0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

פורום תכנון ובניה

פורום תכנון ובניה

מנהלי פורום תכנון ובניה

פעילות בית כנסת וישיבה בדירת מגורים
אב 30/05/20

שלום רב,

האם הסבת דירת שכנים, המושכרת לבית כנסת וישיבה הינה חוקית? השוכרים והמשכיר ביודעין מפעילים במקום ישיבה והדירה היא פרטית כלומר מיועדת למגורים של משפחה ואדם פרטיים הבית אינו פרטי.

יש בו גם חצר שבה מסתובבים כאילו זו חצר בית כנסת, עשרות ומאות תלמידי ישיבה.

למותר לציין, כי זה מהווה מטרד גדול ביותר, ומפריע למנוחתנו כשהחלון שלנו פונה בדיוק לחצר והגינה המדוברות.

הזמנת משטרה לא סייעה בדבר, ולא פתרה הם מלגלגים וצוחקים על המשטרה. האם זהו נחשב מבנה ציבור ולכן זה בלתי חוקי? אם אכן זה לא חוקי, כיצד ניתן לפעול בעניין באופן אנונימי? כי אין לנו רצון להיחשף. כמומכן, אשמח לדעת מהם סעיפי הפרת החוק?

מדובר בבעלים בעייתי שמסרב לשתף פעולה בכל דרך, ומתעלם מכל הפניות אליו בזלזול ותוך הכפשות כנגד המתלוננים והפצת לשון הרע כנגדם.

בתודה מראש.

בית כנסת בדירת מגורים
עו"ד ציפי מרגלית 30/05/20

שלום אב,

אסור להסב דירת מגורים לבית כנסת. השימוש המותר הוא השימוש שמותר לעשות במקום לפי התכנית התקפה ולפי השימוש שצוין בהיתר הבניה אשר ניתן לבניין עם הקמתו. היות והשימוש הוא דירת מגורים, אסור לעשות בה כל שימוש אחר.

הדרך לשנות שימוש שנקבע בהיתר הוא ע"י הגשת בקשה לשימוש חורג. את הבקשה יש לפרסם ולאפשר לשכנים להתנגד לשימוש המבוקש בפני הועדה המקומית. על כך יש זכות ערר לועדת הערר המחוזית.

הדרך להפסיק את פעילות בית הכנסת, המהווה עבורכם מטרד, היא ע"י תלונה לפיקוח של הועדה המקומית. הפיקוח אמור להתייחס גם לתלונות אנונימיות. במידה ופניה זו אינה עוזרת, ניתן לפנות לפיקוח על הבניה של הועדה המחוזית לתכנון ולבניה במחוז בו אתם נמצאים. במידה ופניות אלה אינן מטופלות, אתם יכולים לפנות למחלקה לאכיפת דיני מקרקעין במשרד המשפטים. 

בהצלחה,

מחסן בחצר האחורית
טל 27/05/20

אני גר בבית פרטי דו משפחתי בראשון לציון.

בחצר האחורית שלי בניתי מחסן בו אני מאחסן את כלי הגינה שלי, אופניים וכד'. כדי שיהיה כיף לילדים בימי הקיץ החמים התקנתי בריכת אינטקס (חפרתי כחצי מטר כדי לייצב את הבריכה). היא שם מהקיץ האחרון.

לפני כמה חודשים הגיע אלי פקח מהעירייה. לא חשבתי שיש לי מה להסתיר אז נתתי לו להכנס והוא ראה וצילם את הדברים.

לפני כמה ימים קיבלתי כתב אישום וזימון למשפט! לא יאומן, חשבתי שאין בעיה עם הדברים שבניתי בחצר שלי שלא מפריעים לאף אחד.

מה לעשות עכשיו?

"בניתי מחסן קטן בחצר - וקיבלתי כתב אישום וזימון למשפט"
עו"ד ציפי מרגלית 27/05/20

טל שלום,




הקמה של מחסן בחצר הבית הפרטי והתקנת בריכה, גם אם זו בריכת אינטקס, אינה יכולה להיעשות בלא קבלת היתר ו/או דיווח לוועדה המקומית.



כמוך, רבים נוטים לחשוב שבניה של מחסן או בריכה מחומרים קלים פטורים מקבלת היתר בניה.

כי הרי, אלו הם שימושים נפוצים ונדרשים בחצר הבית הפרטי ואינם מפריעים לאף אחד. זו טעות נפוצה.




