0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

פורום בתי משפט

פורום בתי משפט

פורום בתי משפט הוקם כדי לתת במה לשאלות ותגובות בעיקר בכל הנוגע לפרוצדורות הנוהגות במסגרת בתי משפט, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט השלום, הגשת תביעה, ע"א, וכו' ואין בו כדי לספק מענה בנושאים משפטיים אחרים הנידונים בצורה מקיפה בפורומים הנוספים.

מנהלי פורום בתי משפט

עו"ד אבי קיסוס

עו"ד למעלה מ 10 שנים עוסק בתחום חדלות פירעון והוצל"פ, ונותן מענה משפטי כללי.

עו"ד יהונתן ינאי

למעלה מ-12 שנות ניסיון בתחום הליטיגציה המסחרית והתאגידית.

עו"ד מאיה ראובני ילינק

למעלה מ-15 שנות ניסיון בליטיגציה, חוזים, נדל"ן ומשפט מסחרי.

מתי מגישים אסמכתאות לבימ"ש בדיון מהיר
משה 08/01/25

שלום רב,

הגשתי תביעה בסדר דין מהיר והוגשו תצהירי גילוי מסמכים.

מתי אמורים להגיש את המסמכים עצמם לתיק (הרי בימ"ש הוא זה שמכריע)?

מצד אחד, התיק קבוע ל"דיון קדם". מצד שני, למיטב הבנתי אמור להתקיים רק דיון אחד בסדר דין מהיר (ללא הוכחות).

מתי יש להגיש מסמכים וראיות לבית המשפט בהליך של סדר דין מהיר?
עו"ד מאיה ראובני ילינק מנהלת 12/01/25

משה שלום,

 

ראשית, מאחלת הצלחה רבה בהליך המשפטי.

 

בהליך של סדר דין מהיר (או "דיון מהיר", כשמו בתקנות סדר הדין האזרחי החדשות) הרעיון הוא לקיים דיון מהיר יחסית (תוך 6 חודשים ממועד הגשת כתב טענות אחרון), כאשר כלל הטענות והראיות מוגשות ועומדות בפני בית המשפט כבר עם הגשת כתבי הטענות.

 

לכן, בהתאם לתקנה 79 לתקנות סדר הדין האזרחי, בהליך של דיון מהיר יש לצרף לכתב התביעה (וגם לכתב ההגנה) תצהיר לאימות העובדות במפורטות בכתב ההגנה, חוות דעת מומחה ככל שנדרשת וכן, בין היתר, את רשימת המסמכים הרלוונטיים למחלוקת המצויים או שהיו מצויים בשליטתך (מה שאני מניחה שהתכוונת כשכתבת שהוגש תצהיר גילוי מסמכים).

 

אשר לשאלתך- את העתק המסמכים עצמם יש להגיש לתיק בית המשפט יחד עם כתב התביעה, ככל שאותם מסמכים (המפורטים ברשימת/תצהיר גילוי המסמכים) מצויים ברשותך.

ככל וטרם צירפת - ממליצה לבקש לצרפם.

 

בדיון מהיר בית המשפט רשאי לקבוע ישיבת קדם משפט אחת וכן ישיבת הוכחות, שאמורה להיקבע לא יאוחר משישה חודשים ממועד הגשת כתב ההגנה האחרון בתיק.

 

ברכה והצלחה רבה.

 

.

עו"ד מאיה ראובני ילינק

מנהלת פורום בתי משפט

דרך מנחם בגין 150, תל אביב

052-4223346

maya@grjlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הבנת הסעיף
דני 07/01/25

שלום, אודה על פרשנות הסעיף

תקופת השמירה חומר ארכיוני:

"2. כל עוד לא הוסכם אחרת בכתב בין עורך הדין לבין לקוחו, לא יהא עורך הדין חייב לשמור על החומר הארכיוני שלו יותר מחמש השנים הנמנות מיום סיום טיפולו של עורך הדין בעניין שמסר לו הלקוח או מיום סיום ההליכים המשפטיים בהם ייצג עורך הדין את הלקוח, לפי העניין."

– בפיטורי עו"ד, סיום ייצוג לאחר הגשת כתבי טענות.

"כל עוד לא הוסכם אחרת" אני רשאי לדרוש מהעו"ד שלא ישמור כלל בידו העתק החומר?

או שהחוק מחייב שישמור העתק למשך חמש שנים ואני רשאי לדרוש שלא ישמור מעל חמש שנים?

אודה למענה.

האם לקוח יכול לדרוש מעו"ד שלא לשמור חומר הנוגע לתיק?
עו"ד אבי קיסוס מנהל 07/01/25

שלום רב,

למיטב הבנתי הלקוח יכול לבקש מעו"ד להשמיד חומר שהלקוח העביר לעו"ד גם בתקופה הקצרה מחמש שנים. לעומת זאת חומר שעו"ד הכין עבור הלקוח הוא בעיני רכוש של עו"ד ולכן הלקוח אינו יכול לבקש להשמיד חומר כזה.

למשל; מסמכים רפואיים שהעביר הלקוח לעו"ד יכול הלקוח לבקש מעו"ד להשמידם, אך לעומת זאת כתב תביעה שהכין עו"ד עבור הלקוח האחרון אינו יכול לבקש להשמידם.

ככה אני מבין את הסעיף.

עו"ד אבי קיסוס

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

כמה זמן לוקח הליכים משפטיים?
יזם 02/01/25

אני שוקל להשתמש בשרותים משפטיים לפתרון סכסוכים, אך אני רוצה לדעת מה קורה בבתי משפט, כמה זמן לוקחים הליכים משפטים? האם יתכן שתביעת לשון הרע פשוטה תקח כמה שנים?

כמה זמן לוקח הליך משפטי?
עו"ד אבי קיסוס מנהל 04/01/25

שלום רב,

 

השאיפה היא שהליכים משפטיים יתנהלו במשך זמן קצר.

לצערנו הרב, הליכים במדינת ישראל לוקחים זמן רב.

לעיתים זה נובע מדרישות הצדדים למתן אורכה להגשת מסמכים או מבקשות הצדדים לדחיית מועדים וכדו'.

בהצלחה

בתקווה לימים טובים יותר ובשורות טובות.

