פורום לשון הרע
פורום לשון הרע
אין דבר כואב מפגיעה בשמנו הטוב. שנים של השקעה וטיפוח, עשויים לרדת לטמיון בשל לשון רעה והוצאת דיבתנו רעה. דעו מהן הזכויות שלכם! אם פגעו בכם בהוצאת לשון הרע, בהוצאת דיבה – שאלו אותנו כאן וננסה להעמידכם על זכויותיכם.
אם אני יודע משהו על חבר שלי, שלא רואים עליו את זה: לדוגמא: שהוא חולה במחלה כלשהי שיש עליה סטיגמה בציבור או בעל עבר פלילי וכד',
ואני מספר את המידע הזה למישהו אחר שמכיר אותו, למשל חבר משותף, קרוב משפחה וכד'.
אז החבר שלי כועס עליי שבגלל ששיתפתי במידע הזה את האדם השלישי נגרם לו נזק ביחסים שלו איתו ואולי גם עם עוד אנשים שהמידע הזה הופץ בינתיים אליהם. האם הוא יכול לתבוע אותי על לשון הרע?
יחד עם זאת, אם תצליח להוכיח את אחת ההגנות בחוק (למשל שהיה עניין ציבורי בפרסום והמדובר באמת) או שהייתה מוטלת עליך חובה שבחוק לעשות כן (מסופקני אם עילה זו מתאימה בנסיבות) - תידחה תביעה שתוגש נגדך.
לכבוד: העו"ד שלומי וינברג.
שלשום נודע לי / נאמר לי מפי השכן שלי בבניין שבשמ"פ.
שהמפקד שלי מהבסיס אמר לו לומר להורים שלי "שיתחילו
לדאוג מאחר והבן שלהם דפוק ולא מחובר לעצמו ולמציאות"
> האם מותר למפקד להגיד דבר כזה פוגעני כלפי.
> האם זה בסדר שמפקד יגיד לאדם זר דבר כזה עלי.
> תמוה על סמך מה אמר את מה שאמר גיבש וביסס כלפי
מבלי שפנה אלי,שוחח איתי,בחן אותי,מה גם שנמצאתי כשיר לשירות
> לא ממש ברור לי מי יותר חרג / ועבר דבר עברה המפקד או השכן
>בעוד חודש אני משתחרר*האם אני יכול להגיש תביעה כנגד המפקד
> באותו יום בערב נפגשי עם השכן והקלטתי אותו אומר זאת שוב
– האם כדי לצרף את השכן כעד, או לתבוע את שנייהם על לשון הרע?
בתודה מראש
בברכה
לא ברור לי מההודעה האם השכן הפיץ את הדברים שהמפקד אמר לו.
אם השכן הפיץ דברים אלו - עומדת לך עילת תביעה כלפיו.
אם המפקד חזר על הדברים בפניך - אין בכך לשון הרע.
בהצלחה!
האם כינוי "אידיוט" וכיו"ב (טיפש, כסיל) הוא בגדר לשון הרע או בגדר הזכות להביע דיעה במסגרת חופש הביטוי?
תלוי בנסיבות, בהקשר המסוים, בחומרת הגידוף ובמשמעו בעיני אדם סביר.
לא דומה הגידוף "אידיוט!", שמטיח נהג בעמיתו בשל מה שנראה לו כעקיפה לא זהירה; לאמירה "פלוני אידיוט" במאמר בעיתון או בפורום אינטרנט. עם זאת, אם אותו פלוני פרסם, נניח, דברים בשבחו של היטלר או אוסאמה בן לאדן ימ"ש, התגובה "אידיוט!" בנסיבות אלה עשויה להיחשב סבירה.
