התנהלות כאשר אחד מההורים מגלה סימני דמנציה

  • אפוטרופוס
    אריק | 15/12/2020 13:06

    ,שלום רב.
    הורי בני 90 שנה( שיבדו לחיים טובים וארוכים) חיים באורח חיים שליו ותקין, עם חשבון בנק משותף לכל דבר לעניין.
    בתקופה אחרונה נתגלתה אצל אימי תופעת דימנציה קלה.( שוכחת,חוזרת על משפטים כמה פעמים, ולפעמים גם לא זוכרת דברים שעשתה לפני רגעים מספר)
    השאלות שלי הם:
    * האם אבא יכול להמשיך ולנהל את חשבון הבנק באופן רגיל?
    * במידה וצריך למנות אפוטרופוס האם אבא יכול להיות האפוטרופוס ? ( כי אבא צלול בראשו ובמחשבתו)
    * והשאלה האחרונה במידה וחייבים למנות אפוטרופוס, האם אפשר לעשות זאת בבית המשפט בנתניה?
    תודה.
    אריק

    • התנהלות כאשר אחד מההורים מגלה סימני דמנציה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/01/2021 23:27

      אריק שלום,

      1. כל עוד אין אפוטרופוס, אביך יכול להמשיך לנהל כרגיל את חשבון הבנק.

      2. הוא יכול לבקש להתמנות כאפוטרופוס.

      3. יש לפנות לביהמ"ש לענייני משפחה, הסמוך למקום מגורי האדם לגביו מוגשת הבקשה.

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il