תשובה חלקית

  • משפט על אי מתן זכות קדימה
    דלית | 11/11/2008 10:36

    בוקר טוב.לפני כחודשיים נעצרתי על ידי שוטר בטענה שלא נתתי זכות קדימה. הסיטואציה היתה כזו:התקרבתי אל צומת שבצידה הימני תמרור תן זכות קדימה - עבור רכבים שמגיעים מצד שמאל, בירידה. עצרתי לפני מעבר החצייה על מנת לראות אם מגיעים כלי רכב מצד שמאל, אך מספר דברים הפריעו לשדה הראייה שלי: א. הרחוב בו נסעתי מתחבר אל הצומת בזווית של כ-80 מעלות. ב. על הפינה השמאלית של הרחוב נמצא בית עם שיחים גבוהים המקיפים אותו, המסתירים את שדה הראייה. ג. ברחוב אשר ממנו מגיעים הרכבים להם אמורים לתת זכות קדימה קיים מפרץ חנייה המסתיים במרחק של כ-5 מטר מהצומת. באותו זמן חנה בחנייה הראשונה [הקרובה ביותר לצומת] רכב מסחרי גבוה.כל אלו, כאמור, הפריעו מאוד לשדה הראייה וחייבו אותי להתקדם לתוך הצומת על מנת לראות אם רכב מגיע. גלשתי אל תוך הצומת במהירות אפסית - אני לא מטומטמת, כשאין שום דרך לראות רכב שמגיע מן הסתם לא אגיח לצומת במהירות. אך ברגע שגלשתי לתוך הצומת ושדה הראייה נפתח, ראיתי את הניידת מתקרבת. בלמתי באופן מיידי, כשברגע זה הרכב שלי נמצא כשחציו על מעבר החצייה וחציו בתוך הצומת. השוטר יצא מהניידת וטען שבלם כדי לא להתנגש בי, שלא ראיתי אותו בכלל [הוא טען שהסתכלתי לצד ימין] ושלא צייתתי לתמרור. הסברתי לו שבהחלט ראיתי אותו, וזו כמובן הסיבה שעצרתי, ושאלתי אם הוא מבין שתנאי הראייה בצומת לא מאפשרים לעצור לפני מעבר החצייה ומחייבים אותי להתקדם לתוך הצומת. הוא הודה שאני צודקת, אך המשיך לטעון שהתפרצתי לצומת ונתן לי זימון למשפט.אני מצרפת תמונה שצולמה מהצומת, מנקודת המבט שלי, וממחישה כיצד רק כאשר הרכב נמצא כמעט בתוך הצומת אפשר לראות רכב שמתקרב. יש לציין שבתמונה חונה במקום רכב נמוך, ובעת ביצוע ה"עבירה" עמד שם רכב מסחרי גבוה שחייב אותי להתקדם אף יותר. יש לי גם סרטון וידיאו שממחיש זאת.שאלתי היא - האם יש לי "קייס", מה כדאי לטעון במשפט, והאם השופט יאפשר לי להציג לו את התמונות וסרט הווידיאו אם אביא איתי מחשב נייד?תודה מראש!

    • תשובה חלקית
      אורן המקורי | 11/11/2008 14:04

      כשמדובר במקרה שבו השוטר הוא צד בעניין - היינו, כמו במקרה שלך שהוא טען שלא נתת לו זכות קדימה הרי שאין עדיפות לגרסתו למול הגרסא שלך אתם "שווים. זאת בניגוד למצב שהוא מאשים אותך שלא נתת זכות קדימה לרכב אחר והוא לא היה מעורב. במקרה זה (השני) משקל גרסתו גבוה יותר. לגבי התמונות - ניתן יהיה להציג במשפט לגבי הוידאו אני לא יודע.