הנה, למשל, מה שאמר שופט בית המשפט העליון אליעזר ריבלין בעניין בן גביר נגד דנקנר (רע"א 10520/03; השופט ריבלין, בדעת מיעוט, דווקא סבר שיש לדחות את התביעה):
"לא אמרתי - ואינני אומר - כי גידופים, קללות והתרסות אינם עשויים לבוא בגדר לשון הרע. כבר נפסק, כי תיאורו של אדם כ'אנטי ציוני' יכול שייחשב בגדר לשון הרע (ע"א 698/77, ועד עדת הספרדים בירושלים נ' ארנון, פ"ד ל"ב (2) 183), וכך גם הכינוי 'נאצי' ו'אנטישמי' (ראו א' שנהר, דיני לשון הרע (תשנ"ז) 130, והאסמכתאות שם). סינון קללה כלפי אדם, קבל עם ועדה, עלול לבזותו עד מאוד, ועל כן להוות משום לשון הרע. עם זאת, לא כל גידוף, ולא בכל הנסיבות, יקים עילת תביעה מכוח חוק איסור לשון הרע" (סעיף 26 לפסק הדין).
והסביר יפה אורי שנהר בספרו, הנזכר לעיל, דיני לשון הרע, ודבריו מצוטטים בכמה פסקי דין:
"שאלה מעניינת היא, האם קללות וגידופים ייחשבו כלשון הרע. מצד אחד, קללות וגידופים המופנים כנגד אדם עלולים להשפילו ולבזותו בעיני הבריות לא פחות ואולי אף יותר מפרסומי לשון הרע אחרים. מצד שני, קללות וגידופים מהווים לצערנו חלק מהחיים החברתיים במדינה, ולפיכך קיים חשש שהכרה שיפוטית גורפת בגידופים כבלשון הרע תביא להצפת בתי המשפט בתביעות שזו עילתן.
"זאת ועוד: ככל שהשימוש בגידופים שכיח יותר, כך נעשית פגיעתם לקשה פחות, עד כי אמירת גידופים מסוימים בנסיבות מסוימות לא תגרום עוד לפגיעה ממשית. האיזון המתחייב מהשיקולים שתוארו לעיל מצא את ביטויו בפסיקה, אשר הביעה נכונות עקרונית להכיר בגידופים כבלשון הרע וזאת במקרים בהם הכרה זו תהיה מוצדקת לאור נסיבות פרסום הגידופים..."
הפרשה נדונה תחילה בבית משפט השלום באשקלון, ושם זוכה המערער. אולם בית המשפט המחוזי ביטל את פסק הדין המזכה והורה להחזיר את הדיון לבית משפט השלום, לשופט אחר. בקשת רשות לערער על פסק דין זה של המחוזי נדחתה בבית המשפט העליון.
בסיבוב השני הורשע המערער בבית משפט השלום והוטל עליו קנס של 50 לירות. בערעור בבית המשפט המחוזי אושר פסק הדין ברוב דעות. בערעור בבית המשפט העליון אושרה ההרשעה פה אחד, אך בהתחשב בכך, שהמערער גם נעצר שלא כדין (בעקבות הוויכוח עם מזכיר המועצה), הוחלט להפחית את הקנס ולהעמידו על סכום סמלי של לירה אחת. וכך כתב השופט חיים כהן באותו פסק דין (ע"פ 523/72):
"בלשוננו המודרנית משמש התואר LמטומטםL לציון סתימתן של דרכי המחשבה, אם דרך קבע ואם לעניין פלוני; ואין נפקא מינה אם סתימה זו באה לו לאדם מטבע ברייתו או מרוע לב או מזלילה וסביאה או (כפי שיש גורסים) מרוב שררה. על-כל-פנים, עלבון לו לאדם, וגם קלון, שנסתמו דרכי מחשבתו, שהרי מה מותר לו לאדם כזה מן הבהמה. יש ומעשהו או התנהגותו או תגובתו של אדם עשויים לעורר רושם כאילו נסתמו דרכי מחשבתו, ולו רק זמנית בלבד; ואז מטבע אנוש הוא להוכיחו בצורה זו או אחרת - וצורת כינויו בתואר LמטומטםL אינה הצורה המנומסת או הלגיטימית שבהן.