עו"ד אבי קיסוס

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

צו עשה – מתי
עורך דין צעיר 01/01/25

האם צו עשה יכול להורות על פעולה שמשיגה זכות משפטית כשרה? בהנחה שאני מגיש בקשה מנומקת ומוכיח למה מגיע לי הצו עשה.

אם הכוונה לצו עשה זה סעד הצהרתי

למשל לחקור סנגור ציבורי כדי להוכיח כשל ביצוג על מנת להשיג משפט חוזר כחלק מהזכות להליך הוגן

או

להשיג ראיות על מנת להוכיח תלונה לועדת האתיקה על הפרת חובת נאמנות של אותו סנגור ציבורי

מהו צו עשה?
עו"ד אבי קיסוס מנהל 04/01/25

תביעה לקבלת (או למתן) צו עשה היא תביעה שבה התובע מבקש משהו שהוא אינו כספי או שווה כסף.

 

בהצלחה

 

בתקווה לימים טובים יותר ובשורות טובות.

עו"ד אבי קיסוס

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מי מקבל את שכר הטרחה
שכר טירחה 01/01/25

הייתי מעורב בתואנה לפני כמה שנים. תבעתי את חברת הביטוח של הנהג השני בעזרת הסיוע המשפטי של חברת הביטוח שלי (בתשלום לשירות של כ-500 ש"ח).

ביהמ"ש פסק לטובתי, כולל שכר טרחה.

להבנתי אני אמור לקבל את שכר הטרחה, כי חברת הביטוח שלי (ואני) כבר שלימנו לעורך הדין שלי.

דיברתי עם חברת הביטוח ונאמר לי שבהסכם איתם אין פירוט בנושא שכ"ט.

אז מי אמור לקבל את הסכום ?

בית המשפט פסק הוצאות משפט, מי זכאי להן הלקוח או עורך הדין?
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 01/01/25

שלום רב לשואל,

 

כשבית משפט פוסק הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין הוא פוסק אותם לטובת בעל הדין - הלקוח. הלקוח הוא הצד לתיק.

 

המפורט לעיל נכון על עוד לא ניתן פירוט אחר בהחלטה. לשימת לבך שחיוב בהוצאות עשוי להיות גם לטובת אוצר המדינה.

 

הסכם ההתקשרות שבינך לבין בא כחך עשוי לקבוע כי במקרה בו יפסקו הוצאות משפט או שכר טרחת עו"ד, כי עורך הדין יהיה זכאי לקבל אותם כשכר טרחתו.

 

כל עוד הסכם הייצוג שותק לעניין זה הלקוח הוא שזכאי לסכומים אלו.

 

בהצלחה.

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

איך בית משפט מתייחס לעורך דין שמשקר בעניין מהותי?
עורך דין צעיר 01/01/25

אם אני מצליח להוכיח את זה כמובן, האם זה דוחה את התביעה? או תובע בחזקת השקר?

ואיך ועדת האתיקה רואה דבר כזה אם אני מצליח להוכיח?

עורך דין שמשקר בהליך משפטי
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 01/01/25

שלום עורך דין צעיר,

 

נראה שקיימת לאקונה ביחס להבנתך את התהליך המשפטי.

 

עורך הדין אינו עד בתיק ואין דבריו מהווים ראיה. עורך הדין יכול להביא את דברי הלקוח לידי ביטוי במסגרת כתבי הטענות שהוא מנסח עבורו. עורך הדין אינו מעיד בהליך ואין לדבריו משקל ראייתי במסגרת ההליך.

 

וראה כי כאשר תובע מגיש תביעה, בכתב התביעה הוא מפרט את טענותיו הרלוונטיות המרכיבות את עילות התביעה הרלוונטיות לכתב התביעה. בשלב ההוכחות העדים מטעם בעלי הדין הם שמעידים ביחס לעובדות הרלוונטיות ועל התובע ובא כוחו לנהל את ההליך בצורה כזו בה הם יוכיחו את טענות התובע כפי שפורטו בכתב התביעה ומרכיבות את עילת התביעה.

 

בהתאם השאלה צריכה להיות ככל הנראה למה קורה מקום בו עד משקר בעדותו. לעניין זה אציין שבד"כ לשקר יש רגליים, וניתן להפריכו באמצעות ראיות אחרות הסותרות את תוכנו. לעניין זה צריך להבין שכאשר בית המשפט שוקל את עובדות המקרה ואת הנסיבות המשפטיות שלו טרם מתן פסק הדין, השופט שיושב בדין קובע משקל לכל ראיה. כאשר שופט מתרשם שעד שהעיד בפניו אינו אמין, הוא רשאי להפחית ממשקל הראיה. באופן זה בשקלול כלל הראיות בתיק לכדי קביעת הממצאים העובדתייים או המשפטיים יש לשופט חופש פעולה על מנת לנטרל עדות שקרית.

 

בהתאם הדגש צריך להיות על הפרכת השקר במסגרת ההליך ולא על מה בית המשפט יעשה לעורך הדין.

 

ביחס לחובות של עורכי דין, שהרי חוק לשכת עורכי הדין וככלי האתיקה מטילים על עורכי דין מספר חובות שיכולות להיות רלוונטיות להקשר זה.

 

עורך דין שטוען שקר בכתבי טענות שהוא מגיש לבית המשפט או בעל פה עשוי אולי להמצא כמי שהפר את הוראות סעיפים מסויימים מחוק לשכת עורכי הדין כגון סעיף 53 המחייב עורך דין לשמור על כבוד המקצוע ולהמנע מעשיית דבר שעשוי לפגוע בכבוד המקצוע או סעיף 54 לחוק זה לעניין החובה לעזור לבית המשפט לעשות משפט. לעניין כללי האתיקה ראה כי הוראות ס' 34 אוסרת על עורך דין לטעון במהלך דיון (בעל פה) או בכתבי טענות טענה משפטית או עובדתית ביודעו שהיא אינה נכונה.

 

הפרת הוראות אלה לעיל עשויה להוביל לפתיחה בהליך משמעתי בועדות האתיקה השונות נגד עורך הדין. ועדת האתיקה היא חיצונית לבית המשפט ומי שרואה עצמו נפגע מהתנהלות של עורך דין רשאי להגיש תלונה. ואולם אין בהליכים אלה כדי להשפיע על התנהלות ההליך העיקרי.

