קביעה לגבי דמנציה

  • דמנציה מבחינה משפטית
    שמעון | 12/08/2020 21:14

    כיצד מתייחסים בתי משפט לדמנציה. אדם שמופיע בסיכום רפואי שלו שסובל מדמנציה האם אוטומטית הוא נחשב כלא צלול וחסר יכולת קבלת החלטות או שתלוי בדרגת הדמנציה....הרי מבחינה רפואית יש דרגות...כיצד בתי משפט מתייחסים לזה? למשל- בסכסוך בין 2 ילדים אחד מציג מסמך רפואי מלפני שנים שכתוב שלאמא היה דמנציה....והשני טוען שזו הייתה אז דמנציה בראשיתה והייתה עדיין קלה ועדיין הייתה אז לאמא יכולת קבלת החלטות....האם השופט רואה שכתוב דמנציה אז זהו אוטומטית היא נחשבת לא צלולה או שיקבל את טענת הבן השני שיש דרגות...ואין זה ראיה שהייתה לא צלולה.....זאת השאלה האם זה ראיה או לא? כי ניתן לטעון שזה היה בהתחלה...ועדיין הייתה צלולה....

    • קביעה לגבי דמנציה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 20/08/2020 20:49

      שמעון שלום,

      כאשר יש מחלוקת, בהליך משפטי, האם אדם מסויים סובל מדמנציה, ביהמ"ש ימנה מומחה מטעמו, אשר יבדוק את אותו אדם וייתן את חוות דעתו בנושא.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il