בנייה של  מחסן, או העמדה של מחסן מחומרים קלים, צריכה להיות בהתאם לתכנית התקפה ולהנחיות המרחביות של הישוב בו אתה גר.



צריך שיהיו למחסן זכויות בניה בתכניות התקפות, ועליו לעמוד בקוי הבניין המפורטים בהן.

במקרים מסוימים, הקבועים בתקנות, הקמת המחסן פטורה מהיתר אך מחויבת בדיווח לוועדה המקומית. 




הצבה של בריכה בדרך קבע, גם אם היא מחומרים קלים (ובפרט כשנעשו עבודות הכנה ששינו פני הקרקע - חפירה של כחצי מטר), מחייבת קבלת היתר בניה.




הקמה של מחסן ובריכה ללא היתר (או דיווח לועדה המקומית) הינה עבירה פלילית, ומכאן כתב האישום שהוגש נגדך.




מציעה לך בשלב זה להסתייע בעורך דין המתמחה בתחום אשר יידע לייצג אותך כראוי בבית המשפט, להגיע להסדר ולבדוק האם ניתן להכשיר את המחסן והבריכה.


 


סגירת מרפסת
שימעון 25/05/20

שלום רב, ברצוני לסגור מרפסת שירות לחדר עבודה. מה בדיוק עליי לעשות? אילו מסמכים להגיש? תודה מראש. 

סגירת מרפסת
עו"ד ציפי מרגלית 26/05/20

שימעון שלום,

לפני שאתה מתכנן להפוך את מרפסת השרות לחדר עבודה ממליצה לבדוק בועדה המקומית האם הדבר אפשרי. אסביר: בדירת מגורים יכולים להיות שטחים שמסווגים באופן שונה: שטחים עיקריים ושטחי שרות. אי אפשר להפוך שטח שרות לשימוש של שטח עיקרי, כפי שאתה מבקש לעשות בהסבת מרפסת השרות לחדר עבודה. מציעה שתבדוק בועדה המקומית האם מוצו כל זכויות הבניה (לשטחים עיקריים) בבניין. במידה ולא מוצו, אתה יכול להגיש בקשה להיתר בניה לשינוי השימוש.

בהצלחה.

חברת שמירה ובתי הארחה בבתי מגורים.
גורג 22/05/20

בעיר רחובות נפתחו מספר משרדים של מוקד ביטחון 2000 בבתים פרטיים ובצמוד נפתחו בתי הארחה שגם הם ממוקמים בבתים פרטיים. באותו רחוב נפתחו מרפאות פרטיות, גני ילדים בחצרות, קליניקה לטיפול בילדים ומשווק של אלכוהול ביצור עצמי.  הפעילות שלהם מטרידה ונוצר מצב שחלק מהשכנים חיים בפחד ממשי. בסביבת מוקד הביטחון תמיד יש קבוצות של מטורללים שמטרידים את כל מי שיוצא לרחוב ובנוסף הם תחת סחטנות של עובדי העירייה אשר שולחים אותם למשימות פרטיות בתמורה ל"שתיקה"  האם הגיוני ומותר?

שימושים חורגים באזור מגורים
עו"ד ציפי מרגלית 26/05/20

גורג שלום,

מה שאתה מתאר הוא פתיחה של שימושים רבים שאינם למגורים במבנים המיועדים למגורים, שימושים הגורמים למטרד לתושבים הגרים באותם רחובות. הדרך לטפל בכך היא ע"י פניה לפיקוח של הועדה המקומית ברחובות והגשת תלונה (אשר יכולה להיות אנונימית), ואף ע"י הגשת תלונה למשטרה במקרה של מטרד. 

משרד בתוך הבית
אורלי 19/05/20

 שלום, בבעלותי דירת גן, ואני מעוניין לבנות משרד מעץ בגינה. נאמר לי שאם המשרד יהיה מתחת לגודל מסוים, לא אזדקק לאישור בנייה. האם זה נכון? תודה רבה. 

משרד מעץ בחצר דירת גן
עו"ד ציפי מרגלית 21/05/20

אורלי שלום,

משרד במבנה עץ בחצר דירת הגן שלך אינו שימוש מותר. המקור החוקי לבניית דבר נוסף בחצר (סביר להניח שהכוונה למחסן) הוא בתכנית התקפה החלה על המקום. גם אם מותר להקים שם מחסן קטן, הרי סביר מאוד להניח שהשימוש המותר בו אינו משרד. מציעה שתבדקי את התכנית התקפה, האם היא מתירה הקמה של מחסן בחצר דירת הגן. 