 

בהתאם למפורט לעיל, עורך דין שמשקר ביודעין ביחס לטענה עובדתית או משפטית במהלך דיון או במסגרת כתבי הטענות עשוי לסרבל את ההליך המשפטי, ואולם בסופו של יום ההליך יתנהל, יתקיימו הוכחות ויוגשו סיכומים והתובע יהיה זכאי לסעד אם יצליח להוכיח את תביעתו.

 

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הליך לביטול עיקול זמני על דירה
אבי 25/12/24

אני קניתי דירה ממוכר ונרשמה לזכותי הערת אזהרה. אחר כך, הגיע צו עיקול זמני על הדירה עקב חוב של המוכר . אני טוען שדין העיקול הזמני להתבטל היות ושרשמתי הערת אזהרה קודם כרוכש הדירה וזאת מכח סעיף 127 ב לחוק המקרקעין . שאלתי היא: באיזה הליך משפטי דיוני עלי לפעול מכח איזו תקנה ולאיזה בית משפט עלי לפנות, כדי שיורה על ביטול העיקול הזמני ועל נחיתותו מפני הערת האזהרה שנרשמה לטובתי. אנא ציינו סעיפי רגולציה ספציפיים. תודה!

רכשתי דירה ולפני שהושלם רישום הבעלות על שמי נרשם עיקול על זכויות המוכר. כיצד עליי לפעול?
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 25/12/24

שלום רב אבי,

 

הערת האזהרה נרשמה טרם העיקול והיא ככל הנראה גוברת עליו.

 

מרבית הסכמי המכר ביחס לדירות כוללים הוראה ביחס לאפשרות שיוטל עיקול על זכויות המוכר.

 

העיקול אינו מאפשר את השלמת הרישום של הבעלות בדירה על שמך עד לאחר שהוא ימחק.

 

ההוראה הנ"ל שככל הנראה קיימת בהסכם המכר, כוללת התחייבות של המוכר לפעול למחיקת העיקול בתוך תקופה בת 30/60/90/ כמות אחרת של ימים.

 

בהתאם הייתי קודם כל דורש מהמוכר לפעול בהתאם לחוזה המכר.

 

ככל שאני צודק וקיימת הוראה כזו, עצם אי מחיקת העיקול על ידי המוכר, בכפוף להוראות ההסכם עשוי להוות הפרה יסודית של הסכם המכר. במרבית חוזי המכר מקובל לקבוע פיצוי מוסכם בשיעור של 10% משווי העסקה.

 

כמו כן, אתה יכול להגיש הליך אזרחי לסעד הצהרתי - שזכותך גוברת, ולצווי עשה - למחיקת העיקול נגד הגורם המעקל.

 

יצויין כי לא פירטת אם שילמת כבר את מלוא התמורה וקיבלת חזקה בדירה ולעניין זה עשויה להיות השלכה ביחס לפתון הבעיה. ייתכן שניתן להסכים עם המוכר, ככל שאין לו הגנה מפהי העיקול, שאתה תפדה את העיקול והסכום יקוזז מיתרת התמורה. לצורך הסכמה זו רצוי לחתום על תוספת בכתב להסכם המכר.

 

נוכח פוטנציאל הנזק, מוצע שתתייעץ עם עורך הדין שייצג אותך בהסכם המכר מול המוכר או עם ליטיגטור.

 

בהצלחה

 

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מה נהוג במקרה
בועז 25/12/24

שלום, מכירת דירה מקבלן טרם המסירה ולאחר טופס 4. למעשה לא רכשתי דירה כי לא שילמתי הכל לקבלן. שילמתי 15% ויש לי קונה שמוכן לקנות. הקבלן והבנק מאשרים. אני לא החוכר או בעל הדירה. אם אני מבין נכון זהו לא דיווח מכירה קניה רגיל. איך אדווח מכירה מה אני אמור לדווח במיסוי מקרקעין ? ומה הקונה ידווח? הקונה ידווח שהוא קונה מהקבלן? מה נהוג בהסכמים כאלו?

מעוניין למכור דירה שבנייתה טרם הסתיימה וטרם קבלת ט' 4. מה השלכות המיסוי?
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 25/12/24

שלום בועז,

 

לצרכי מיסוי מקרקעין המועד בו חתמת על הסכם לרכישת הדירה הוא מועד הבעלות. בהתאם אתה הבעלים של הדירה שבנייתה לא הסתיימה.

 

מכירת הזכויות בדירה טרם השלמת הבניה וקבלת ט' 4 משמעותה כי הנכס שאתה מוכר אינו דירת מגורים וככל הנראה יש לראות בו זכות אחרת במקרקעין. רוצה לומר - אין זכאות לפטור ממס שבח על השבח שנבע לך ממכירת הדירה.

 

לצורך העסקה מומלץ שתהיה מיוצג על ידי עו"ד מקרקעין עם הבנה במיסוי מקרקעין.

 

כמו כן, השאלה מתאימה יותר לפורום נדלן או מיסוי.

 

בהצלחה.

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חיוב בהוצאות על בקשה לפטור מערובה
דינה 24/12/24

עו"ד אבי קיסוס הנכבד,

התשובה שלך לא נכונה לגבי השאלה שנשאלה היום, 24.12.2024, האם מחייבים בהוצאות לגבי בקשה למתן פטור מהפקדת ערובה.

בבית המשפט העליון הכלל הוא שלא מחייבים בהוצאות, גם כאשר הבקשה נדחית.

ולכן, יש סיכוי שבערעור לעליון החיוב בהוצאות יבוטל.

להלן ציטוט של סעיף 6 של פסיקת בית המשפט העליון בתיק: ע"א 6414-09-24

 

"6. באשר לפסיקת הוצאות – בית משפט זה אינו נוהג לחייב בהוצאות בהליך של בקשת פטור מהפקדת ערובה, ולא מצאתי לקבוע אחרת בנסיבות העניין (ראו: רע"א 2769/21 חננאל דוד 2000 בע"מ נ' מאירי (28.7.2021))."

