ייצוגית נגד בנק בגין חידוש כרטיס אשראי

  • ייצוגית נגד בנק
    ירין | 12/07/2020 18:31

    שלום,
    לאחרונה הבנק חייב אותי בעמלת כרטיס אשראי שלא קיים ברשותי כלל.
    כאשר פניתי אל הבנק בדרישה לבטל את העמלה מאחר ואין לי כרטיס כזה הבנק טען בפניי שבעקבות חוק שטרום זכותם להזמין לי כרטיס אשראי חדש שהוא בינלאומי אשר מחליף את הכרטיס הקודם שהוא מקומי.
    יובהר כי מעולם לא קיבלתי עד היום שום כרטיס חדש וכמובן שמעולם לא הזמנתי כרטיס חדש ואף לא פנו אליי מהבנק לקבלת אישור להזמין כרטיס או אפילו להסביר לי שמזמינים לי כרטיס וכך או כך אין ברשותי כל כרטיס חדש וידעתי על כך רק כאשר ראיתי את החיוב מהבנק.
    שאלתי היא האם ניתן להגיש תביעה ייצוגית בשל עניין זה או שהפעם הצדק עם הבנק ובאמת קיים חוק שטרום שכזה המאשר לבנק לפעול כך מבלי לקבל את אישורי.
    אודמה מאוד לתשובה מנומקת ועניינית עם הכוונה לסעיף החוק הרלוונטי ובמידה וניתן להגיש ייצוגית אודה מאוד להכוונה לעורך דין המטפל בתביעות כאלה כנגד הבנקים.
    בתודה מראש.

    • ייצוגית נגד בנק בגין חידוש כרטיס אשראי
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/07/2020 15:24

      היי ירין,

      שאלתך מגלה עניין אבל מצריכה בדיקת עובדות.

      בכל מצב, עולה שאלה כיצד חייבו אותך בעמלה אם בכלל לא קיבלת את הכרטיס?

      לעניין המקור החוקי לחידוש כרטיס אשראי, אפנה לסעיף לחוק כרטיסי חיוב הקובע:

      2. (א) חוזה לשימוש בכרטיס חיוב (להלן – חוזה כרטיס חיוב) בין לקוח לבין מנפיק לא יהיה תקף אלא אם כן נעשה בכתב ונחתם ביד הלקוח.

       (ב) נקבע בחוזה כרטיס חיוב כי בתום תקופתו הוא יהיה ניתן לחידוש ללא חתימה על חוזה חדש, ובתום תקופתו מסר המנפיק ללקוח כרטיס חיוב חדש ללא חתימה כאמור, יראו כאילו חודש החוזה הקודם באותם תנאים.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com