במידה והתכנית התקפה מתירה הקמת מחסן, התקנות מאפשרות להקים אותו בלא לקבל לכך היתר. המחסן צריך לעמוד בתקנות (עד 6 מ"ר, בלי חיבור חשמל, מחומרים קלים וכד') ובהוראות התכנית וההנחיות המרחביות התקפות בישוב שלכם. על הקמת מחסן יש להודיע לועדה המקומית.


פחי אשפה קרובים לבניין
אנונימי 14/05/20

שלום,

לפני קבלת דירה מקבלן, יש קרבה גדולה מאוד של פחי אשפה לבניין, ומחלון של קומה שנייה, רואים קרבה וחשש לריח שיכול לעלות ולהפריע, האם צריך לעסוק בזה מול הקבלן או העירייה, והאם אפשר לעשות משהו ממקרים דומים שידוע שהיו?

תודה

מיקום פחי אשפה בבניין חדש
עו"ד ציפי מרגלית 21/05/20

לאנונימי שלום רב,

בהיתר בניה של כל בניין חדש מופיע בדיוק היכן חדר האשפה והיכן אמורים הפחים להיות. במידה והפחים אינם במקום הקבוע לכך בהיתר בדרך קבע, ממליצה לך לפנות לפיקוח העירוני. 

סגירת מרפסת מקורה
יוסף 13/05/20

לעו"ד שלום,

אני גר בבניין משותף, הבניין בן 6 קומות כאשר לכל דירה יש מרפסת משלה. המרפסות בנויות בצורה כזאת שאחת נמצאת על השניה. לפני מס' חודשים סגרתי את המרפסת עם חלונות ורשתות (חלונות הזזה הניתנים לפירוק לא חלון קבוע שלא ניתן להסרה). לפני יומיים קיבלתי מכתב התראה ממחלקת ההנדסה בעירייה שבו נאמר שביצעתי חריגת בניה ועליי להסיר/להסדיר את החריגה תוך 30 יום, אחרת ינקטו נגדי בהליכים פליליים.

אדגיש שלא חרגתי או פלשתי בסה"כ סגרתי את המרפסת בגלל היונות (יש באזור שלי מכת יונות).

הבנתי שיש חוק המרפסות שמסדיר את העניין, או שאולי אני טועה. שאלותיי הן:

1. האם לפי החוק החדש על מנת לסגור מרפסת מקורה עם חלונות צריך היתר בניה..?

2.  מה עליי לעשות במקרה זה..? כיצד עליי לפעול..? 

3. במידה וכן צריך היתר בניה, במה זה כרוך..? תהליך..? עלויות..? זמן..?

4. במידה ולא אפרק ואשאיר את המצב כמו שהוא, העירייה יכולה לפתוח כנגדי בהליכים פליליים..?

אודה על תשובה עניינית ומפורטת..

סגירת מרפסת מקורה
עו"ד ציפי מרגלית 21/05/20

יוסף שלום,

סגירה של מרפסת פתוחה מהווה חריגת בניה. המרפסת מוגדרת ככזאת כש-3 צדדים שלה פתוחים לגמרי ואינם סגורים, גם לא בחלון הניתן להסרה. 
אין חוק המסדיר את העניין. השם הפופוליסטי/עממי "חוק המרפסות" מטעה ואינו מקנה כל זכות לסגירת מרפסת.

סביר מאוד להניח שגם אם תרצה לא תוכל לקבל לכך היתר. 

המלצתי לך היא להסיר את החלונות, כי לועדה המקומית אכן יש סמכות להגיש כתב אישום בגין סגירה זו.

תלונה שהוגשה למחלקה לפיקוח על הבניה בעירה
רן 13/05/20

שלום רב,

הגשתי תלונה למחלקה לפיקוח על הבניה בעיריה, 

האם אני רשאי לקבל לידי את כל מסמכי הטיפול בתלונה כולל הבקשות שהוגשו ע"י הנילון ותגובות יועמ"ש העיריה?

תודה. 

תלונה על עבירת בניה
עו"ד ציפי מרגלית 21/05/20

שלום רן,

הגשת תלונהבגין עבירת בניה אינה מזכה אותך בקבלת ו/או בצפייה בחומרים הנוגעים לטיפול בתלונה. את חומרי החקירה יכול לקבל רק בעל הנכס עצמו, מי שלכאורה ביצע את העברה, או עורך דין המציג יפוי כח לכך מטעמו.