ודי ברמיזות אלה כדי להראות שבנסיבות המיוחדות אשר בהן הטיח המערער את המילה LמטומטםL בפני מזכיר המועצה המקומית, הרי אם כי העליב אותו כאמור בסעיף 144 לפקודת החוק הפלילי 1936 [שקדמה לחוק העונשין, עב"א], הקנס המרבי שמן הדין והצדק ניתן להטיל עליו בשל כך (אם נעניש אותו על העלבון בלבד ולא על ניהול המשפט), הוא קנס של לירה אחת".
שכן שלי איתו אני מסוכסך פנה למת"פ ובקש שיוגש כתב אישום נגדי בגין תלונה שהועברה אליהם על תקיפה ואיומים . כתב האישום בוטל על ידי עורך דיני דאז מחוסר אשמה .
שאלתי אם מותר היה לשכן לפנות למתפ במכתב ולבקש כתב אישום או שזה בעיתי ? המכתב מלא שקרים . חלקם אני יכול להוכיח .תודה
כמובן שיש לבחון את החומר הראייתי, ואת הנסיבות, שכן כל מקרה לגופו, ומומלץ לעשות זאת באמצעות עו"ד בעל ניסיון בתביעות לשון הרע מסוג זה.
בהצלחה!
ראו כדוגמה את האתר המצורף – אתר תמיכה בנשיא קצב
היגשתי תביעה נגד שכן (שנינו גרים בבתים פרטיים) בגין נזק שגרם לביתנו עקב בניית ביתו החדש וסירובו לתקן הנזקים. בכתב ההגנה הוא כתב שאני מסוכסכת עם כל השכנים סביב ואני מרשעת. יש לי חתימות של כל השכנים מסביב כי לא היו דברים מעולם. האם אוכל לתבוע אותו על לשון הרע?
ככל שתגישי תביעה - התביעה תידחה ומן הסתם אף תחוייבי בהוצאות.
בהצלחה!
יש לי עילת תביעה בלשון הרע כנגד אדם מסוים. עילת התביעה נוצרה לפני כשנה, ומסיבות כאלה ואחרות לא הוגשה תביעה מיד עם היווצרותה.
בהתחשב בעובדה, כי בתיקון האחרון לחוק צפויים לעלות סכומי הפיצויים בצורה משמעותית, האם יש משקל כלשהו למועד היווצרות העילה לעניין תחולת החוק על התביעה? כלומר, האם אוכל לתבוע פיצויים מוגדלים לפי התיקון החדש למרות העילה נוצרה לפני התיקון?
יש גם לקחת בחשבון שהחוק טרם אושר בקריאה שניה ושלישית.
האם מותר לרופא בחדר מיון לציין על כריכת גיליון הטיפול (ולא בתוך הגיליון) את דבר היותי נשא HIV וזאת למרות שביקשתי ממנו שלא יעשה זאת . האם מותר,אף מבלי שביקשתי זאת,לציין דבר מחלתי זאת על גבי גיליון הטיפול ? והאם הנחת גיליון הטיפול (אשר על כריכתו מצוין דבר מחלתי) על גבי דלפק חדר המיון בו מצויים אנשים רבים היכולים בנקל להיחשף לדבר מחלתי – הינו בגדר הפרת הסודיות הרפואית שלי ? ?
בהצלחה!
