האם ניתן להגיש תביעה כספית בשל הפסקת טיפול שיניים?

  • המשך לשאלתי בעניין הפסקת טיפול ביוזמת הרופא
    משה | 26/07/2020 17:28

    שלום רב,
    בקצרה: שילמתי על טיפול שיניים למרפאה והרופא הפסיק את הטיפול מיוזמתו.
    ניסיתי שוב ושוב להגיע עם בעל המרפאה להסדר לגבי החזר התשלומים לפחות חלקי אפילו שבעל המרפאה עצמו אמר לי שאם היה מגיע אדם שעשה טיפול אצל רופא אחר הוא היה גובה מחיר מלא ולא מתייחס לחלק מהטיפול שנעשה כבר. לאחר שכבר הגענו לסכום פשרה וסיכמנו שאני אגיע למרפאה לקחת את הכסף אז הוא התחיל לשגע אותי .. תבוא מחר, עוד שעתיים, מחרתיים וכ'ו עד שהוא החליט שהוא חוזר בו והוא לא מעוניין לתת לי שקל.
    1. אמנם קטונתי.. אבל די ברור לי שאם לא נעשה טיפול בלי להתייחס לזה שיש לרופא טענות למה הוא הפסיק את הטיפול.. סוף סוף שולם עבור טיפול שאין חולק שהוא לא נעשה. ולכן , אם שילמתי לבעל המרפאה הוא זה שצריך להחזיר ככל ולא נעשה הטיפול.
    2. מצד הרופא, עכשיו שהרופא הפסיק את הטיפול ואני זקוק ללכת לרופא שיניים אחר ואותו רופא יקח ממני תשלום מלא אז נגרם לי נזק מהרופא שהפסיק את הטיפול.
    שאלתי היא, למיטב הבנתי זה מתאים להליך מהיר בתביעות קטנות. האם עליי להגיש תביעה נגד בעל המרפאה שגם אם לטענתו הרופא לא רוצה לטפל והוא לא יכול להכריח אותו אז שיחזיר את הכסף.. התביעה השניה נגד הרופא שהפסיק את הטיפול מיוזמתו ועכשיו בעל המרפאה לא רוצה להחזיר את הכסף ( אלא אם כן יפסקו אחרת) ונגרם לי נזק כספי שעלי לשלם מחיר מלא למרפאה אחרת. או שזה תביעה אחת וככל ותביעתי תתקבל בית המשפט יחליט כמה כל אחד ישלם.
    וואו זה ארוך ..
    ממש ממש תודה

    • האם ניתן להגיש תביעה כספית בשל הפסקת טיפול שיניים?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 28/07/2020 13:38

      משה שלום,

      במידה ומדובר בתביעה כספית גרידא אשר לא משלבת בתוכה טענות רפואיות המצריכות הוכחתן באמצעות חוו"ד רפואית, ניתן לנהל את התביעה במסגרת תביעות קטנות.

      איחולי הצלחה ובריאות,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com