 

תיקון גג משותף
טליה 12/05/20

שלום,

אני גרה בבנין משותף בקומה אחרונה, עקב חוסר טיפול בגג של כמה שנים , נגרם לי נזק רב לתקרה,

אני הבאתי אנשי מקצוע אשר נתנו 2 הצעות מחיר מסודרות, המפרטות פירוט עבודה, סוג חומר, אחריות לעבודה ורישון איטום גגות, אך הועד הביא איש מקצוע שהוא פועל ערבי אשר נתן הצעת מחיר בעל פה, מבלי לפרט סוג עבודה, אחריות וכו' וכמובן שרוב דיירי הבית מעדיפים את העבודה הזולה כי הם לא ניזוקים כמוני.

האם יש חוק או חובה לקחת לעבודה כה חשובה איש מקצוע עם רשיון עבודה ולקבל הצעת מחיר תקנית ומקצועית ואחריות? מה עלי לעשות? תודה

גג בבניין משותף
עו"ד ציפי מרגלית 12/05/20

טליה שלום,

חוק המקרקעין, החל על עניינך, אינו יורד לרזולוציות עליהן את שואלת. בחירת איש מקצוע מהימן הנותן אחריות לעבודתו הוא עניין של סבירות ושל נוהל עבודה תקין של ועד הבית, גוף אשר נבחר ע"י הדיירים ואמור לפעול בשקיפות.

מוזמנת לפנות בעניין זה גם לפורום מקרקעין וקניין. הנושא בתחום התמחותם 

סימון קומות בחניון
חניון בבניין רב קומות 10/05/20

האם יש תקנה המחייבת קבלן לסמן את מספרי קומות החניון בבניין רב קומות? הקבלן לא סימן בבניין חדש  וצריך לספור קומות בירידה לחניון התת קרקעי. (5 קומות)

סימון קומות בחניון
עו"ד ציפי מרגלית 12/05/20

שלום,

לא מכירה הוראת חוק בעניין זה. יש להניח שקיימים תקנים שונים של הנדסת תנועה ומתכנני תנועה בעניין זה


חניית רכב במקום שביל לבית קיים
דניאל 10/05/20

מעבר או שביל לבית קיים 31 שנה. השימוש היה במשך כל השנים לצורך הגעה לבית אם זה ברכב או ברגל. עקב טענת השכן שהמעבר מסוכן הועדה לתכנון ובניה קיבלה את טענתם. סוף המעבר קיים חניית רכב במשך 31 שנה.

שימוש בשביל קיים למעבר
עו"ד ציפי מרגלית 12/05/20

דניאל שלום,

לצערי מתוך דבריך לא ברורה לי מה בדיוק השאלה. כדאי לפרט מהו היעוד (לפי תכנית בניין עיר תקפה) של השביל, של מי הבעלות עליו וכד', ואשמח להשיב.


הבדל בין דירת שותפים לדירה מחולקת?
הקונים 03/05/20

שלום רב,

אנו מתלבטים האם לקנות דירה. הדירה בגודל 65 מ"ר. כיום היא מחולקת ל 3 יחידות דיור נפרדות כשבכניסה לדירה יש מסדרון ושלוש דלתות, ולכל יחידה מטבח ושירותים משלה. 

אנו שוקלים לקנות אותה ולהפוך אותה לדירת שותפים. לקחת שטח מאחת היחידות ולהפוך אותו למטבח וסלון קטנים ומשותפים בכניסה לדירה, זה יהיה המטבח היחיד בכל הדירה כולה והוא יהיה משותף (המטבחים האחרים יהרסו ויעלמו). נבטל ונעיף את המונים של החשמל, ויהיה מונה אחד דירתי לדירה כולה. הדלתות הפנימיות יהיו דלתות עץ.  

האם זה מספיק כדי שנוכל לישון בשקט בלילה?

מה עוד כדאי / ניתן לעשות?
האם יש צורך לפנות לעירייה, שכן השינוי שאנו עושים הוא קטן ופנימי ועלותו נמוכה? 

תודה רבה!!