תשובתו של עו"ד קיסוס תואמת את תקנות סדר הדין
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 25/12/24

תודה על ההפניה לפסיקה.

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מסירת מסמכים ללקוח
אבנר 24/12/24

שלום, נחתם הסכם מכר. בהמשך התלה ככהסכם מרמה שגרם לנזקים רבים.

ביקשתי מעורך דין שייצג אותי את מלוא התכתובת בינו לעורך צד השני.

העורך דין מסרב למסור בטענה שתכתובת אלו מסמכים פנימים בין עורכי דין.

מבחינתי זו תשובת קשקוש ויש והעורך דין מסתיר דברים. אני צודק?

האם מותר לעורך דין לא למסור לי מסמכים אלו? (הרי אני שכרתי את שרותיו ואיניו יכול להסתיר ממני מידע מהותי?)

אם חובה עליו לפעול לדרישתי, יש סעיף בחוק המחייב אותו לעשות זאת?

אודה לסיוע.

האם עו"ד מחוייב להעביר מסמכים ללקוח לאחר סיום הטיפול?
עו"ד אבי קיסוס מנהל 24/12/24

שלום רב,

 

ע"פ הוראות הדין עו"ד מחוייב להעביר ללקוח כל מסמך רלוונטי בתיק שלו.

אם עו"ד אינו מעביר מסמכים ניתן או להגיש נגדו תביעה לבימ"ש או לפנות לועדת האתיקה של עו"ד.

אני ממליץ להתייעץ עם עו"ד המבין בתחום על מנת לדעת מה הכי כדאי ונכון במקרה שלך.

 

בהצלחה

 

בתקווה לימים טובים יותר ובשורות טובות.

עו"ד אבי קיסוס

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם מקובל לחייב בהוצאות בבקשה לפטור מערובה שנדחית
OHAD 24/12/24

נדרשתי להפקיד ערובה בערעור על סך 15,000 ש"ח, הגשתי בקשה לפטור מהערובה הנ"ל, והבקשה נדחתה, וחויבתי בהוצאות משפט בסך 12,000 ש"ח, האם זה מקובל לחייב בהוצאות בבקשה לפטור מערובה בכל בתי המשפט? והאם ניתן לערער?

האם מחייבים בהוצאות בבקשה למתן פטור מערובה?
עו"ד אבי קיסוס מנהל 24/12/24

שלום רב,

 

ע"פ תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט - 2018 הכלל הוא שכל בקשה שנדחתה תחוייב בהוצאות.

החריג הוא שלא לחייב בהוצאות.

כמו כן, קיים כלל במשפט הישראלי שלא ניתן לערער על הוצאות למעט חריגים.

לבחינת האפשרות להגשת ערעור במקרה שלך ממליץ להתייעץ עם עו"ד כדי לבחון מה הדבר הנכון ביותר לעשות.

 

בהצלחה

 

בתקווה לימים טובים יותר ובשורות טובות

עו"ד אבי קיסוס

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם יש פסיקה מנחה לעובדה שבעל דין לא ניסה להסיג מבוקשו ללא הליך משפטי?
משפטן 23/12/24

ולכן לא מגיע לו הוצאות משפט? או פחות פיצויים?

האם חייבים לפנות לצד השני לפני נקיטת הליך משפטי?
עו"ד אבי קיסוס מנהל 23/12/24

שלום רב,

 

ברוב המקרים אין חובה שבחוק לפנות לצד השני טרם הגשת תביעה. ישנם מקרים בהם קיימת חובה מפורשת בחוק לפנות לצד השני טרם הגשת תביעה, למשל ס' 81א1 לחוק ההוצאה לפועל.

יחד עם זאת, קיימת חובת תום הלב בניהול הליך משפטי, ואם הצד השני לא ידע שהוא גרם נזק או שהוא חייב תשלום סביר להניח שבימ"ש יתחשב בהעדר הפניה כדי שלא לקבוע הוצאות משפט. לעומת זאת, במקרים בהם ידוע שיש סכסוך והוצאת מכתב לא תוסיף ולא תוריד סביר להניח שבימ"ש לא יתייחס לעובדה שלא נשלחה התראה טרם הגשת התביעה.

כמובן, שכל מקרה לגופו ויש לבחון את התיק הספציפי על מנת לדייק את התשובה.

 

בהצלחה

 

בתקווה לימים טובים יותר ובשורות טובות.

עו"ד אבי קיסוס

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם יש טעם לצרף בדיקת פוליגרך לתלונה או תביעה כדי להשפיע על השופט או המשטרה?
מוטי 22/12/24

האם יש טעם לצרף בדיקת פוליגרך לתלונה או תביעה כדי להשפיע על השופט או המשטרה?

האם יש טעם בבדיקת פוליגרף?
עו"ד אבי קיסוס מנהל 23/12/24

שלום רב,

 

בדיקת פוליגרף אינה מהווה ראיה מכרעת בהליך משפטי. היא יכול להוסיף למארג הראיות הקיים בתיק ולתמוך בטענות, אך היא שווה כמו כל ראיה אחרת (שניתן להפריכה).

 

בהצלחה,

 

בתקווה לימים טובים יותר ובשורות טובות

עו"ד אבי קיסוס

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אסור פרסום ותביעה
מיכל 13/12/24

הגשתי לבד ללא יעוץ או ליווי משפטי בקשה לצו עשה (הסרת פרסום ) לא יכולתי להמתין לייצוג מטעם הסיוע המשפטי

בתביעה שהגשתי סימנתי שקיים צו איסור פרסום וציינתי את מספר ההליך והדגשתי כי התביעה קשורה לצו איסור פרסום

תוכן התביעה כולל תכנים רגישים הקשורים לענייני משפחה , השם המלא שלי כולל פרטים אישיים שבית המשפט בהליך שהסתיים אישור חיסיון מוחלט . כעת בית המשפט אזרחי נתן החלטה שהיא אינו מתיר את פרסום התביעה שהגשתי למעט הצו איסור פרסום (שבעצם קשור מילה במילה בתביעה ) באיזו מציאות אנחנו קיימים שביהמש בזדון גורם לי לנזק ? הרי אם הוא לא מכבד את הצו הוא בעצם עובר עבירה פלילית . האם יש לשופט חיסיון לנזק שגרם ועל סמך אילו תקנות של ביהמ״ש הוא אינו מתיר את האיסור פרסום ??