לפורום שלום בהליך משפטי שהחליט השופט נפסק לנתבעים לעשות עבודות מסויימות. כיוון ששכניי עשו את העבודות באיחור בקשתי משני העובדים לחתום לי על התאריך שבו הם עשו את העבודות. כשביקשתי מאחד העובדים שיחתום לי. שכניי צעקו לו מלמעלה . אל תחתום לה, למה לך, אחר כך תבוא לבתי משפט היא תתבע אותך. היא תסחוב אותך לבתי משפט למה לך צרות, שתמשיך בחיים שלה. אתה תוציא סתם כסף, ימי עבודה וזמן. הם חזרו על זה לפחות שלוש פעמים. כשהפועל שאל אותי מאיפה לקחת חשמל אמרתי לו מהם, הרי העבודות הם שלהם, הבעל צעק למה לה אין חשמל למכשפה שם למטה ואשתו עונה היא קמצנית. האם יש כאן לשון הרע או הוצאת דיבה. יש לציין שלאורך כל המקרה אני לא עניתי להם פשוט שתקתי הייתי בשוק. תודה
שלום,
לפני מספר ימים נסעתי באוטובוס של חברת מטרופולין, שאלתי את הנהג שאלה על קו מסויים והוא התעצבן עלי והתחיל לצעוק לפני כל הנוסעים,
השפיל אותי ואמר שעם ילדים כמוני עדיף שלא יהיו ילדים,
בהמשך הנסיעה הוא עצר את האוטובוס באמצע הכביש וביקש שארד בגלל שחשב שאני מדברת בטלפון, כשלא הסכמתי לרדת הוא המשיך לנסוע וצעק לעברי שהוא מת שאני אעוף לו המאוטובוס כבר, כשהגענו לתחנה וירדתי אז הוא צעק לכיווני ברוך שפטרנו..
חשוב לציין שהיו אנשים נוספים באוטובוס שביקשו ממנו שיפסיק!
האם יש לי אפשרות לתבוע?
תודה!
בנסיבות שתיארת לא תוכלי להגיש תביעת לשון הרע, על אף הגסות הראויה לגינוי של נהג האוטובוס.
בהצלחה!
האם לאחר תיקון/שינוי החוק עלי להוכיח את זה או לא
תודה
מה את חושבת, גלי?
שתתבעי את השכן שלך בטענה, שהוא קילל והשפיל אותך בפני אנשים, והוא יחויב לפצות אותך, אלא אם כן יוכיח הוא ששיקרת? זה הגיוני?
אז ככה: הן לפי החוק הקיים והן לפי החוק המתוקן (אם תתקבל הצעת החוק המדוברת):
1. את תצטרכי להוכיח את העובדות שאת טוענת להם, לאמור, שאותו שכן אכן אמר עלייך כך וכך בפני אנשים במרכול, וכי הדברים האמורים הם לשון הרע כהגדרתה בחוק, קרי: הם עלולים להשפילך, לעשותך מטרה לשנאה או ללעג, לפגוע במשלח ידך וכדומה.
2. בהנחה, שטענותייך העובדתיות נכונות, השכן הנתבע יצטרך להוכיח, שעומדת לו אחת או יותר מההגנות שבחוק, למשל: שהדברים שאמר הם אמת ויש בהם עניין ציבורי; או שאמר אותם בתום לב באחת הנסיבות המפורטות בסעיף 15 לחוק איסור לשון הרע, למשל: שהדברים שאמר היו ביקורת סבירה על פעולה שעשית בפומבי, והבעת דעה על אופייך ועל מעשייך, שנתגלו באותה פעולה (במלים פשוטות: למשל, שאת התחלת לקלל אותו, או שהוא תפס אותך גונבת, וכדומה).
3. השופט יצטרך לשקול ולהכריע על סמך העדויות והראיות איזו גירסה אמינה יותר.
4. אם גירסתך תימצא אמינה, לא תהיי חייבת להוכיח נזק שנגרם לך כדי לזכות בפיצוי, אך בלי הוכחת נזק תהיי מוגבלת בסכום התביעה.
וכאן ההבדל העיקרי בין החוק הנוכחי לחוק המתוקן (על-פי ההצעה):
נכון לעכשיו, תהיי פטורה מלהוכיח נזק אם סכום התביעה לא יעלה על 50,000 ש"ח (בהתאמה למדד ספטמבר 1998), או על כפל הסכום, אם הלשון הרע פורסמה בכוונה לפגוע.
לפי הצעת החוק, הסכומים האמורים יוכפלו פי שישה.