דירה מחולקת - מאפיינים
עו"ד ציפי מרגלית 04/05/20

שלום לקונים,

השינויים שאתם רוצים להכניס בדירה נראים מספקים על מנת שלא תחשב דירה מחולקת אלא דירת שותפים. מטבח אחד, סלון אחד ומונה חשמל אחד בלבד בדירה הם מאפיינים של דירת שותפים, דירה שאינה מחולקת למספר יחידות דיור נפרדות. 
פנייה לעיריה נדרשת רק במקרה בו החלוקה הקודמת היתה בהיתר, כך שהיו 3 יחידות דיור נפרדות בהיתר. לפי התאור לא זה המצב. נראה שמה שאתם עושים להשיב לקדמותו חלוקה שנעשתה בלא היתר. 


מרחק מינימלי
אורנה 03/05/20

שלום רב, אני גרה בבית צמוד קרקע ביישוב במרכז הארץ. בסמוך לביתי יש גן שעשועים והרעש שעולה ממנו במשך היום מפריע למנוחתי. רציתי לדעת – מה המרחק המינימלי המותר בין גנים לבתי מגורים (אם יש כזה)? תודה. 

מרחק מינמלי בין גן שעשועים לבית מגורים
עו"ד ציפי מרגלית 04/05/20

אורנה שלום,

אין חוק שקובע מרחק מינמלי בין גני שעשועים לבתי מגורים. היעוד של המקום והוראות הבניה לגביו נקבעים בתכניות בניין עיר שמאושרות על ידי מוסדות התכנון השונים (ועדה מקומית, ועדה מחוזית). בתכניות נקבעים השימושים השונים והמרחקים ביניהם. ממליצה לך לבדוק את התכניות בועדה המקומית ולוודא שהבניה והשימוש תואמים את התכניות.

הוספת חדר – אישור מהעיריה
מלי 26/04/20

אנחנו משפצים את ביתנו, ובמקום חדר של אחד הילדים אנחנו מעוניינים להוסיף חדר אמבטיה. האם לצורך כך עלינו לבקש אישור או היתר מהעירייה?

שינויים פנימיים בדירה - מחייבים היתר?
עו"ד ציפי מרגלית 30/04/20

הי מלי,

בעקרון שינוי פנימי בדירה אינו מחייב לקבל היתר בניה מהועדה המקומית. 

לכך יש מספר חריגים: השינוי הפנימי אינו יכול לשנות את הצד החיצוני של הבניין, אינו פוגע בחזית הבניין או במראהו, אינו פוגע בשלד הבניין, או ברכוש המשותף, בצנרת או בציוד אחר השרתים גם דירות אחרות, ואינו פוגע בזולת.

במידה והוספת חדר אמבטיה כוללת פגיעה בצנרת המשרתת גם דירות אחרות בבניין שלכם, עליכם לבקש לכך היתר מהועדה המקומית.

בהצלחה בשיפוץ.


פקיעת תוקף הודעת העיריה על הקצעה עתידית של קרקע
אילנה גזית 19/04/20

בין רחובות עקיבא ומכבי ברעננה קיים פארק המכיל חורשה , גינות פרחים וגינה קהילתית . השטח בהגדרה הינו שטח חום אבל כבר כ30 שנה מהווה פארק יפיפה .ב14.2.20 תלתה העיריה שילוט ברחובות בדבר תוכניתה להקצות קרקע לבניית בית כנסת לקהילה שאינה מתגוררת באיזור בהכרח .

העיריה איפשרה לציבור להגיש בקשות להקצעת הקרקע למטרה דומה או אחרת .וזה עד 14.4.20

דהינו 60 יום .

התחלנו בפעילות ציבורית כדי למנוע את רוע הגזירה . מגבלות הקורונה הפסיקו את יכולת הקהילה התומכת בגינות להיפגש . ביקשנו אורכה וקיבלנו עד 14.5 . היום כבר 19.4 וכנראה גם עוד שבועיים 

לא נוכל להתקהל  ולהתאסף . האם יש חוק שמגדיר מהי תקופת הטואכה שהעיריה אמורה לאפשר לנו עקב מצב החירום .וכייצד עלינו לפעול כדי לקבל ארכה לפחות עד 30.6.20 ?

תודה

אילנה גזית 

נציגת קהילת " גינות או לא להיות" 

הקצאת קרקע ע"י העיריה - אורכות בימי קורונה
עו"ד ציפי מרגלית 20/04/20

אילנה שלום,

בהתאם לנוהל משרד הפנים (כפי שפורסמו בחוזרי מנכ"ל משרד הפנים 5/2001, 6/2002 ו-7/2004) יש לאפשר פרק זמן של 60 ימים במהלכו הציבור מוזמן להציע הצעות ובקשות להקצאת הקרקע. ככל הידוע לי לא פורסמו תקנות ספציפיות המאריכות את המועד הנ"ל, אשר כאמור לא נקבע בחוק או בתקנות, אלא בנוהל.