מה הסמכות של בית משפט לענין איסור פרסום?
עו"ד אבי קיסוס מנהל 15/12/24

שלום רב,

 

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה לגמרי, אבל אם הבנתי אותה נכון, אז בית המשפט לא אישר את פרסום התביעה, אלא בית משפט אישר לציין שהוגשה תביעה בנושא מסויים, אך הוא אסר לפרסם את פרטי הצדדים התובעים והנתבעים והוא אסר לפרסם את פרטי התביעה.

לכן אני לא מבין מה התלונה שלך.

 

בהצלחה

 

בתקווה לימים טובים יותר ובשורות טובות.

עו"ד אבי קיסוס

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ביטול פסק
שלמה 11/12/24

שלום רב, הגשתי תביעה לשלום באר שבע. הוגשה תביעה שכנגד. בדיון קדם משפט העו"ד המייצג התרשל והביא למחיקת שתי התביעות.

הדיון התנהל פגום, וניראה כי היה קשר פסול בין עורכי הדין המייצגים (יצוגי וב"כ הנתבעת) וניתן פסק דין שלא כדין המורה למחיקת שני התביעות, הרי תביעה שכנגד אינה תלויה בתביעה העיקרית.

במרמה נמנע ממני לדון ולדחותה על הסף והיה בידי.

הגשתי בקשה לעיון מחדש. בהמ"ש בהחלטתו ציין ניתן להגיש תביעה לביטול פסק דין. תביעה שכזו זהו תביעה וניהולה לכל דבר ועניין? גם כאן אגיש תביעה ו 60 יום כתב הגנה ודיון לאחר מס' חודשים? או דיון אחד מהיר והחלטה? כמה זמן מתנהלת תביעה לביטול פסק דין? אודה להסבר ככל האפשר.

תודה

התקבל פסק דין בתביעה, איך ניתן לבטלו?
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 11/12/24

שלום רב שלמה,

 

רב הנסתר על הגלוי בשאלה שלך, ועל אף האמור אנסה להשיב לה.

 

ראשית אבהיר כי איני יודע או מכיר את עורך דינך או את עורך דינם של הצד שכנגד ואיני מצוי איתם בקנוניה.

 

פסק אינו יכול להיות שלא כדין, פסק דין הוא הדין, אם אתה אוהב את תוכנו או לא.

 

ייתכן שנפל פגם פרוצדורלי בהליך (אני בספק), ואין באמור כדי לשנות מהמסקנה שפסק דין הוא הדין.

 

לא ניתן להבין את פסק הדין בלי לקרוא אותו ואת פרוטוקול הדיון. ככל שמסמכים אלה אינם ברשותך אתה רשאי לדרוש אותם מעורך הדין שייצג. אתה יכול גם להתחבר לנט המשפט באמצעות הזדהות ממשלתית ולעיין בתיק בעצמך.

 

מחיקה של תביעה, להבדיל מדחיית תביעה, אינה יוצרת מעשה בית דין וניתן לפעול להגיש תביעה נוספת על אף מחיקתה של התביעה הקודמת. ברב המקרים זה לא יהיה חכם אבל כל מקרה לגופו.

 

על אף האמור, לא הייתי רץ להגיש תביעה חדשה מבלי לקרוא, להבין ולהתייעץ עם עו"ד ביחס לפסק הדין שניתן בהליך שתיארת.

 

יצויין כי דרך המלך לתקוף החלטה שיפוטית הינה באמצעות ערעור, ואולם זו דרך לא יעילה להגיע לאותה תוצאה ככל שהתביעה נמלקה ולא נדחתה. ביטול ההחלטה אינו סביר כאשר היא ניתנה במעמד הדיון ולא במעמד צד אחד.

 

עניין אחרון - לעולם - יחסי עו"ד - לקוח מבוססים ראשית על אמון. יחסי עו"ד - לקוח לא יכולים להתקיים כאשר לא קיים אמון כאמור. אופן ההתבטאות שלך ביחס לעורך דינך מעיד על כך שאינך נותן בו אמון וכאן המקום לקום וללכת.

 

מצא עורך דין אחר, לא חסרים עורכי דין טובים.

 

בהצלחה

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מה משמעות ההחלטה
גיתית 08/12/24

בבית דין אזורי לעבודה נכתב בהחלטה, שעד למועד איקס אני אודיע אם אני עומדת על המשך ניהול ההליך והאם אני מבקשת לתקן את כתב התביעה.

 

ככל וארצה לתקן את כתב התביעה ומאחר שברצוני להרוויח כמה שיותר זמן לצורך ביצוע התיקון וההסברים מדוע עליי לתקן, שואלת:

האם במועד איקס מספיק שאודיע לשופטת שברצוני לתקן ושאני זקוקה ל45 יום כדי להגיש כתב תביעה מתוקן , כאשר לאחר 45 הימים כשאגיש את כתב התביעה המתוקן אז בצרוף לכך אפרט מדוע הייתי צריכה לתקן?

או שעליי לפעול אחרת, איך לפי ההחלטה עליי לפעול במקרה של רצון בתיקון כתב תביעה? כשאני מעוניינת לדחות ולמשוך כמה שיותר זמן.

 

אודה מאוד להסבר.

 

תודה רבה

בקשה לתיקון כתב תביעה - כיצד?
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 08/12/24

שלום רב גיתית.

 

איני עוסק בדיני עבודה והתשובה מתייחסת אך ורק להיבט הפרוצדורלי של בקשה לתיקון כתב תביעה לפי תקנות סדר הדין האזרחי. ואולם, בבית הדין לעבודה חלות תקנות סדר דין אחר, ומומלץ מאוד להתייעץ עם עו"ד לענייני עבודה. וראי כי יש פורום מתאים לכך באתר זה.

