אישורים נדרשים לצורך קבלת משכנתא

  • רכישת דירה. משכנתא.
    Avi | 11/08/2020 20:12

    שלום נגיד ויש נסח טאבו שכתוב שבבעלות על בעלי. קנה בזמן הנישואין. ורק הוא כתוב בטאבו. נגיד ויש קונים והם לקחו משכנתא . האם הבנק צריך אישור של בני הזוג או מספיק של הבעל הרשום בטאבו?

    • אישורים נדרשים לצורך קבלת משכנתא
      עו"ד אסף מירוז | 12/08/2020 14:22

      אבי שלום

      ככלל, הרישום בטאבו מחייב. עם זאת, נקבע בפסיקה שגם לבן הזוג הלא רשום יש זכויות שונות בנכס, אפילו אם לאו דווקא זכויות בעלות.

      מסיבות אלה, סביר להניח שיידרש אישור של שני בני הזוג הן ע"י הקונים והן ע"י הבנק שייתן להם משכנתא. ללא אישור כזה, לא ניתן לדעת האם הנכס אכן חופשי למכירה ולשעבוד.

      מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com