התעמרות בעבודה
התעמרות בעבודה
להלן שאלות ותשובות בנושא התעמרות בעבודה, מתוך פורום דיני עבודה באתר.
תודה למנהלי הפורום, עורכי הדין המובילים בתחום דיני העבודה בישראל, על מענה מסור ומקצועי לגולשים.
שלום רב אני עובד במפעל גדול מנהל משמרת זה שמסדר את העבודה מתעלל בי נפשית לכול העובדים הוא מחלק שעות נוספות ורק לי הוא לא נותן טוען שאין שעות שבפועל עובדים כמוני באותו תפקיד כן מקבלים תמיד הוא מאשים אותי בתקלות למרות שאני לא עשיתי אני כבר על סף קריסה נפשית אני לא רוצה להיתפטר כי אני אוהב את העבודה מעל 12 שנה ואף קיבלתי מספר פעמים עובד מצטיין מההנהלה אשמח ליועצכם מבחינה משפטית אם ככה המצב ימשך והתפטר אכנס לכאוס נפשי חמור
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
לפני כשנתיים חוויתי התעמרות בעבודה במשך כשנה ובסופה של אותה שנה פוטרתי. לאחר שפוטרתי מצבי הנפשי התדרדר. האם ניתן להגיש תביעה גם לאחר שנה-שנה וחצי לאחר שפוטרתי?
שלום רב,
קרתה היום תקרית בעבודה של אשתי שבו אחת העובדות (בהנהלה) שלחה מייל משפיל לאשתי וכל ההנהלה הייתה מכותבת באותו המייל, אשתי שאלה את אותה עובדת שאלה במייל וזו ענתה לה באגרסיביות כך :
"קצת התבלבלתם, אתן נותנות לי שירות ולא מנהלות אותי.
עם כל הכבוד … שעה שלי היא הרבה יותר יקרה ואפשר לחסוך לי את הצורך להתרוצץ בין מנהלות …"
אני בטוח שאפשר היה לסבן את המילים ולהעביר את המסר בצורה לא בוטה ומתנשאת והמסר היה נקלט, במיוחד שכל ההנהלה מכותבת במייל, לא מספיק ההשפלה ש"אני שווה יותר ממך" גם הברוטליות בו הועבר המסר, אשמח להבין האם יש עילה לתביעה על "איסור התעמרות בעבודה"
כמובן שהכל מתועד (השתלשלות של כל המייל)
אני לא יודעת כמה האופן בו נאמרו "נכתבו" הדברים ובאם מדובר בהתנהלות חד פעמית או שלאו - מגיעה לכדי ההגדרה של התעמרות בעבודה.
וצה לומר לא כל התנסחות - הגם שהיא לא נעימה תחשב שהתעמרות בעבודה
"סתמי ,סתמי כבר!"
"תחזרי למקום שלך!"
"אני אקלל אותך עד שתבכי!!!!!!"
"הרמה שלך נמוכה!"
"הבת שלי יותר בוגרת ממך!"
והשיא שלה !!!-
"יאאלה יאאלה תיכנסי להריון ותעופי מפה"
היא מקבלת המון קרדיט וגיבוי,דיברתי עם המנהלת כמה פעמים
ולתת דבר כזה למתעמרת זה מזעזע בעיניי .
ד"א ממש לפני כמה ימים היא הפכה ל "סגנית מנהלת מחלקה ",מסתבר שככל שההתנהגות שלך יותר נמוכה,את עולה בדרגה . והמנהלת ? " תאלצי להתמודד עם זה"
אם יש פה עורכות דין-
האם יש מקום לתביעות התעמרות ? דרישת פיצויים ?
ובנימה אישית ,מה הייתן עושות אם היו אומרים את המשפטים האלה לכן או לבת שלכן ?
מעדיפה לא לעזוב רק בגלל העובדה שמתכננים הריון
בוקר אור
ראשית להקליט!!!! לתעד לתעד לתעד!!!
שנית, אחרי שתיעדת לקום ולעזוב. לשלוח מייל שלאור הייחס החוזר על עצמו את מתפטרת בדין מפוטרת ומבקשת את זכויוייתך. לא לעזוב לפני תיעוד. לא לוותר על הזכויות שלך. במקרה כזה את ג לא מחוייבת במתן הודעה מוקדמת.
וכן בוודאי שיש עילה - אך תידרשי הוכחה ולכן היעוד חשוב.
ב ה צ ל ח ה.
בוקר טוב,
שמי שרון ואני רוצה לשאול מה הדין לגבי המיקרה שלי ואיך מגיעים לסיום ההתנהגות הזאת.