נראה כי הדרך לקבל אורכה נוספת היא בפניה נוספת אל ראש העיר בבקשה לקבלת האורכה והצדקתה. מציעה כי תפרטו במכתב את הקשיים הספציפיים הרלוונטיים (מעבר לקושי הכללי הקיים כיום עבור כולנו), תוך בקשה למנוע פגיעה בזכותכם להתמודד על הקצאת הקרקע בשל הנסיבות.

בהצלחה


הליך להיתר בניה
דוד 29/03/20

אני נמצא בהליך להוצאת היתר בניה. לפני קרוב לשנתיים קיבלתי החלטה של הועדה המקומית לאשר לי את הבקשה להיתר.

במהלך הזמן שעבר מאז פעלתי להשלים את התנאים בהם עלי לעמוד כדי לקבל את ההיתר (תנאים שהועדה המקומית קבעה בהחלטה שלה). נשאר לי למלא עוד תנאי אחד, לשלם אגרות ולקבל את ההיתר. ביום 6.4.2020 מסתיימת תקופת השנתיים בה תקפה ההחלטה לתת לי את ההיתר.

אני חושש שלא אוכל עתה להשלים את התנאי והועדה לא תספיק להוציא לי את ההיתר עד ל-6.4.2020, ותוקף ההחלטה יפוג.

מה אני יכול לעשות כדי שלא אצטרך לחזור על כל התהליך מחדש ושאקבל את ההיתר לפי החלטת הועדה מלפני שנתיים?

הארכת מועד לקבלת היתר בניה לנוכח משבר הקורונה
עו"ד ציפי מרגלית 30/03/20

שלום דוד,




החשש שלך מכך שיפוג תוקפה של החלטת הועדה המקומית לתת לך היתר בניה מובן מאוד. 




הועדות המקומיות פועלות במתכונת חרום ובאופן מצומצם, היועצים החיוניים וחלק מהמוסדות מהם נדרשים אישורים שונים לפני קבלת ההיתר אינם זמינים, עובדים בהיקף מצומצם ו/או אינם יכולים לבצע את הנדרש בשל המגבלות הקיימות.




הפתרון נמצא בתקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש) (דחיית מועדים בענייני תכנון ובנייה ותנאים למתן תעודת גמר), התש"ף-2020, אשר אושרו ביום 25.3.202 ומטרתן להתאים את המצב החוקי למציאות החדשה שנוצרה.




התקנות קובעות הקפאה של המועדים הקבועים בחוק בתקופה שבין ה-15.3.2020 לבין 60 ימים ממועד פרסום התקנות (עד ל-24.5.2020). תקופה זו לא תחשב במניין הימים הקבועים בחוק התכנון והבניה לביצוע מרבית הפעולות הקובעות בחוק, דוגמת הגשת ערר, התנגדות וכד'.


המשמעות המעשית היא הארכת מועדים לביצוע הפעולות השונות, הארכה אותה יש לבדוק בכל מקרה לגופו.




תקנות שעת החירום הקפיאו גם מספר תקופות הקבועות בתקנות הרישוי: התקופה בה תקפה ההחלטה לתת היתר בניה, תקופת תוקפו של ההיתר והתקופה בה הועדה המקומית רשאית להאריך את ההיתר.




לעניינך, תקנות הרישוי (סעיף 46 לתקנות התכנון והבניה (רישוי בנייה)-התשע"ו-2016) קובעות כי תוקפה של החלטה לתת היתר הוא שנתיים. באופן רגיל, לפי המועדים הקבועים בתקנות, היה עליך לקבל את ההיתר עד ליום 6.4.2020.



הקפאת המועדים תאריך את המועד של תוקף החלטת הועדה המקומית לתת לך היתר בניה כך שלא יספרו הימים שבין 15.3.2020 לבין 6.4.2020, סה"כ 23 ימים. ימים אלה לא ייחשבו בתקופה של השנתיים במהלכן היה עליך להוציא את ההיתר. בתום התקופה המוקפאת בתקנות, תקבל הארכה של 23 ימים להשלים את התהליך ולקבל את היתר הבניה. כלומר, עליך להוציא את היתר הבניה עד ליום 15.6.2020.


 


נקווה שעד אז הכל יחזור לקדמותו ותוכל לקבל את היתר הבניה לו אתה מחכה מזה זמן רב.