עם זאת, גם לפי החוק הנוכחי אפשר לתבוע סכומי עתֵק בגין לשון הרע, ואין צורך להוכיח נזק מיוחד, אך אם הסכום הנתבע עולה על הסכומים הנקובים בחוק, צריך להוכיח את הנזק לפחות בכלליות.
ושימי לב: בית המשפט רשאי (לא חייב) לפסוק את הסכום הנתבע.
בהצלחה.
אפשר לתבוע על הוצאת דיבה בלי שיש לי עדים לכך?קיללו והשפילו אותי לפני אנשים באוטובוס אבל לא לקחתי עדים אפשר לתבוע את המקלל והמבזה?
הואשמתי בגניבת חפץ במקום עבודתי. אני כמובן לא לקחתי דבר. פשוט יצא שנכנסתי לתוך חדר שאסור היה לי להיכנס אליו,דבר שלא נאמר לי ולא יכולתי לדעת משום שכל העובדים נכנסים לשם.כשהקב"ט הראה לי את הקלטת וידאו הבנתי שבאמת נראתי חשודה מה שכנראה מנע מהקב"ט לבדוק אם נכנסו לחדר אנשים נוספים מכיוון שכשהאשימו אותי נאמר שאני היחידה שנכנסה לחדר ומכאן שאני הגנבת אך בהמשך התברר שנכנסו לשם עוד4-5 אנשים.
מה שגורם לי להרגיש חסרת בטחון בנוגע להגשת תביעה היא העובדה שלמרות שידעתי שאין סיכוי שאני אגנוב מרוב הלחץ והפחד וחוסר הבטחון שהקבטים גרמו לי להרגיש בדקתי אם החפץ איכשהו הגיע לידי.הייתי בסערת רגשות לא הפסקתי לבכות. איימו עלי שיתחקרו את אחיי וישלחו אותם למוסד עבריינים ועוד מיני איומים שלנערה כמוני שזוהי עבודה ראשונה ולא הייתה בשום מצב קרוב לזה בחייה. האם זה שבדקתי אם החפץ אצלי יפגום בתביעה?
דבר אחרון -לאחר שלא הודתי פוטרתי(לאחר מכן הוחזרתי כי ראו שלא הייתי היחידה להכנס לחדר)המנהל התנצל בפני תוך שהוא מדגיש שעדיין יכול להיות שזו אני או הוא או כל מי שנכנס לחדר ההוא ושהם יחקרו ועד היום כ-5 חודשים אחרי לא מצאו את הגנב והם עזבו את החקירה
יחד עם זאת, יש לבחון את הנסיבות, והאם היה יסוד לחשוד נגדך, והאם אופן הפעולה נגדך לא חרג מהמקובל בנסיבות - שקלול כל אלו וכן גורמים אישיים נוספים ייתן את התשובה האם כדאי להגיש תביעה בנושא זה.
האם נכון שהתיישנות לשון הרע שבע שנים והפרת פרטיות רק שנתיים? אם כן, למה? מה ההגיון? האם יש חריגים?
הדיון בעניין ההתיישנות הינו אקדמי וחורג מהמוקצב לפורום זה.
אמא ב1 הגנים שאני עובדת ,הוציאה מכתב לממונים עלי בו מספרת עלי מעשים שלא עשיתי כלפי ביתה ומכנה אותי אלימה. אלה דברי ביתה ולא מוכנה לשוחח איתי. הדבר גורם לי נזק רב. האם יש עילה לתביעה? תודה
יש לבחון היטב את הנסיבות, כדי לבחור באסטרטגיה מתאימה לניהול תביעה רגישה כזו, ועל מנת למנוע מהנתבעת להתגונן בטענות סרק, ומומלץ להתייעץ עם עו"ד בנושא.