אני עובד בחברת אחזקת מיבנים במשך כ- 3 שנים,מאוד מרוצה ממקום העבודה, במסגרת התפקיד אני אחראי על עובדת נקיון באתר אותו אני מחזיק, לא מנהל אותה אלא אחראי עליה מבחינת הזמנת ציוד נקיון ועזרה לכל מה שהיא צריכה בכללי במסגרת העבודה.
לפני כחודש החליפו את המנקה, והביאו מנקה שהגיעה עם מנטליות שונה, מהאבנשים שצריכים תמיד אקשן לידם, דאגה גם להגיד שפטרו אותה מהעבודה הקודמת בגלל שרבה עם המנהל..אבל לא ייחסתי לזה חשיבות כי זה על גבול הרכילות.
אבל מהר מאוד היא נכנסה לכובע שלה, וממש מההתחלה הצליחה להבהיר לי מי היא, העמדה שלי היא ממש בכניסה למשרדים, וכל פעם שהייתה זורקת זבל הייתה מתעקבת שם ועושה צחוקים, עד שהגיע שלב שכבר אמרתי לה :" את מוכנה לעוף לי מהמעמדה?" ניסוח כזה לא אופייני לי אבל היא הביאה אותי לקצה…בידיעה…דיווחתי על זה למנהלת הישירה שלה, והיא נירגעה לשבוע שבועיים.
זה המשיך עם הכפשות על רקע מקצועי כמו:"סער לא מביא לי ציוד", כמובן שזה לא נכון , במהלך שעות העבודה המפתח למחסן תמיד בעמדה שלי, תלוי וגלוי לכל…היא יכולה תמיד לגשת ולקחת והיא מודעת לזה.
עכשיו אין לי ספק שאך אחד לא ישתף פעולה עם הריכולים האלה שלה, גם על רקע אישי ( והיא בכלל לא מכירה אותי וטענה שאני גרוש ), אבל יבוא יום והאנשים פה ימאסו בה ובי יחד, גם אם אני לא קשור להתנהלות שלה…
למה היא מתנהלת ככה? אין לי שמץ, אולי קשה לה לקבל שמישהו צעיר מנהל אותה, לא יודע מה הסיבה, מצליחים להרגיע אותה לשבוע ואז שוב חוזרת להתנהלות שלה.
אבל הקש ששבר את גב הגמל היה יום חמישי שעבר, היא ניגשה לעמדה שלי עם מגב רצפה,וביקשה לשטוף, הסברתי לה שאני לא יכולה שהיא תשטוף כרגע בעמדה כי אני עושה משוה חשוב במחשב , אז אשמח שתחזור אחר כך, היא התעקשה והתחילה לקלל ודחפה בכח את המגב דקות ארוכות תוך צעקות וקללות :, "אתה איש רע, יש לך לב רע", כמובן שזה במשרד, שכולם שומעים ויש אורחים וספקים שהיו המומים, עכשו אני שואל מה השלב הבא יהיה ? כי אם היא הייתה מתנהגת ככה לאחד מעובדי המשרד האחרים, יום אחד היא לא הייתה נשארת פה…אז למה לי מותר להתנהג ככה ?
פניתי מספר פעמים למנהלת הישרה שלה שתוציא לה מכתב אזהרה, אבל שום דבר לא מתקדם, ביקשתי להוציא את צילום הוידאו מעל העמדה שלי, כדי שיבחינו במה שהיה, מסרבים..יש דרך שאני יכול לעצור את ההתעמרות הזאת ?
א. ריכולים על רקע אישי ( ברור לי שאני לא יכול לסתום לאף אחד את הפה ולא לחנך )
ב. הכפשות על רקע מקצועי
ג. אלימות מילולית ופגיעה במרחב הפרטי שלי
ד. פגיעה בשמי הטוב
מה הדין ?
שרון שלום,
בהחלט נשמע שהמנקה מתנהלת בצורה מחפירה.
מציעה להוציא לה מכתב התראה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
לעו"ד שלום רב,
ברצוני לברר בנוגע לסוגיית התעמרות בעבודהמנהל במקום העבודה התעמר עליי, צרח וקילל והרים את ידו ( לא נגע בי ) היה מרחק בעלים של המקום שמעו על מקרה שהתחיל בבוקר לא עשו דבר , וכשחלק מהבעלים הגיעו למקום העבודה באותו יום לא עשו דבר, וגם לא לאחר מקרה שני שהיה באותו יום. חיכיתי לשעות הערב לראות לקבל טלפון או הודעה אך כלום לא הגיע. בחרתי לשלוח אלייהם הודעה חריפה והם היו בהלם ממני, ואמרו שהם לא ידעו מזה וזה לא לטלפון ומחר יטפלו בכך, הטיפול היה זה שאני והוא לא מדברים זה עם זה. מקרים אלו היו לפני ראש השנה
מקרה נוסף קרה היום עם לקוח, האם לקוח שמקלל ומדבר לא יפה גם נקרא התעמרות?
