לא היית חייב לרוץ ולהישפט

  • חוסר זהירות
    מרק | 02/11/2008 12:58

    קיבלתי דו''ח על חוסר זהיורת (2429, 21ג) על המצב הבאנכנסתי לצומת באור צהוב ( ירוק התחלף לצהוב  בזמן הכניסה). פניתי שמאלה, לא היה הולכי רגל במעבר חצייה, עז עברתי בלי להאט ונעצרתי על ידי השוטר. לפי טענתו חציתי את הצומת ונכנסתי לאחר הפניה שמאלה כאשר היה כבר אור ירוק להולכי רגל, ונסעתי  בנסיעה מהירה (לשון הדו''ח). זהו הדוח הראשון שלי ב13 שנות נהיגה. ביקשתי תהישפטץמה העיצות כדי לשפר את המצב שלי במשפט? אני מתכוון לטעון כי לא ניתן היה לעצור ולא להיכנס לצומת כי היתה סכנה לתאונה עקב עצירה פתאומית, אור צהוב נמשך פחוט משנייה וכן לא היה הולכי רגל במעבר חציה ולכן לא סיכנתי אף אחד. כל הפרטים האלא לא כתובים בדוח כך ש אי אפשר לסתור אותםתודה

    • לא היית חייב לרוץ ולהישפט
      אורן המקורי | 02/11/2008 13:39

      אם זהו הדו"ח הראשון שלך בוותק נהיגה שכזה יכולת להגיש בקשה למשטרה להמירו באזהרה. כעת לא נראה לי שתוכל לעשות זאת כבר.

      • האם ניתן עדין לבקש להמיר בהזהרה?
        מרק | 02/11/2008 14:00

        לא היה לי מושג שאפשר לעשות דבר כזה, אחר היתי חוסך את כל הסיפור הזה מעצמי. מה בפועל אומר מבינת הנהג לקבל הזהרה? מה ההשלחות (שליליות וגם חיוביות?)

        • אני לא יודע אם במצבך עדיין ניתן
          אורן המקורי | 02/11/2008 15:22

          ההשלכות הן שאתה מקבל אזהרה שאין לה קנס. זה נרשם ברישום התעבורתי שלך במשטרה. אם תתפס בביצוע עבירה נוספת במהלך השנתיים שלאחר העבירה לא תוכל לקבל כבר אזהרה.