הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

איחוד משפחות לבן זוג זר מבקש מקלט

  • אני ישראלית ולבן זוגי יש אשרת "מבקש מקלט"
    רחלי | 08/10/2020 12:33

    אני ישראלית ולבן זוגי יש אשרת "מבקש מקלט". מה התהליך שאנו צריכים לעבור על מנת שבן זוגי יהיה ישראלי?

    • איחוד משפחות לבן זוג זר מבקש מקלט
      עו"ד גיא דוד | 11/10/2020 10:57

      רחלי שלום, ותודה על פנייתך.

      ההליך אותו אתם צריכים לעבור נקרא "איחוד משפחות". זהו הליך ארוך ומורכב אותו יש לנהל מול רשות האוכלוסין. אציין כי במידה ואתם אכן זוג המנהל משק בית משותף, אתם מצופים על ידי הרשויות להתחיל את ההליך ולא להתמהמה.

      אני ממליץ ללמוד טוב טוב איך מתנהלים בהליך כגון זה, ולהיעזר באנשי מקצוע במידת הצורך.

      קחי בחשבון שבסוף ההליך בן הזוג הזר אכן הופך לאזרח ישראלי, ומכאן הקושי והמורכבות שבהליך (המדינה אינה מחלקת דרכונים בקלות).

      בהצלחה ולשירותכם בכל,

      בברכה,

      גיא דוד, עו"ד
      מנהל פורום הסדרת מעמד
      יצחק שדה 17, פינת המסגר 39 - מגדל נצבא, קומה 14 ת"א

      טלפון: 077-5150116, מייל: gie@dss-adv.com