נשמע ממש טוב, יש לך את המראה מקום של פס"ד זעפר שציינת

  • בעניין שאלת טביעת האצבע -- חשוב לקרוא- ולהגיב ולתקן אם אני טועה
    מתנדנד | 19/11/2007 11:17

    חברה אני חושב שהשאלה ברת פסילה .. וזאת מן הנימוקים שלהלן: כל פסקי הדין הדנים בעניין כולל קייס מדברים על תוספת כלשהי על מנת שיהיה ניתן להרשיע .. התוספת היא "אי מתן הסבר סביר להמצאות טביעת האצבע מטעם הנאשם" ללא התוספת הזו לא ניתן להרשיע על סמך טביעת אצבע כראיה יחידה .. זה כמו לומר שבמשפט פלילי ניתן להרשיע על סמך עדות של ילד בן 11 כראיה יחידה ברור שאי אפשר .. אלא אם כן ימצא חיזוק .. על כן משפט כמו " ניתן להרשיע על סמך טביעת אצבע כראיה יחידה" זהו משפט שאינו יכול לעמוד בפני עצמו.. כי בפועל לא ניתן להרשיע .. אלא אם ... זאת ועוד ..... האם מישהו יידע אותנו באיזה חפץ מדובר ??? האם נייח ??????. האם נייד ????? בפס"ד זעפר מדובר במפורש .. בהבחנה בין טביעת אצבע על חפץ נייד וחפץ נייח .. כאשר מדובר בחפץ נייד כראיה יחידה .. לא ניתן להרשיע .. וכאשר מדובר בנייח ניתן להרשיע .. בכפוף לתוספת שלעיל ...(אי מתן הבסבר סביר..) ושם אכן היו שני נאשמים .. אחד עם טביעת אצבע על חפץ נייד שזוכה מחמת הספק כי לא ניתן היה להרשיע אותו .. ונאשם אחר עם טביעת אצבע על חפץ נייח הורשע .. כי לא נתן הסבר סביר אנא תקנו אותי ... אם אני טועה

    • נשמע ממש טוב, יש לך את המראה מקום של פס"ד זעפר שציינת  לת
      יגאל | 19/11/2007 12:24

      • למתנדנד היקר, צר לי אבל הנימוק שלך חלש מאוד, ואנסה להסביר, הלישכה
        איטה | 19/11/2007 13:06

        שאלה על הכלל, והכלל הוא בדיוק כמו שהלישכה טענה, אכן נכון שישנם גורמים נוספים שילקחו בחשבון, כמו שמומחה יעיד כי טביעת האצבע אכן של הנאשם הספציפי, כי הנאשם לא הצליח לתת הסבר משכנע מדוע טביעת האצבע שלו הייתה במקום הארוע, וגם הפסיקה עושה הבחנה בין נייחת לניידת. אולם הכלל נשאר הכלל. לכן אני ממש לא מצליחה לראות את ה "עמידה" של נימוק זה אל מול הוועדה. וזה לא כי אני חלילה מנסה לרפות ידיך, אלא משום שעלינו להיות מציאותיים ולהתמקד בשאלות ה"חזקות", כאלו שגם אם נאלץ להתמודד בעתירה מנהלית יש סיכוי טוב שיפסלו. לא נכשלתי בשאלה זו אך האמן לי כי קראתי כשמונה פסקי דין ע"מ לראות כיצד ניתן לסייע לתקוף שאלה זו ואני, לצערי כי רב, לא רואה כל דרך תקיפה. צר לי עד מאוד, אך יש לא מעט שאלות אחרות ועליהן יש לשים הדגש. המון המון בהצלחה.

      • יגאל קבל את זעפר וקבל בונוס פס"ד לא פחות חזק ... אנא אמור אם יש צדק בדבריי
        מתנדנד | 19/11/2007 13:32

        אני חוזר שוב .. לא ניתן להרשיע על פי טביעת אצבע כראיה יחידה על חפץ נייח.. הלשכה היתה צריכה לציין באיזה חפץ מדובר ... לדוגמא .... זה כמו לומר .. במשפט פלילי חובה שקטין יחקר על ידי חוקר ילדים .. שאלה זו בדיוק כמו שאלתנו אינה ברורה .. לא אמרו בן כמה הילד ?? באיזו עבירה מודבר ??? וכו' ולענייננו לא אמור איזה חפץ ?? האם נייח ??? האם נייד ?? האם הנאשם ספק הסבר סביר ??? ע"פ 7293/97 ז'אפר נ' מדינת ישראל נב (5) 460 ע"פ 5635/97 - עטיה סמהדאן נ' מדינת ישראל "עם זאת, לא תמיד יהיה די בטביעות אצבע על מנת לבסס הרשעה, למשל כאשר הן נמצאו על חפץ נייד, הואיל ובמצב זה יתכן שטביעות האצבע הגיעו לאותו חפץ שלא במקום ביצוע העבירה, ולא בשעה שזו התרחשה".