גינה מגודרת בבניין
אבי 25/03/20

שלום,

קניתי דירה והבעלים הקודמים של הדירה גידר חלק מתחת לבניין, אין בגינה הזאת כלום חוץ מעצים שהוא שתל השאלה אם זה יכול לסבך אותי בעתיד?

יש לציין שהשטח לא שלי ויש בניין אחר בין הגינה הזו לבניין שאני גר בו, לאחר שיחה עם השכנים אמרו שהם לא מתנגדים ושלפני שהייתה שם גינה פשוט זרקו שם זבל

אז אני כן חושב להשאיר את הגינה הזאת האם יש דרך לעשות זאת ללא היתר? כמובן שלא יהיה שימוש פרטי בגינה הזאת

גידור חלק מהגינה בבניין משותף
עו"ד ציפי מרגלית 26/03/20

אבי שלום,

תמונת המצב הפיסית מעט לא ברורה לי. היכן בדיוק הגינה אם אתה אומר ש"יש בניין אחר בין הגינה הזו לבניין שאני גר בו.."
האם הגידור של הגינה מונע מדיירים אחרים בבניין להכנס אליה?

בעקרון, אין צורך בקבלת היתר בניה להקמת גדר שאינה בחזית הבניין ואינה בגובה העולה על 1.5 מ'. בכל מקרה, צריך לבדוק את המצב הספציפי ולוודא שהוא אכן עומד בתנאי הפטור.

במידה והשכנים נתנו הסכמתם, תמשיך לטפל בעצים באהבה...

לימים טובים ובריאים

ציפי

הגבהת מעקה
יונית 16/03/20

שלום, אנו עומדים לעבור לדירה בקומה גבוהה בבניין. במרפסת יש מעקה אך הוא אינו גבוה מספיק (יש לי ילדים קטנים). לפני שנעבור אני רוצה להגביה את המעקה במטר לפחות. האם אני זקוקה לאישור כלשהו? ממבט מבחוץ ראיתי שיש עוד כמה דירות בבניין שהגביהו את המעקה. תודה.

מעקה למרפסת בבניין מגורים
עו"ד ציפי מרגלית 20/03/20

יונית שלום,

המעקות של הבניין שלכם הם חלק מהיתר הבניה של הבניין ויש להניח שהם נבנו בהתאם לתקן. המעקות נבנו בהתאם להיתר הבניה ומהוות חלק חשוב בחזות הבניין. החוק אינו מאפשר לשנות את חזות הבניין בלא לקבל לכך היתר. 

גדר בין שכנים
אלי 16/03/20

שלום, אני גר בדו-משפחתי והשכן שלי שם גדר במבוק מעל החומה המפרידה בינינו. כך שכעת, בגינה שלי יש צד אחד עם גדר במבוק בגוון המחריד שהשכן שלי בחר. האם יש לי מה לעשות בנידון?

גדר בין שכנים אינה מחייבת היתר בניה
עו"ד ציפי מרגלית 20/03/20

אלי שלום,

תקנות התכנון והבניה מאפשרות, בתנאים מסוימים, להקים גדר בלא להוציא לכך היתר בניה. יש לבדוק אם הגדר שהשכן שלך בנה תואמת את התקנות, ואת ההנחיות המרחביות בישוב שלכם. במידה וכן, לצערי אין לך הרבה מה לעשות בקשר לכך.

פיצול בית פרטי
יונית 16/03/20

שלום, 

מאחר והוריי מבוגרים מאוד, אני חושבת לרכוש בית פרטי ואז לפצל אותו לשתי יחידות דיור, אחת לי ולמשפחתי ואחת להוריי. האם זה חוקי?

פיצול בית פרטי ל-2 דירות - רק בהיתר
עו"ד ציפי מרגלית 20/03/20

יונית שלום,

פיצול בית פרטי ל-2 יחידות דיור נפרדות מחייב קבלת היתר בניה. הוראת שעה מאפשרת פיצול בית צמוד קרקע (ההוראה תקפה עד אוגוסט 2022) בהתקיים התנאים המפורטים בחוק. את צריכה לבדוק האם מה שאת מבקשת לעשות תואם את הוראות החוק, ולבקש לכך היתר בניה.

סגירת חנייה פרטית
מיכל 16/03/20

שלום, עברתי לאחרונה לבית פרטי חדש. ברצוני לסגור את החניה הפרטית עם תריס חשמלי – גם מטעמי ביטחון וגם מטעמי אסתטיקה. האם אני זקוקה להיתר?

