מה דינם של חובות של אדם שנפטר?

  • הוצלפ לאדם שנפטר
    יונית | 28/06/2020 15:23

    שלום. אבא שלי נפטר והיו לו הרבה תיקים בהוצל"פ. אין לו נכס או משהו משמעותי להוריש. אמא שלי נשארה בעלת חוב בעצמה כיוון שהוא רשם חלק מהחובות עליה. רציתי לשאול, אם אמא שלי עושה פש"ר ומסיימת עם החובות האישיים שרשומים על שמה, האם מישהו יכול לבוא אליה שתשלם גם את החובות שע"ש אבא שלי? מה עושים עם החובות שעל שמו? זה נמחק? צריך לעשות משהו שזה יימחק? בתודה מראש.

    • מה דינם של חובות של אדם שנפטר?
      עו"ד קובי צאיג | 01/07/2020 16:09

      שלום רב!

      אם הנפטר לא הוריש אחריו מאומה לא ניתן לתבוע את יורשיו או את עזבונו. במדיה ולאמך יש חובות בנפרד כפי שציינת היא יכולה לפנות להליך חדלות פירעון.
      בקשר להליך עצמו מייעץ לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום.

      בברכה,

      קובי צאיג, עו"ד

      מנהל פורום פשיטות רגל

      רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
      טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com