אם רשיונך אכן היה בתוקף - אין בעיה

  • הליך מקובל להצגת רשיון רכב לאחר קבלת דוח נסיעה ללא
    bbottera | 12/11/2008 01:02

    שלום.לאחרונה נהגתי ברכב של חברים, ונעצרתי לבקורת. מסרתי את הרשיון, שבדקתי מראש שנמצא בתא הכפפות, אך התברר שזה היה רשיון ישן, והרשיון החדש הוצא מהרכב כשבוע לפני כן, כשהרכב נמסר לתיקון.לפי רשומי המשטרה הרשיון לא היה בתוקף וקבלתי דו"ח על נהיגה ברכב ללא רשיון יותר מ-6 חודשים. ברצוני לחדד את העובדה שהרשיון כן בתוקף, וקיימים המסמכים.השאלה היא מה הפרוצדורה במקרה זה, האם אפשר להציג את הרשיונות בתחנת משטרה? הדו"ח ניתן באזור הדרום ואני מתגורר בצפון.כמו כן, באם אגיע למשפט למרות הכל, האם השופט מתיחס לדברי הנאשם, או שמדובר על סרט נע כפי שמספרים? מה עלי לעשות?

    • אם רשיונך אכן היה בתוקף - אין בעיה
      אורן המקורי | 12/11/2008 09:01

      גם אם תגיע למשפט תוכל להציג אותו לתובעת לפני המשפט והיא יכולה לבטל את התיק. בנוסף, עוד קודם לכן, תוכל להסדיר זאת בעצמך בתחנת המשטרה ששמה רשום ע"ג הדו"ח (בהצגת המסמכים המתאימים שם). אני מבין, לפי דבריך, שהיא רחוקה ממך ולכן מה שהייתי מציע זה קודם לגשת ללשכת התנועה שבקרבת מקום מגוריך - אולי הם יוכלו לעזור.