ירושה בחשבון משותף

  • מתנה
    יעל | 02/08/2020 14:21

    קיבלתי ירושה מאמי על סך 100.000 הכנסתי אותה לחשבון העובר ושב שלי. כעת בתהליך פרידה חלק מהכסף יצא על הוצאות החיים השוטפות ונותרו בחשבון רק 40000. שזהו בעצם הסכום שנותר מהירושה . האם יהיה בסדר להכניסו לחיסכון או להפרידו כעת מהע"וש על מנת שלא אצטרך לחלקו בתהליך הפרידה.

    תודה

    • ירושה בחשבון משותף
      עוד מיקי שיפמן | 03/08/2020 17:05

      שלום

      כספי ירושה אינם חלק מהכספים שיש לאזן שוויים בין בני הזוג בעת פרידה.

      חריג לכך הוא מצב שהכספים נכנסו לחשבון משותף ושימשו את המשפחה.

      יתכן שבהליך משפטי אם תוכיח שסכום הכסף שנותר הוא חלק מכספי הירושה יועבר סכום זה אליך ולא יאוזן, אך הדבר קשה מאוד שכן סביר שנכנסו כספים נוספים לחשבון (משכורות למשל) והערבוב של הכספים לכאורה מונע טענה שמדובר בכספי הירושה.

      בברכה,

      עו"ד מיקי שיפמן, צוות האתר

      מצדה 7 בני ברק, בסר 4

      טלפון: 03-5758283 מייל: Shifman.law@gmail.com