        • המילה בשורה הראשונה של ההודעה הקודמת היא נייד  לת
          מתנדנד | 19/11/2007 13:33

        • יגאל קבל תשובה נחרצת .. פס"ד זאפר מאוזכר בפס"ד מקדאד
          מתנדנד | 19/11/2007 13:37

          14. בפרשת ז'אפר מדובר היה על אירוע של שוד בנק. שלושת השודדים הגיעו לבנק במכונית שנגנבה יום קודם לכן. המכונית נמצאה שעות אחדות לאחר ביצוע השוד. בבדיקה נתגלתה טביעת אצבעות בצד הפנימי של אחת השמשות. טביעת אצבעות אחרת נמצאה על חפיסת סיגריות שהייתה ברכב. טביעת האצבעות שעל השמשה נמצאה זהה לטביעת האצבעות של ז'אפר. טביעת האצבעות שאותרה על חפיסת הסיגריות תאמה את טביעת האצבעות של אחיו הקטין של ז'אפר. שני האחים הואשמו בשוד ובעבירות נוספות. בפסק הדין לא התעוררה שאלה ממשית לגבי מעורבותו של ז'אפר בשוד. הבעיה עלתה לגבי האח. בית המשפט הבחין, בעקבות פסיקה קודמת (ע"פ 389/62 נאטור נ' י"מ, פ"ד יח(62 (1), בין טביעת אצבעות המתגלה על פני חפץ נייח - דוגמת השמשה - לבין הימצאותה על גבי חפץ נייד - כמו חפיסת הסיגריות (פסק דין ז'אפר, עמ' 474, כב' השופטת ד' דורנר). במקרה של חפץ נייח, ניתן לומר בוודאות גבוהה יותר, כי הטביעה שנתגלתה מלמדת על הימצאותו של הנאשם במקום, ולפיכך קשור הוא באירוע הפלילי. לעומת זאת, כאשר מדובר בחפץ נייד, שיכול לעבור בקלות מיד ליד וממקום למקום, קיימת אפשרות סבירה שהחפץ נושא טביעת אצבעות של אדם שאינו מעורב, וכי החפץ הגיע בדרך כלשהי למקום בו הוא נמצא. במקרה של ז'אפר הוחלט לזכות את האח מחמת הספק, מן הטעם שקיימת אפשרות סבירה כי חפיסת הסיגריות הגיעה מן האח לידיו של ז'אפר, וכך מצאה דרכה למכונית בה הגיעו השודדים אל הבנק בו בוצע השוד.

          • מתנדנד אתה תותח קראתי את ז'אפר ואתה צודק, הנימוק משכנע
            ארז | 19/11/2007 13:41

            גם אני מערער על השאלה

            • עוד הוכחה..לעניין טביעת האצבע
              מתנדנד | 19/11/2007 13:52

              ראו למשל שאלה 24 גרסה 2 (השאלה עם הראיות הנסיבתיות) שם הלשכה בחרה בתשובה ד' ... ושם כתוב כי ניתן להרשיע על סמך ראיות נסיבתיות .ובלבד(עם הדגשה שלי על בלבד) ששילובן ...." מכן למדים שאמירה לא יכולה לעמוד בפני עצמה ללא התנאי שלה

              • מתנדנד תקרא את תגובתי האחרונה בענין טביעת אצבע
                איה | 19/11/2007 15:21

                מה אתה אומר? אני נוטה להסכים שהשאלה הזו קצת מקשהעלינו מבחינה הערעור. אבל חייב להיות איזה פירצה- לא?...

              • מתנדנד קראתי את נימוקך המלומדים והחלטתי לערער על השאלה
                יגאל | 19/11/2007 23:07

                לראיה גם נתתי הסבר אם אני לא טועה לאיה המסתמך על דבריך