זו ההשגה שלי מילה במילה על שאלה 11 גרסה 2, בהצלחה

  • זיו, מאוד יעזור לי אם תעלה נוסח של ההשגה שלך בנוגע לשאלה 11 גירסה 2.
    שיר | 20/11/2007 14:26

    כדי להעלות הנוסח אתה פשוט צריך לעשות העתק הדבק לתוכן התגובה. תודה

    • זו ההשגה שלי מילה במילה על שאלה 11 גרסה 2, בהצלחה
      זיו | 20/11/2007 17:42

      עסקינן בבקשת הצדדים להחזר אגרה, לאחר שהצדדים הגיעו בתחילת ישיבת קדם משפט שלישית לפשרה בניהם. ביהמ"ש סרב להורות על החזרת האגרה ששולמה עפ"י התקנות, איזו מבין החלופות, משקפת נכונה את הדין: טיעוני להשגה, ואסמכתאות: כב' הועדה הנכבדת קבעה כי חלופה ג' נכונה, עפ"י תקנה 6 (ב) לתקנות ביהמ"ש (אגרות), התשס"ז *2007, חלופה זו אינה נכונה, כפי שיובהר להלן: בתאריך 18/5/2007, נכנסו לתוקפן תקנות בתי המשפט (אגרות) התשס"ז - 2007 (להלן: "התקנות") שפורסמו בתאריך 18/4/2007. תקנות אלו מחליפות ומבטלות את התקנות הישנות- תקנות בית המשפט (אגרות)- 1987. תקנה 6 לתקנות בימ"ש אגרות, קובעת שיעור האגרה לתביעה בסכום קצוב אין עסקינן בסכום קצוב, אלא בתביעה כספית גרידא!!! ורק בשל סיבה זו יש לפסול את החלופה שנבחרה, פועל יוצא מכך, יש לפסול את השאלה. לחילופין, ניתן לטעון כי יהא ניתן להכשיר את חלופה ב' כנכונה, מכיוון שביהמ"ש צדק, לא מדובר בתביעה לסכום קצוב, ולביהמ"ש יש שק"ד בעניין. המצב המתואר בתקנה 6 (ב) בעניינינו, מתאר אירוע בו ישנה תביעה לסכום קצוב, בו הסתיים הליך לפני שהסתיימה ישיבת קדם המשפט השלישית באחד מן האירועים המתוארים בתקנה: (1) ההליך בוטל או נמחק בידי מגישו; (2) ההליך נסתיים בפשרה; (3) הסכסוך הנדון הועבר להכרעה בבוררות; (4) הסכסוך הנדון הועבר להליך של גישור ונסתיים בהסדר של גישור; בקרות אחד מהאירועים המפורטים בתקנת משנה זו, תוחזר האגרה ששולמה, בניכוי סכום המפורט בתוספת לתקנות. באירועים אלו, רשאי בית המשפט להורות על החזרת האגרה ששולמה, כולה או חלקה, בניכוי סכום כנקוב בתוספת (587 ₪ בבית משפט השלום; 1,000 ₪ בבית משפט מחוזי). סכום קצוב: סכום שניתן להגיע אליו באמצעות חישוב אריתמטי (להבדיל מהערכה אומדנה או שמאות)- לדוגמא: השבה. הדרישה - לקציבות הסכום כדי לחסוך תהליך של הבאת ראיות. הבדיקה היא פי התביעה ולא לפי אי הסכמתו של הנתבע לחישוב זה. התקנה לא קובעת באמצעות מי הצדדים יגיעו לפשרה האם בין הצדדים או באמצעות ביהמ"ש, אך מכיוון ומהות התקנה דנה בהליכי פשרה וגישור, ניתן להבין כי הכוונה באמצעות פשרה ע"י ביהמ"ש, אך אעפ"כ, התביעה אינה על סכום קצוב, ומשכך דין החלופה להתבטל. סיכום אין כל חלופה העונה נכונה על השאלה, ודינה להיפסל. ביהמ"ש צדק, לביהמ"ש שק"ד אם להחזיר את האגרה כולה או חלקה. מכיוון ואין עסקינן בתביעה לסכום קצוב, ההסדר החלופי מדבר על החזר אגרה בניכוי סכום בסיסי (590; 1,000 ₪- בהתאם לערכאה) כל עוד ההליך הסתיים בגישור או בפשרה, (וכן מצבים אחרים) בתביעה לסכום קצוב, עד לישיבת קדם המשפט השלישית. ¨ השאלה לא דנה בתביעה לסכום קצוב. ¨ ההליך לא בוטל ולא נמחק בידי מגישו. ¨ ההליך הסתיים בפשרה בין הצדדים, מחוץ לכותלי ביהמ"ש, ולא באמצעות ביהמ"ש, וגם אם ההליך הסתיים בפשרה, עדיין עסקינן בתביעה בסכום קצוב. ¨ ההליך לא הועבר להכרעת בוררות. ¨ הסכסוך לא הסתיים בהליך גישור. נתוני השאלה מבלבלים ומבולבלים. חלופה ג' אינה נכונה, ורחוקה מלהיות הנכונה, ודין השאלה להתבטל, ולחילופין להכשיר חלופה ב' כנכונה, היות והתביעה אינה על סכום קצוב.

      • תודה זיו עזרת לי המון.  לת
        שיר | 21/11/2007 00:28