חוב מלפני צו הכינוס

  • תביעת זוכה שלא ברשימת הנושים
    רונן | 09/03/2014 09:16

    שלום!

    הוכרזתי כפושט רגל, ושכחתי לצרף לדו"ח שהגשתי לכנ"ר  זוכה והוא לא ברשימת הנושים ,הוא הגיש תביעה כספית בתביעות קטנות וחוייבתי לשלם, האם חוב זה יהיה כלול בהפטר ? או שגם לאחר ההפטר הזוכה יוכל לגבות אותו?מה עלי לעשות כדי שהוא יכלל בהפטר?

    • חוב מלפני צו הכינוס
      עו"ד עופר פרץ | 11/03/2014 15:56

      היום הקובע הוא מועד יצירת החוב, לכן יחול על החוב עיכוב הליכים והוא גם ייכלל בצו ההפטר כאשר יינתן.  היה עליך להודיע על צו הכינוס לבימ"ש לתביעות קטנות ולעכב את ההליכים עוד לפני שהחלו כעת עליך להודיע לנושה על צו הכינוס, הנושה יבקש להגיש תביעת חוב באיחור. ולאור העובדה ששכחת להודיע לו ירשו לו להגיש.