אם דברי התלונה אינם חורגים מהסביר, תתקיים חזקה, שהמתלוננת פעלה בתום לב. חזקה זו תיסתר רק אם יוכח, שהמתלוננת שיקרה ביודעין; או שלא נקטה אמצעים סבירים כדי להיווכח אם הפרסום הוא אמת; או אם התכוונה לפגוע מעבר לסביר (ראי סעיף 16 לחוק).
שימי לב: אם המתלוננת ציינה, או שברור מדבריה, שהיא מסתמכת על דברי בתה, תעמוד לה (לאֵם) הגנת תום הלב אף אם דברי הילדה אינם נכונים (לדוגמה: "בתי אמרה לי, שהגננת לידיה הרביצה לה, ואני מאמינה לה"; משפט כזה יהיה מוגן, אם הילדה אכן אמרה את הדברים, גם אם דברי הילדה שקריים).
בתצהיר שהיגישה פלונית לבית המשפט טענה שאישתי משוגעת ששמע את זה מי אמי.למרות שהיא מכירה אותנו 25 שנה ולעולם לא היו בעיות ביננו.אמי לא אמרה דבר כזה.למרות שהמשפט נגמר בפשרה ולא היה דיון אני שואל האם הדבר הזה שהיו לו השלכות על משפחתי במובן מסוים צריך לא להגיב מי בחינה משפטית אני טוען שאי אפשר לומר דבר כזה על סמך שמישהו אמר כביכול.אשמח לקבל את דעתהם. תודה
האם ציטוטים מפסקי-דין על מישהו – תהווה לשון הרע?
באשר לפסקי דין במשפחה ו/או בדלתיים סגורות - זה כבר עניין אחר ותלוי נסיבות קונקרטיות.
יחד עם זאת, סעיף 13(7) קובע כי לא ניתן לבסס עילה על יסוד פרסום של פסק דין, ועל כן תביעת לשון הרע שתוגש בגין פרסום פסק דין תידחה על הסף.
האם ראיון של עו"ד בו הוא מתאר ומספר על תביעה אשר הגיש לבימ"ש יכולה להיחשב ללשון הרע? האם ביטויים כגון לטענת מרשתי נאמרו כלפיה אמירות מסוג x הם לשון הרע? מצד העו"ד?מצד הלקוחה? אבקש הסבר בעניין. תודה!!
אדם מכפיש הכפשות קשות (עלילה משפילה שלא היתה ולא נבראה) על אדם אחר בעילום שם בפורום. לאחר שחושד שעלו עליו מפרסם הודעה בשם אחר הסותרת את ההכפשות. האם זה מוכיח זדון או רק חוסר תום לב?
שלום
הא אוהד שקלל שחקן או שופט עלול להתבע? ואם כן איזה טענות הוא יכול לטעון כנגד התביעה? הרי בכל העולם מקללים את הושפטים והשחקנים ולא תמיד נתבעים
כועד הורים של גן פניתי לקב"ט בשאלה בטיחותית בעת בדיקתו בגן והנ"ח אמר לי כי ישנם דברים הדורשים תיקון דחוף. פניתי לעירייה וכיתבתי אותו ע"כ. הנ"ל כתב כי 'ניגשתי אליו בצורה שאינה הולמת' ואף שכל הציטוטים שלי כביכול הם פרי דמיוני בלבד. כמובן שעל הליקויים הבטיחותיים הוא שיקר כדי לרצות את המערכת. הוא כיתב מספר גורמים במכתבו . אני יועצת עצמאית העובדת בעיר וזו פגיעה בשמי הטוב. היש לי עילה לתביעה? תודה ויום טוב
בהצלחה!
שלום רב.לפני כשנה יצאתי לטיול מאורגן מאכזב מאוד. באותו הזמן הייתה קבוצה מאורגנת נוספת מהעיר שלי גם.כשחזרנו לארץ פירסמתי מודעה המשבחת את מארגן הטיול המתחרה על דאגתו ללקוחותיו. ורק ציינתי עם איזו קבוצה יצאתיבשבוע שאחריי פירסום המודעה,המקומון פירסם התנצלות לאנשים שציינתי שאיתם יצאתי לטיול על ששמם שורבב בכתבה…לא הכפשתי את שמם, ציינתי בסה"כ עובדה.ואם שמם שורבב למה פירסמו את המודעה ואף גבו ממני כסף? האם יש לי עילה לתביעה בגין לשון הרע?אודה על עזרתכם
על כן לא הייתי דואג.