 

בקשה לתיקון כתב תביעה צריכה לפרט מהן הסיבות שנדרש תיקון כתב התביעה בשלב בו מצוי ההליך. לבית המשפט שיקול דעת רחב ביחס לקבלת הבקשה, ואולם סיכוי הבקשה פוחתים 1. ככל שההליך בשלב מתקדם יותר 2. ככל שהיה ניתן לבקש את התיקון בשלב מוקדם יותר 3. ככל שהנושאים שבגינם מבוקש התיקון היו ידועים למבקש בשלב בו הגיש את התביעה והוא לא כלל אותם בכתב התביעה משיקוליו..

 

בקשה לתיקון כתב תביעה צריכה להיות מלווה בתצהיר.

 

ניתן לצרף לבקשה לתיקון כתב התביעה העתק של כתב התביעה המתוקן שמבוקש לקבל לתיק או לחילופין כמפורט לעיל רק לציין את הנושאים שבכוונתך לצרף לכתב התביעה או למחוק ממנו.

 

ניתן לבקש להגיש את כתב התביעה המתוקן בתוך 30 45 או 60 ימים ובית המשפט יתן הוראות מתאימות לכך. בית המשפט עשוי להורות לך להגיש נוסח של כתב ההגנה המתוקן כאשר התוספות שנוספו במסגרת התיקון מסומנות ב"עקוב אחרי".

 

שימי לב שעם הגשת כתב תביעה מתוקן יש לנתבע את הזכות להגיש כתב הגנה מתוקן ולמעשה ההליך מתחיל מהתחלה לאחר הגשת כתב תביעה מתוקן אלא אם כן בית המשפט נותן החלטה אחרת לעניין זה.

 

 

 

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תביעה קטנה
יוסף 05/12/24

שלום,

ברצוני לתבוע 3 חברות תחבורה ציבורית בבי"ד לתביעות קטנות בעוון אי עצירת אוטובוסים בתחנות.

האם עלי להגיש תביעה אחת נגד 3 נתבעים או 3 תביעות בנפרד לכל חברה?

אני רוצה לתבוע 3 נתבעים שונים עם נסיבות דומות, האם ניתן לאחד את התביעות להליך אחד?
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 05/12/24

שלום רב יוסף,

 

התשובה לשאלתך מצויה בתקנה 26(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018:

 

"מותר לצרף בכתב תביעה אחד, כתובע או כנתבע, כל אדם הדרוש לצורך הכרעה ביעילות ובשלמות בתובענה, ובלבד שהתובענה מעוררת שאלה עובדתית או משפטית משותפת לכל בעלי הדין."

 

לא חקרתי את דיני התחבורה הציבורית ואין באמור כדי להיות ייעוץ ביחס לסיכוי הצלחה של תביעה כזו, ואולם ככל שהנסיבות ביחס לכל אחד מהנתבעים הפוטנציאליים מעוררות שאלה עובדית או משפטית משותפת, אין מניעה לאחד את כלל הנתבעים לכדי כתב תביעה אחד.

 

יצויין כי אין חובה לאחד נתבעים ויש לשקול האם איחוד הנתבעים לכתב תביעה אחד משרת אותך. לעיתים בנסיבות כאלה, על אף שמדובר ביותר עבודה לנהל 3 הליכים נפרדים, עדיף שלא להתמודד בעת ובעונה אחת עם 3 נתבעים "חזקים/ גדולים/כיס עמוק" ממך באותו הליך שיאחדו כוחות נגדך.

יחד עם זאת, לעיתים איחוד הנתבעים לכדי הליך אחד, עשוי כן לסייע מקום בו תצליח לזכות ביתרון מול נתבע מסויים בשל התנהלות או תשובה או ראיה של נתבע אחר.

 

יש לבחון לגופו.

 

אני מניח שמדובר בתביעה קטנה יחסית בשוויה וספק אם כלכלי לך להתייעץ עם עו"ד ביחס להיבט זה, ואולם, מומלץ.

 

תכנון נכון של הליך משלביו הראשוניים עשוי להוביל ליתרונות כאלה ואחרים.

 

בהצלחה

 

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

בקשה מהנתבעת לקיים גישור
חגית 05/12/24

אני התובעת ורוצה להציע לנתבעת (קרן פנסיה) שנעשה גישור. מה עליי לכתוב לה? יש נוסח מקובל?

תודה רבה

אני מעוניין בגישור, מה עלי לעשות?
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 05/12/24

שלום חגית,

 

לצורך פניה לגישור יש צורך בהסכמה של שני הצדדים.

 

יש הליכים בהם יש פגישת מהו"ת מובנית במסגרתה הצדדים נפגשים עם מגשר (חובה) ובוחנים את האפשרות לקיים גישור בין הצדדים באמצעות המגשר. איני יודע אם יש את הפרוצדורה הזו בבית הדין לעבודה שכן איני מייצג שם.

 

איני רואה מניעה שתפני באמצעות ב"כ או בעצמך ככל שאינך מיוצגת לב"כ הצד השני ולשאול האם מעוניינים בגישור.

 

מומלץ לחשוב פעמיים לפני שאת מתבטאת בעניין מסויים שכן הצד השני עשוי להשתמש בזה נגדך.

 

מרגע שיש הסכמה לגישור, הליך הגישור עצמו חסוי ובית המשפט אינו חשוף אליו והצדדים מתחייבים לשמור על חיסיון ביחס לחומרים שהוחלפו בגישור.

 

 

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם מערכת המשפט הגונה ישרה ומקצועית?
משפטן 04/12/24

האם מערכת המשפט הגונה ישרה ומקצועית? אני רוצה להיות רגוע

קח 2 רגיעון על בטן מלאה
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 05/12/24

 

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם מקובל במקרה הבא לבקש גישור
יערה 04/12/24

בביהד האזורי לעב' השופט הוציא לבקשתי החלטה לפיה עקב מחלתי יש עיכוב הליכים בתיק עד פברואר ואז עליי להודיע האם אני רוצה לתקן את כתב התביעה.

 

ככל שברצוני שיתקיים גישור ורק לאחריו ובהתאם לתוצאותיו אני אודיע האם מבקשת לתקן את כתב התביעה, האם זה סביר לבקש עתה שעקב מצבי הבריאותי והשפעת ההליכים לרעה על מחלתי אבקש להפנות אותנו לגישור, ובסיומו של הגישור אודיע האם אני מבקשת לתקן את כתב התביעה.