שער לחניה פרטית פטור מהיתר
עו"ד ציפי מרגלית 20/03/20

מיכל שלום,

כולנו רוצים להרגיש בטוחים בבית, וברור הרצון שלך לסגור את החניה הפרטית שלך.

תקנות התכנון והבניה מאפשרות להתקין מחסום או שער לחניה בפטור מהיתר. אנא בדקי בישוב מגוריך את ההנחיות המרחביות, המחייבות אף הן בנוסף לתקנות, האם תריס חשמלי נכלל אצלכם בהגדרה של שער / מחסום לחניה.

גן ילדים בצמוד לבניין מגורים
נורית 15/03/20

שלום, התבשרנו כי עקב חוסר מקום בגני הילדים, העירייה החליטה על הקמת גן ילדים בצמידות לבניין שלנו. ממש כמה מטרים מאיתנו. אנו מודאגים מהרעשים הצפויים לנו, ומהפקקים בשעות הבוקר כשההורים מורידים את הילדים בגן (האיזור פקוק גם כך). האם יש לנו מה לעשות?

גן ילדים באזור מגורים
עו"ד ציפי מרגלית 16/03/20

נורית שלום,

גן ילדים ליד הבית אכן יכול להוות בשעות מסוימות מטרד לגרים בסמוך. יחד עם זאת, מניחה שהעיריה מקימה את הגן במקום שיועד לכך בתכנית המתאר התקפה, או בהליך של שימוש חורג על מנת לאפשר את השימוש. הסיכוי להצליח למנוע הקמה של גן ילדים עירוני אינו גבוה. לכולנו יש ילדים, וגני ילדים צריכים להיות באזורי מגורים. מציעה לבוא בדברים עם העיריה ולבדוק איך אפשר גם להקים את הגן וגם למזער את הפגיעה בכם.

יורט
מיכאל 15/03/20

שלום, הוריי גרים במושב בצפון ואני מעוניין לבנות 2 יחידות יורט בחצר שלהם לאירוח. האם זה מצריך היתר?

הקמת יורט לצורך חדר ארוח
עו"ד ציפי מרגלית 20/03/20

מיכאל שלום,

בוודאי שהקמת 2 יורט לצורך יחידות אירוח מחייב היתר בניה! זאת, במקרה ומותר לעשות זאת על פי התכנית התקפה למושב בו גרים הוריך. 

מציעה שתבדוק אם התכנית התקפה מאפשרת הקמת חדרי ארוח. במקרה וכן, עליך לשכור אדריכל שיבדוק מה בדיוק מותר לבנות.

 

מחסן שמשמש כדירה
נעמה 15/03/20

אני מחפשת דירה להשכרה בתל-אביב. אחת מדירות הסטודיו שראיתי היא למעשה מחסן בטאבו שהבעלים הפך לדירת מגורים. האם יכולות להיווצר לי בעיות אם אשכור את הדירה הזו?
תודה

מחסן אינו יכול לשמש למגורים
עו"ד ציפי מרגלית 16/03/20

נעמה שלום,

כפי שאת יודעת הדירה במקור נבנתה כמחסן ואינה מיועדת לשימוש למגורים. זהו שימוש אסור לפי דיני התכנון והבניה. שימוש אסור הינו למעשה עבירה פלילת, ובמידה והעיריה תבקש לאכוף זאת, את, כמשתמשת, עלולה להיות נאשמת בכתב אישום אשר יוגש ע"י הועדה המקומית. מציעה לך לחפש דירה אחרת ולא להסתבך בעבירה על החוק.

הוצאות אחזקה של מעלית
יורם 15/03/20

אני גר בדירה בבעלותי בקומה ראשונה בבניין. בעלי הדירות שבקומות הגבוהות רוצים להתקין מעלית. הם טוענים שלאחר התקמת המעלית (שתהיה על חשבונם), אצטרך להשתתף בהוצאות האחזקה. האומנם? נשמע לי מופרך שאצטרך לשלם על משהו שאין לי שימוש בו.

חלוקת הוצאות אחזקה של מעלית
עו"ד ציפי מרגלית 16/03/20

יורם שלום,

עניין חלוקת הוצאות החזקה בבית המשותף אינו נושא בתחום התכנון והבניה. מציעה שתפנה לפורום נדל"ן בשאלה זו.

דילוג לתוכן