השפיל וצעק עליי , והלך להתלונן בפני הבוסים, בוסית אחת נכנסה לחנות ואמרה אני יברר את זה יותר מאוחר , תוך כדי שהלקוח צועק , הבוסית לא דיברה לשאול מה קרה שאני הוא המעורב בסיפור, אלא פנתה למישהי אחרת במקום העבודה שכלל לא היתה מעורבת ולא נכחה בכל הסיטאוציה, סיימתי את העבודה ועדיין לא פנו אליי כלל לשמוע את הצד שלי. האם יש לי פה עילה שאני יכול להתפטר עכב התעמרות וזכאי לפיצויים כמו שמפטרים אותי ואני זכאי לחתום אבטלה?
אשמח לתגובה,
תומר
בוקר אור
נחלק את התשובה לשניים:
1. לגבי המקרה שהיה בראש השנה ככל שהמדובר בהתעמרות מד המנהל - קללות גידופים וכו'.. בהחלט יש מה לעשות - ככל שהמעשה נעשה בסמוך להתעמרות - שאני מבינה שכבר לא חזרה על עצמה. ומדובר (בגדול), כמובן בהפסקת העבודה לאלתר תוך התפטרות בדין מםוטר על כל המשתמע מכך.
מכוון שעבר זמן מה - לדעתי כבר אין ככ מה לעשות בענין זה. במיוחד לאור העובדה שמקרה לא חזר על עצמו.
החלק השני - הוא מול הלקוח - וענין ה לא נכלל להתעמרות בעבודה. שכן ההתעמרות אלא באה מצד המנהל .
היי אני עבדתי ברשת גדולה ב 3 שנים אחרונות ובגלל שאני הומו עברתי הצקות והטרדות בלתי פוסקות ולפני שבוע הגשתי התפטרות בגלל הסיבה הזאתי האם אני יכול להגיש תביעה נגד הרשת ? ( אני הסתרתי את הסיפור ורק עכשיו פתחתי את הסיפור )
שלום רב,
ראשית, צר לי לשמוע על החוויה הלא נעימה שעברת ולגמריי נשמע כי עברת לכאורה התעמרות בעבודה והתנהגות לא הולמת ומכבדת
על המעסיק לספק לעובד סביבת עבודה השומרת על כבודו כאדם וכעובד, המאפשרת לו לבצע את עבודתו באווירה רגועה ונטולת התעמרויות.
בבתי הדין האזוריים לעבודה הכירו בעוולה של התעמרות בעבודה ופסקו פיצויים בגין עגמת נפש או פגיעה
לכן, יתכן ואכן תהיה זכאי לפיצויי במידה ויוכח כח עברת השפלה והתעמרות שאר גרמו לך להתפטר.
אני עובדת במשרד די גדול.
המנהל שלי בא מרקע צבאי והיה בקבע במשך 25 שנה לערך, משמע הוא אדם מסודר כלכלית. האדם הזה מרשה לעצמו מדי פעם לגלל ולצחוק על העובדות שלו כולל אותי שאנחנו גרות עם ההורים ושאנחנו "עלוקות" ושהגיע הזמן שההורים שלנו יעיפו אותנו. רובנו בסוף שנות ה20 לחיינו ולחברה מהעבודה אין אבא, גרה עם אמא שהיא חולה מאוד וכרגע לא יכולה לעזוב אותה. שלא נדבר על יוקר המחיה שמחירי הדיור בשמיים. הוא כנראה לא מודע למציאות במיוחד עכשיו בגלל הקורונה שהכל התפוצץ. נוצר מצב שחלק מהמשרד חושב עלינו דברים רעים ואף צוחק עלינו בגלל האמרות של אותו המנהל וזה ממש פוגע ומעליב. האם יש דרך לתבוע אותו? שכן הוא פגע בתדמית של העובדות שלו ? תודה
שלום רב,
עובד שמעסיקו התעמר בו במסגרת יחסי עבודה, עשוי להיות זכאי לפיצוי בגלל עוגמת נפש או בשך הפרת החובה לנהוג בתום לב כלפי העובד.
שלום
אני עובד במקום עבודה למלעה משנה
במקרה של התעמרות בעובד, מהי הפרוצדורה שעלי לעשות כדי שיכירו בי ובזכויות המשפטיות שלי?
תודה
..
שלום רב,
כאשר קיים במקום העבודה התעמרות כלפי העובדים המתבטא ביחס משפיל או מזלזל ופגיעה בכבודו של העובד, עשוי העובד להיות זכאי לפיצוי בשל עוגמת נפש או הפרה החובה לנהוג בתום לב כלפי העובד.