 

תודה רבה

לגישור צריך הסכמה של הצדדים.
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 04/12/24

ככל שהצד השני מסכים אין מניעה.

 

השאלה אינה מתאימה לפורום אלא לפורום דיני עבודה.

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תשובה למקרה הבא
עמוס 03/12/24

שלום,

חברה קבלנית פ.צ בונה פרויקט, לוקחת הלוואת משכנתא מבנק מזרחי. מוציאים ערבויות לרוכש ובהמשך יש עבירות משפטיות. מתגלה שעו"ד המייצג את הקבלן הינו גם מייצג את הבנק בתביעות שונות.

מה העבירות שעולות נגד הקבלן והבנק במקרה שכזה?

האם יש ניגוד עניינים בין הקבלן לבנק? (הקבלן היה אמור לקחת הלוואה מבנק שאין ביניהם עו"ד משותף, אכן?) מה בנוסף?

לא בהכרח קיים ניגוד עניינים
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 03/12/24

ממליץ לפנות לייעוץ פרטני

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עד כמה זמן יש לנתבעים לשלם על פי פסק דין?
גיל 03/12/24

שלום.

אני התובע.. קיבלתי מבית המשפט פסק דין.

נכתב שם סכום שעל הנתבעים לשלם לתובע.

 

לא מצויין בהחלטה הקצבת מועד תשלום.

 

לפיכך שאלתי כמה זמן, כאשר לא מצויין בפסק הדין מועד עד מתי וכו', תשלומים וכו', יש לנתבעים לשלם את הסכום ואיזה מספר תשלומים?

 

תודה.

ניצחתי בתביעה ובפסק הדין לא נקבע מועד לביצועו? מה הכללים?
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 03/12/24

שלום רב גיל,

 

ברכותיי על ההצלחה בהליך.

 

ביחס לשאלה, התשובה לה מצויה בסעיף 6(ב) לחוק ההוצאה לפועל:

 

 (ב) לא תוגש בקשה לביצוע פסק דין כאמור בסעיף קטן (א) אלא לאחר שחלף המועד שנקבע בפסק הדין לביצועו, ואם לא נקבע מועד כאמור – לאחר שחלפו 30 ימים מיום מתן פסק הדין; ניתן פסק הדין שלא במעמד החייב ונדרש הזוכה או בא כוחו להמציא את פסק הדין לחייב, יחל מניין 30 הימים במועד המצאת פסק הדין.

 

מאחר שיש בידך כבר פסק דין, ככל שהוא לא ישולם במועד אתה רשאי לפתוח תיק הוצאה לפועל.

 

בהתאם לתקנה מקום בו לא נקבע בפסק הדין מועד לביצועו, עליך להמתין 30 ימים מיום שניתן פסק הדין, ככל שהוא ניתן במעמד הצדדים, וככל שלא ניתן במעמד הצדדים - מניין 30 הימים לביצוע פסק הדין מתחיל ביום בו תמציא את פסק הדין לידי הנתבע.

 

ככל שנדרש, מומלץ לבצע את ההמצאה של פסק הדין באמצעות שליח משפטי מנוסה שימסור לך לאחר ביצוע ההמצאה תצהיר מוסר העומד בנהלי ההוצאה לפועל לצורך פתיחת התיק.

 

שם לב, ככל שפסק הדין לא ישולם במועד ותפעל לפתיחת תיק הוצאה לפועל, תדרש לאחר שיפתח תיק ההוצאה לפועל בפועל, להפיק אזהרה עבור החייב ולמסור לו אותה (גם כאן מומלץ באמצעות שליח). ניתן לצרף את עלות השליחים לחוב בתיק ההוצאה לפועל באמצעות בקשה מתאימה.

 

ביחס לתשלומים - אין תשלומים - יש לבצע את פסק הדין במלואו בתוך 30 ימים.

 

יחד עם האמור, ככל שתאלץ לפתוח תיק הוצאה לפועל, לאחר שתמציא לחייב את האזהרה הנ"ל, לחייב תקופה בת 60 ימים בה הוא יכול לשלם את החוב, להגיש התנגדות (קשה נגד פסק דין) או טענת פרעתי (לפיה הוא שילם את סכום פסק הדין-עליו להוכיח) או להתייצב לחקירת יכולת ולטעון שאין ביכולתו לבצע את פסק הדין. בנסיבות שהחייב מבקש חקירת יכולת יקבע לו צו תשלומים בהתאם לשיקול דעת רשם ההוצאה לפועל (ולך יש לך זכות להיות צד לחקירת היכולת ולחקור את החייב בעצמך).

 

שם לב שבחלוף תקופה נוספת בה לא ישולם החוב או שהחייב לא יעמוד בצו התשלומים שהוטל עליו, תהיה זכאי לנקוט בהליכים כגון הטלת עיקולים על נכסי החייב.

 

ככל שמדובר בסכום מהותי מומלץ להתסייע בעו"ד לעניין ניהול הליכי הוצאה לפועל. ככל שהסכום יחסית זניח זה לא בהכרח יהיה כלכלי ויש גם אפשרות (ובמקרים מסויימים חובה) לנהל את תיק ההוצאה לפועל במסלול מקוצר.

 

בהצלחה.

 

 

 

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם מוכנות לפשרה מהווה הודאה?
מ 01/12/24

יש סכסוך אם משהו, זה הגיע לבית משפט, אם אני מודיע לבית המשפט שאני מוכן לפשרה והצד השני לא רוצה, האם מהווה ראיה כאילו אני לא בסדר? האם אסור בשום פנים ואופן להראות נכונות לפשרה

האם מוכנות לפשרה מהווה הודאה בטענות?
עו"ד אבי קיסוס מנהל 01/12/24

שלום רב,

 

לא.

ניתן להסכים לפשרה, אך יש לציין כי ההסכמה לפשרה היא לא מתוך הודאה בטענות הצד השני, ואז, ככל שהצד השני לא יסכים לפשרה ניתן להמשיך לנהל הליך רגיל - ואין בהסכמה לפשרה "ראיה" כאילו הצד המסכים להתפשר "לא בסדר".