בהצלחה!
במידה ואני מתראיין לטלויזיה בעילום שם עם הצללה, ומספר על דברים חמורים שקורים בבית עסק כלשהו, אבל בית העסק יידע שזה אני (כי אני בסכסוך איתם).. הם יוכלו לתבוע אותי תביעת דיבה? למרות שלא יכולים לראות בכתבה שזה אני?בית המשפט יוכל לחייב את התוכנית לחשוף אותי ולמסור מידע מי התראיין?במידה והדברים שאני מספר בכתבה הם נכונים, אבל אין לי הוכחות לכך.. זה מסוכן?
במקרה זה, ובטרם הפרסום, מומלץ להתייעץ עם עו"ד על מנת שייתן לך ייעוץ הולם כיצד לנהוג על מנת למזער את חשיפתך לתביעה מכוח חוק איסור לשון הרע.
בהצלחה!
האם יצא חוק איסור לשון הרע גם בלי הוכחה של IP אך לפי אינטואיציה ידוע לי מי עשה ויצר פרופיל מזוייף ואו למעשה יהיה אפשרי לתבוע אתר מסוים הבעיה שזה אתר שאין להם שלוחה פה בארץ הנהלה יושבת ח'ול אבל בכל זאת אם כל ההודעות ששלחנו להם הם עדין מתעלמים ולא מורידים את הפרופיל המזוייף וזה גם היתחזות מעלים תמונות להכפשת שם זה אתר גדול וברור שהתביעה לא תוביל לשום מקום השאלה אם באמת אחרי שליחת הודעה מזהירה ותביעה כלשהיהם יורידו את זה ?
או איך אפשר שיורידו למה אין חוק או חברה מסוימת שמוחקת כל מה שמטריד ולא הוגן ???
גם בחיפוש בגוגל זה קיים וכל מי שמקליק את השם …רואה את זה וחושב ומסיק מסקנות רק בגלל שאיזה חבורה של זונות החליטו להציק
גם שזה לא חוקי וגם יש חוקים ובדרך כלל המשטרה לא עוזרת במקרים כאלה כי יש להם חבילות יותר מורכבות וקשה להם לפתור בחלקם אותם אז מי כן ואיך כן אפשר לעזור בנושא
אשמח לתשובה ולהסבר מה אפשרי לעשות
תודה רבה לעו"ד
מאחר שהתחזות מהווה עבירה פלילית, יש לנקוט בהליך פלילי ואזרחי משולב.
יש לבחון גם פנייה לאתר גוגל ולאתרים המארחים.
מומלץ להתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום לשון הרע נוכח מורכבות המקרה.
ויש הליך כזה עכשיו.
הרי שמאז פסיקת רמי מור בעליון, כל מי שמבקש לחשוף פרטי מעוול לא יכול. כל הפסיקות שאני ראיתי נדחו (למעט אחת)
ומכיוון שחוקים לא מיושמים רטרואקטיבית, הרי כל מי שהוכפש בפרק הזמן מאז פסיקת העליון ועד כינון החוק לא יוכל לתבוע לעולם! זה לא תקין ולא סביר.
מה קורה בפועל במקרים כאלו? האם הפסיקות בבתי המשפט מתעלמות מתאריכי תחולת חוק ומשמחוקק חוק, הן בפועל בעצם פוסקות גם אחורה? ואם לא, איך שומרים על זכויות האזרחים שהוכפשו בזמני תפר א-חוקיים שכאלו?
גם הדעת נותנת כי התיקון יחול כלפי פרסומים שייעשו לאחר כניסת החוק לתוקף.
בהצלחה!