שינוי הסדרי ראיה שנקבעו בהסכם

  • הסדרי ראייה
    אמיר | 07/06/2020 09:31

    שבת שלום

    ייעוץ ברשותכם.
    אני עובד 6 ימים בשבוע, כמעט 12 שעות ביום.
    אופן העבודה שלי הוא בנהיגה ולפעמים נוסע צפון/דרום.
    המעסיק אפשר לי לא לעבוד 2 ימי שישי בחודש.
    באמצע השבוע אני לא יכול לצאת מוקדם. הסיבה היא שאם נסעתי לצפון נניח אז המעסיק לא יישלח למחרת שוב פעם רכב לצפון רק בשביל לקוח אחד או שניים. מבחינתם זה דיל ברייקר.

    יש לי נכות ממספר גורמים, הגבלות של נשיאת משקל מעל 6 קילו, טיפול במרפאות כאב, חולשה כללית בגלל הכליות ועוד כהנה וכהנה

    אני עושה מאמצים גדולים כדי לראות את הילדים שלי אבל לא יכול לראות אותם במדויק בשעות שנקבעו (16:00).
    טרם חתימת הסכם הגירושין עורך הדין שלי ביקש מהאמא להזיז שעה קדימה כדי לאפשר לי להגיע, אך האמא סירבה. אני לא עובד בעבודה משרדית, אני בשטח ותלוי בתנועה בכביש.

    האמא מנצלת את החולשות שלי ונצמדת לשעות הביקור במדויק.
    האם לדעתכם יש סיכוי להגיש תביעה לשינוי הסדרי ראייה?

    אני חושש מאוד להגיש תביעה בגלל הנטייה של בתי המשפט לטובת האמא.
    אין לי רכב וכרגע אני משלם מזונות פלוס הוצאה לפועל פלוס הלוואות ומנסה לשקם את חיי.

    כורח המציאות כרגע זה שאני קם כל בוקר בחמש בבוקר וחוזר בערך בחמש בערב ובימי שישי בערך ב-12:00
    אני מגיע הביתה מותש מעייפות שגם ככה מעבר ליכולת שלי ואם אני לא אהיה בבית בשעה שלוש אין לי שום סיכוי להגיע בשעה 16:00 לראות את הילדים, גם במונית.
    אני לא יודע מה לעשות. האמא ממשיכה את התחבולות שלה, לא מעניין אותה הילדים ומצידה שלא אגיע בכלל.
    היא עשתה הצגה של פעמיים שבהם נתנה לי לראות אצלה את הילדים ואז החליטה שאגיע רק בשעות שנקבעו. כורח המציאות לא מאפשר לי לראות אותם, חד משמעית!!!
    בגלל הגב אני לא יכול להיות עם הילדים (תיאומים) לבד והם בני שנתיים ורצים לכל מקום.
    יש עצות? מישהו נתקל במקרה דומה?
    בבקשה מי שאין לו משהו חכם לתרום שייתקדם הלאה. אני מחפש פיתרון משפטי לנושא כי מהאמא והעוסיות לא תגיע הישועה
    תודה

    • שינוי הסדרי ראיה שנקבעו בהסכם
      יצחק עמרני עו"ד | 09/06/2020 13:12

      אמיר שלום,

      הקו שמנחה את ביהמ"ש בשינויי הסכמים הוא האם חל שינוי נסיבות מעת עריכת ההסכם. כלומר, האם מעת שנערך ועד להיום חלו שינויים עובדתיים במצבך שאינם מאפשרים לך לקיים את ההסכם, כגון שינוי מקום עבודה וכו'.
      באופן עקרוני ביהמ"ש אף דורש ששינוי הנסיבות יהיו כאלו שלא יכולה לצפות אותם בעת עריכת ההסכם.
       הרעיון מאחורי המונח "שינוי נסיבות" הוא, שלמעשה את פסה"ד בנושא הסדרי הראיה אתה כתבתה ובעת ההתחייבות מצבך היה ברור לך ולכן ביהמ"ש לא מוצא לנכון להתערב בפס"ד שאתה כתבתה לעצמך.. שוב בתנאי שלא קרו דברים שלא יכולתה לצפות מראש.

      בכל מקרה, תמיד כדאי לבדוק כל מקרה לגופו.

      בהצלחה.

      • תודה רבה על התשובה  לת
        יוסי | 09/06/2020 18:26