האם צריך לתת אנטיביוטיקה לטיפול בפצע ברגל סכרתית?

  • קטיעת בוהן כף רגל
    גרה נאאיל | 23/08/2020 14:56

    שלום
    אני חולה סכרת. הופניתי למיון בב'ח בילינסון ביום חמישי 11.07.20 בגלל פצע בכף קרוב לבוהן . עשו לי הטריה לפצע בשעות הערב והוחלט לאשפז אותי להמשך טיפול . הטיפול שקיבלתי במחלקה הוא רק לישון ללילה אחד בלבד ללא שום טיפול. למחרת בבוקר החליטו לשחרר אותי ללא טיפול בכלל וולא מרשם תרופתי .
    בכל יום לאחר שחרורי מבית החולים המצב של הפצע המשיך להחמיר .
    ביום שני 15.07.20 שוב חזרתי למיון בבילנסון ושוב שוחררתי ללא טיפול בכלל, אולם קיבלתי מרשם לתרופה אנטיביותית.
    המצב של הפצע המשיך להחמיר.
    שוב הופניתי למיון לאחר יומיים ז"א ביום רביעי 17.07.20.
    עשו לי הטריה לפצע במיון והחליטו לאשפז אותי.
    למחרת ביום חמישי עשו לי ניתוח בכף הרגל בחדר הניתוחים עם הרדמה מקומית.
    לאחר שלושה ימים ביום ראשון 19.07.20 הוחלט שוב לעשות לי ניתוח בכף הרגל , אולם הפעם עם קטיה של אצבע הבוהן וההמשכיות שלו לתוך כף הרגל . ס"כ אורך הקטיעה ללא הבוהן היא כ 10 ס"מ
    ורוחבה כ 6 ס"מ.
    האם מקרה זה נחשב לרשלנות רפואית ?
    בברכה
    גרה

    • האם צריך לתת אנטיביוטיקה לטיפול בפצע ברגל סכרתית?
      עו"ד ורד פרי | 27/08/2020 12:09

      שלום גרה,

      על פניו נראה שנכון היה לתת טיפול אנטיביוטי כבר בטיפול הראשון שנעשה, ואולי בשחרור הראשון הבייתה. צריך לבדוק את מלוא המסמכים הרפואיים כדי לבחון את השיקולים של הרופאים שלא לעשות כך. ככל שההתנהלות של הרופאים אינה עולה בקנה אחד עם ההנחיות המקובלות לטיפול בפצע בכף רגל סכרתית, ומאחר ובסופו של דבר חוסר הטיפול הזה הוא שהביא להחמרת המצב ולכריתה של הבוהן, הרי כנראה שיש בכך משום רשלנות רפואית.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il