כיצד מוכיחים עניין שברפואה?

  • טיפול שיניים רשלני
    קרן | 05/08/2020 23:05

    שלום, בעקבות טיפול שיניים רשלני שעשו לי לפני כשנתיים שכלל יצירת רווחים לא רצויים ב-4 שיניים קידמיות עליונות, לקחתי עו"ד שתבע את קופ"ח והיא הציעה פשרה ע"ס 25,000 ש"ח. העניין הוא שבשלושת החודשים האחרונים , יש לי תזוזות בשיניים האלה שעד כה היו ישרות (עברתי יישור שיניים בעברי) ובהתייעצות עם אורטודנטית ורופא חניכיים , המליצו לי שלא לעשות יישור נוסף כי זה רק יכול לגרוע. שאלותי הן כאלה: האם ניתן להוכיח שהתזוזות של השיניים הן כתוצאה מהטיפול שעברתי לפני כמעט שנתיים? והאם זה תיק שכדאי להגיע איתו לבית המשפט היות ונראה כי הנזק שנגרם, התזוזות של השיניים והכאבים שבאים עימן עוד רחוקים מלהסתיים?

    בתודה מראש,

    קרן

    • כיצד מוכיחים עניין שברפואה?
      עו"ד ורד פרי | 07/08/2020 11:12

      שלום קרן,

      כדי להוכיח שהתזוזות של השיניים הן תוצאה של טיפול שעברת לפני שנתיים, צריך שרופא שיניים יערוך חוות דעת אשר תאמר זאת. זו הדרך להוכחת עניין שברפואה עפ"י הדין בישראל.
      תביעה לנזקי גוף מומלץ להגיש כשהנזקים מתגבשים, כמובן בתוך תקופת ההתיישנות, ואם עדיין לא ידוע שיעור הנזק, כדי להמתין עד שניתן יהיה להוכיח אותו, או לחלופין - להעריך באמצעות מומחה את הטיפולים הדרושים בעתיד, כמה זמן ידרשו, ואת עלותם.
      מומלץ שפשרה תהיה מבוססת על כל הנזקים שניתן להוכיח - והסכום הכולל  שלהם יהווה בסיס למשא ומתן.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il

      • טיפול שיניים רשלני
        קרן | 08/08/2020 23:12

        ורד שלום, ראשית תודה רבה על תשובתך. יש לי צילום סטטוס מלפני הטיפול הרשלני וצילום חדש מהחודש, האם דיי בזה כדי להוכיח או שצריך משהו נוסף? יש לך המלצה למי אוכל לפנות כדי לקבל חוות דעת שכזאת בהתחשב בזה שכרגע אין לי רופא שיניים קבוע? עו"ד הדין שלקחתי ציין בפניי שהסכום שקיבלתי הוא מספיק גבוה כדי לממן טיפול יישור שיניים או כול דבר אחר ולכן לא שווה (לדבריו) ללכת עם זה לבית המשפט, האם כך באמת זה עובד? מאוד קשה לי עם האימרה הזאת בעוד שאני סובלת מהשינוי בפה שנראה שלא הולך להסתיים ומאותיות שורקות שהחלו לי לפתע מאז התזוזה. בתודה מראש,

        קרן

        • כיצד מוכיחים טיפול שיניים רשלני?
          עו"ד ורד פרי | 11/08/2020 23:04

          הי קרן,

          כפי שכתבתי לך - צריך חוות דעת של רופא מומחה ברפואת שיניים אשר תקבע כי הייתה רשלנות בטיפול. אי אפשר להסתפק בצילומים או במסמכים רפואיים אחרים. אלה כמובן ישמשו את הרופא המומחה לצורך כתיבת חוות הדעת שלו, ובאמצעותם הוא יסביר מדוע הוא מגיע למסקנה כי הטיפול היה רשלני, אבל אין די בהם כדי להוכיח את הרשלנות.
          עורכי-דין אשר מתמחים ברשלנות רפואית מפנים בדרך כלל לרופאים מומחים אשר מקובלים עליהם, ויש מספר רופאים מומחים שנותנים חוות דעת במקרים של רשלנות בטיפולי שיניים. ללא חוות דעת כזו - לא ניתן להגיש תביעה. עלות של חוות דעת כזו היא משמעותית (כמה אלפי ש"ח), וכדאי להיזקק לה רק במקרה שהנזק הוא משמעותי. זו כנראה הייתה כוונתו של עורך-הדין שאליו פנית.

          בברכה,

          ורד פרי, עו"ד
          מנהלת פורום רשלנות רפואית

          הרי גלעד 5, רמת גן
          טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il