האם כל רשלנות מצדיקה הגשת תביעה?

  • צום לפני ניתוח
    רונה | 26/07/2020 18:08

    הייתי אמורה לעבור ניתוח ולא אמרו לי שאני צריכה להיות בצום. ברגע האחרון שאלתי וגילית שאני צריכה להיות בצום. מן הסתם לא יכולתי לעבור את הניתוח. האם יש כאן עילה לרשלנות רפואית?

    • האם כל רשלנות מצדיקה הגשת תביעה?
      עו"ד ורד פרי | 30/07/2020 09:12

      שלום רונה,

      העובדה שלא מסרו לך מידע דרוש לפני הניתוח, ושבשל כך נדחה הניתוח - היא מקוממת ומטרידה, ואני בטוחה שדחיית הניתוח הסבה לך עגמת נפש רבה. עם זאת - כדי להגיש תביעה ברשלנות רפואית לא מספיק שהייתה התנהגות לא ראויה, או אפילו רשלנית, אלא צריך שהרשלנות הזו גרמה לנזק בלתי הפיך.  אם דחיית הניתוח הסבה לך נזק גופני בלתי הפיך - יש מקום לשקול תביעה. אם מדובר בעגמת נפש בלבד - אין עילת תביעה.
      מקווה שבינתיים עברת את הניתוח, והכל עבר בשלום.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il