הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הסדרת כניסה לקטין שנולד לישראלי בחו"ל

  • הגעה לארץ עם אזרחות זרה
    איתן | 21/07/2020 14:14

    הי

    שמי איתן ואני אזרח ישראלי שגר באירופה מזה מספר שנים.

    נולד לי בן השנה, ואני רשמתי אותו תחת הדרכון הזר שלי ולא הישראלי.

    הודעתי לשגרירות ישראל שנולד לי בן ושלחתי להם את המסמכים כנדרש.

    השאלה שלי האם תהיה לי בעיה אם אני טס עימו לארץ שהוא תחת הדרכון הזר שלי ולא הישראלי? אני לא מתעתד לבקש עבורו אזרחות ישראלית.

    האימא שלו היא לא יהודיה ולא ישראלית.

    • הסדרת כניסה לקטין שנולד לישראלי בחו"ל
      עו"ד גיא דוד | 21/07/2020 14:23

      שלום איתן ותודה על פנייתך.

      ברמת העיקרון, ובהנחה שדיווחת לרשויות בישראל על לידתו, והוא הוכר כבנך – כמובן שלא אמורה להיות בעיה להכניסו לישראל.
      יחד עם זאת, עליך להיות ערני לשני עניינים:

      א. אנחנו בעיצומו של משבר הקורונה - משמע, מומלץ כי תסדיר את כניסתו לישראל באמצעות השגרירות טרם הגעתכם.

      ב. עליך לשים לב שרשות האוכלוסין עלולה לרשום את בנך כאזרח ישראל באופן אוטומטי, מאחר ועל פי חוק האזרחות הוא אזרח מלידה.
      לא ברור מהפרטים שמסרת, מה בדיוק נעשה מול רשות האוכלוסין לאחר הלידה.
      וודא את הנושאים הללו באמצעות הקונסוליה הישראלית.

      בהצלחה, ואנו לשירותך בכל שאלה או בקשה.

      בברכה,

      גיא דוד, עו"ד
      מנהל פורום הסדרת מעמד
      יצחק שדה 17, פינת המסגר 39 - מגדל נצבא, קומה 14 ת"א

      טלפון: 077-5150116, מייל: gie@dss-adv.com