שלום אני אישה בהריון עובדת כבר עשר שנים במקום עבודה בעל אופי משטר צבאי ורודני, למזלי בכל השנים לא הייתי באותה הקומה של המעסיק, כך שרחוק מהעין רחוק מהלב, ושרדתי בחסד ה' את הניסיון, אני עובדת חרוצה שעומדת בהספקים בקצב משביע רצון. לאחרונה צמצמו את העבודה ופיטרו חלק מן העובדים, כך שיצא לי להיות בסמיכות למנהלת. לפני כשבועיים ביום גשום במיוחד איחרתי לעבודה לאחר שנאלצתי לפזר את הילדים במוסדות הלימוד, ובעלי שהה בחו"ל, והגעתי בשעה 9:00, וזאת כמובן מבלי לפגוע בעבודה עצמה שכן כרגע אין כמעט עבודה לאחר שהחברה נקלעה לקשיים, וכן העבודה עצמה אינה תלויה בלקוח שמחכה או משהו כזה, ומקסימום יכולתי לצאת יותר מאוחר ולהשלים את השעות. המנהלת אמרה שאיחרתי ושלחה אותי הביתה כמובן מבלי לשלם לי את אותו היום. האם זה חוקי?, אני מטופלת ב-5 ילדים קטנים ולאור כל זאת יצא לי החשק ממקום העבודה. בחנוכה הכריחו אותנו לצאת לחופשה, שכן לא היה להם עבודה, וכך ניצלנו את כל ימי החופשה, וגם את ימי המחלה כבר ניצלתי לגמרי, כיון שכאמור אני בהריון, שמירה אינני מצליחה להוציא מהרופא, אבל אני ממש לא מצליחה לצאת מהבית למקום גיהנום שכזה, האם אני יכולה להאריך את החופשה על חשבוני מבלי לפגוע בזכויות שלי.(פיצויים אחרי הלידה וכו,) האם יש דרך לגרום למעסיק לפטר מבלי להפסיד את הפיצויים כמובן. אודה לכם מאד אם תענו לי בהקדם האפשרי, בברכה וכל טוב
שלום רב
באשר לעובדה כי אחרת ונשלחת הביתה- זכותו של המעסיק כאשר את לא מתייצבת לעבודה בזמן לעשות זאת שכן אלה הם שעות העבודה והמעסיק יכול להיות דווקני לגבם- אלא באם תצליחי להראות כי מדובר במשהו שקורה כנוהג והוא לא פועל כך ומדובר בהפלייה כלפייך- יש להבין לעומק במה מדובר.
המעסיק לא יכול לפטר אותך כל עוד את בהריון ללא היתר של משרד התמ"ת. הפיצויים הם לאו דווקא הבעיה שכן סביר להניח שמרבית הפיצויים שלך גם כך מצויים בקופת הפיצויים. אבל ככל ותסיימי את העסקתך יש חשש לפגיעה בחופשת הלידה ודמי הלידה וזאת כדאי לך לבחון לעומק. באשר לימי חופשה- המעסיק הוא זה שמחליט מהם ימי החופשה ולכן ככל והודיע כי ישנה חופשה מרוכזת בחנוכה אין עם זה בעיה.
במקרה שכזה ועל מנת להקל עלייך הייתי בוחנת את האפשרות ליציאה לחופשת לידה מוקדמת
אני עובדת בעבודה כמזכירה, טלפונים, תורים, קבלת קהל וכו', ואם קורה שיש סיטואציה, ויש, של אפילו דקות ספורות ש"אין עבודה" כלומר, כמה דקות אין טלפונים, קבלת קהל וכו', אני שומעת מהמעסיק "מה את עושה?" או "מה שאת עושה לא מקדם אותנו/את העסק/מביא לקוחות" או "את לא טלפנית", כאילו אני מבזבזת לו כסף בכך שאני פה. חשוב לציין שאני לא מקבלת אחוזים אם אני גורמת ללקוח כלשהו להגיע אלינו/לסגור עסקה ולא דובר איתי על זה בראיון העבודה ואני לא מדברת על מצב בו אני יושבת ולא עושה כלום כל היום! מדברת על דקות ספורות כפי שקורה בכל מקום.
מדובר בסוג של התעמרות? יחס רע? החוק אומר משהו? אני לא מבינה מה רוצים, שאני אצא משעון הנוכחות בין טלפון לטלפון?
שלום רב,
התבטאות המעסיק לא ראויה וכל שאני יכולה לייעץ לך הוא להתעלם ולתעד את ההתבטאויות, שכן אם הם נאמרות במינון גבוה ובצורה מסויימת יש בכך משום התעמרות בעבודה.