דרישה לקבלת מידע לגבי פעילות מוריש לפני הפטירה

  • דרישה לכספים בתקופה שהאם היצה חייה
    חנה | 23/07/2020 04:18

    לאימי זל היו דירות מושכרות שחלק מילדיה ניהלו אותן כל חייה.
    אחרי ששני בניה נפטרו שתי בנותיה ניהלו את הדירות.
    לאחר פטירתה, אחד הנכדים דורש דין וחשבון על כספי השכירות של הדירות לתקופה שהיא היתה חייה.
    עלי לציין שמתאריך מותה ניהלו הבנות רישום מדוייק על הכנסות והוצאות של הדירות.
    האם היתה צלולה עד רגעיה האחרונים, למרות שנפטרה בת 98
    האם הוא רשאי לבקש פירוט זה, כי הכל התנהל דרך חשבון האם.

    • דרישה לקבלת מידע לגבי פעילות מוריש לפני הפטירה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/07/2020 23:24

      חנה שלום,

      1. לא ברור האם הנכד הוא בין יורשי המנוחה.

      2. גם אם הוא בין היורשים, אין לו זכות אוטומטית, לקבל מידע בנוגע לפעילות כלכלית של המנוחה, טרם פטירתה בהיותה צלולה ואם אין הסכמה לתת לו מידע זה - יהא עליו לפנות לביהמ"ש, לנמק מדוע יש הצדקה לנבור בפעולות הכלכליות שנעשו ע"י המנוחה או עבורה וגם אם כן - האם הוא בעל הזכות לעשות כן.

      3.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il