 

בהצלחה

 

בתקווה לימים טובים יותר ובשורות טובות, ובתפילה לשחרור החטופים

עו"ד אבי קיסוס

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מה התנאים לפטור מאגרה?
משך 28/11/24

אי מוכר שנכה על ידי ביטוי לאומי ומקבל קצבת נכות

האם זה מזכה אותי לפטור מאגרה על ערעור?

האם נכות מזכה באופן אוטומטי בפטור מאגרה?
עו"ד אבי קיסוס מנהל 28/11/24

שלום רב,

 

הסיבות בדבר מתן פטור מאגרה מנויות בתקנה 14 לתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז - 2007.

על מנת לקבל פטור מאגרה יש לצרף לכתב הערעור בקשה לפטור מאגרה.

על מנת לבחון את נתוניך האישיים לצורך הסיכויים לקבלת פטור מאגרה אני ממליץ לפנות לייעוץ פרטני.

 

בהצלחה

בתקווה לימים טובים יותר ובשורות טובות

עו"ד אבי קיסוס

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

טעות בכתב תביעה
אודי 28/11/24

שלום, הגשתי כתב תביעה. לאחר ההגשה שמתי לב לטעות בהקלדה / בניסוח

לדוגמא: "שולחן כדין כיסא" והיה נכון לכתוב "שולחן, כיסא" . מבחינתי התיקון מהותי.

אני לא מעוניין לתקן את כתב התביעה ולא ניראה סביר בשל טעות שכזו (מקווה שאני צודק).

אפשר להגיש בקשה שטעיתי בסעיף מסוים ואני מבקש לצרף בקשה כתיקון לסעיף?

מה נכון לעשות, ואיך לקרוא לבקשה?

אודה לסיוע

תיקון כתב תביעה, מתי נדרש ואיך לבקש?
עו"ד יהונתן ינאי מנהל 28/11/24

שלום רב,

 

לא בטוח שהייתי רץ לבקש לתקן. יש לבחון את ההשלכות.

 

אין באמור להוות ייעוץ פרטני ואיני יכול להבין את טיב הטעות והשלכותיה מבלי להבין את הנסיבות הקשורות בעניין את מהות עילת התביעה ונסיבותיה.

 

פונקציונלית, כתב תביעה צריך לכלול התייחסות למספר נושאים, בהתאם למפורט בתקנות סדר הדין האזרחי. לעניין זה ראה תקנות 10, 11 ו-14 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018.

 

ככל שהטעות שנפלה, יש בה כדי לשנות את משמעות טענה הנוגעת למי מרכיבים אלה ובפרט לרכיב הסעד הנדרש או העובדות שיש בהן כדי לבסס את עילת התביעה שהרי מדובר בטעות מהותית שנכון לבקש לתקן.

 

עליך להבין כי הסעד שאתה יכול לקבל בפסק הדין בסיומו של ההליך הוא בהתאם לאופן בו ניסחת את כתב התביעה והוא בכפוף לכך שתצליח להוכיח את העבודות שטענת להם בכתב התביעה. אלה החלקים היותר מהותיים של כתב התביעה.

 

נק' המוצא להליך כולו הוא כתב התביעה. הוא, בצירוף כתבי הטענות האחרים הם שבהתאם אליהם נקבעים גדרי המחלוקת שבין הצדדים. ההוכחות (ראיות) שתביא צריכות להוכיח את הטענות שכתבת בכתב התביעה.

 

אני ממליץ לך להתייעץ עם עורך בדין ביחס לעניין הזה טרם קבלת החלטה.

 

 

ביחס לאיך:

 

תיקון כתב תביעה ניתן עם קבלת רשות בית המשפט לכך על בסיס בקשה לתיקון כתב תביעה המוגשת על פי תקנה 46 לתקנות סדר הדין האזרחי.

 

לשלב בו מצוי ההליך במועד בו מבוקש התיקון יש משמעות ולבית המשפט יש שיקול דעת לקבל או לדחות את הבקשה. ככל שהתיק מצוי בשלב מתקדם יותר סיכוי הצלחת הבקשה פוחתים. בית המשפט עשוי לבחון שיקולים נוספים כגון האם הבקשה מוגשת באיחור (היה ניתן להגישה קודם) או שככל שבכוונתך לטעון במסגרת כתב התביעה מתוקן טענות חדשות, אם טענות אלה כבר היו ידועות לך במועד הגשת כתב התביעה המקורי אותו מבוקש לתקן.

 

בבקשה לתיקון כתב תביעה עליך לפרט מה הנושאים שבכוונתך לתקן לו תנתן לך הרשות להגיש כתב תביעה מתוקן.

 

עליך לקחת בחשבון שככל שהצד שכנגד כבר הגיש כתב הגנה לכתב התביעה המקורי טרם תיקונו, שבית המשפט עשוי בסבירות לא נמוכה לחייב אותך בהוצאות. זאת, בין היתר מאחר שלפי תקנה 47 לתקנות הנ"ל, מקום בו ניתנה לך הרשות לתקן את כתב התביעה, ניתנת לנתבע באופן אוטומטי הזכות להגיש כתב טענות מתוקן.

 

כמו כן, ככל שההליך כבר התקדם לשלבים מתקדמים יותר, למשל הושלמה כבר פרוצדורה של הליכים מקדמיים כגון שאלונים, גילוי מסמכים וכיוצ"ב, או אפילו הגשת תצהירי עדות ראשית, במרבית המקרים יהיה צורך לחזור על שלבים אלה ולמעשה עם תיקון כתב התביעה ההליך מעין מתחיל מהתחלה באופן שגם מאריך את התקופה בה הוא מנוהל. כפי שכתבתי לעיל, לעניין זה יכולה להיות השלכה לעניין ההוצאות בהן תחוייב ככל שיותר לך לתקן את כתב התביעה.

 

עם קבלת הרשות להגיש כתב תביעה מתוקן בית המשפט עשוי לתת הוראות נוספות ביחס לאיך, ויש שופטים שעומדים על כך שיוגש כתב תביעה מתוקן עם סימני מהדורה ביחס לכתב התביעה המקורי.

 

לאחר הגשת כתב תביעה מתוקן יש להמציא אותו לנתבעים כפי שהיה לבצע המצאה ביחס לכתב התביעה המקורי.

 

 

 

עו"ד יהונתן ינאי

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן