שאני רוצה למות, אחרי שלושה חודשים עזבתי את הפנימיה. 29:12:2020, בית המשפט מינה לי עו''ד אפוטרופוס לדין. כל מיני דיונים, ובסוף החלטתי שאני רוצה ללכת לפנימיה. אז אחרי שסיימתי 8 שנות לימוד + מחזור ל', התחילו לחפש לי פנימיה. וביקשתי כל מיני דברים שלא יהיו רשומים בפרוטוקול בית המשפט, ''אמא'' שלי, לא יודעת שאני מדבר עם האפוטרופוס שהמדינה מינתה לי. ''אמא'' שלי הפסיקה לעבוד ב2018, והיא מקבלת עלי ועל אחי ביטוח לאומי+ הבטחת הכנסה. המצב בבית לא להיט. ואני סובל נפשית. אני לא מתכוון שוב לעבור לפנימיה, כי אני לא מתאים לפנימיה. ב4.9.2020 עברתי לפנימיה, 5.9.2020 חזרתי לבית, בגלל קושי מאוד עצום. וכשהגעתי לבית פשוט נישקתי את הקירות. למרות הסבל שאני חווה בבית.

    יש אלימות מילולית לעיתים קרובות,צעקות וכו'. ואני איבדתי את אחי לפני כ7-6 שנים. הוא לא אותו אח שהיה לי. עכשיו הוא ערס+עבריין+חסר רגשות+ימין קיצוני חזק. אז כן, יחסית לשואה היה מדהים. ואין מה לעשות. נולדתי ללא מזל. "

    הילד נשמע במצב קשה ביותר עד סיכון ולא מסוגל להתסדר במסגרת הפנימייה. אני כותבת לכם בתור סוג של יועצת מתנדבת באינטרנט שרוצה לעזור לו.

    הפתרון היחיד שיכול באמת להוציא אותו מהבוץ הזה הוא מסגרת משפחתית חוץ-ביתית (אימוץ/משפחת אומנה).

    הילד טוען כי הוא "לא יודע מה זה אבא" - קרוב לוודאי, ללא קשר עם אביו.

    אשמח שתחזרו אליי למייל ונראה מה אפשר לעשות בנוגע אליו.

    תודה.

    • מה לעשות עם נער בן 15 במצוקה?
      עו"ד רוית טוב-לי | 06/01/2021 17:47

      לי, שלום,

      אני ממליצה לך לפנות למחלקת הרווחה בעירייה הרלוונטית. מהתיאור יש להניח שהם כבר מכירים את הקטין וייתכן שלפק"ס נותרו סמכויות כלשהן. גם אם לא, פק"ס לסדרי דין תדע לערב את בית המשפט בעניין ולשקול את החלופות, כמובן תוך שמיעת הקטין. לפעמים בית המשפט נאלץ להכריז על קטין כקטין נזקק בהתאם לחוק הנוער, וזוהי תחילת הפיתרון. בכל מקרה, יפה שאת רגישה, ערנית ואכפתית, אבל מצוקה של נער בגיל ההתבגרות מצריכה התערבות מקצועית מצד מי שממונה על כך ויש לו גישה למערכת. עצה באינטרנט מצד מי שאינו מכיר את הקטין ואת המשפחה אינה מספיקה. עדיף לערב את הרווחה לחינם מאשר לבחור שלא לערב אותה, ולהצטער בדיעבד.

      בהצלחה ובאיחולי שלווה לנער,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il