הרמת הטלפון

  • שימוש בטלפון סלולרי בנהיגה
    גיא | 01/11/2008 23:25

    שלום לכולם, היום קיבלתי דו"ח שדיברתי בטלפון סלולרי ללא דיבורית. השוטר רשם שהשפתיים "זזו" ושהרמתי את הטלפון הסלולרי לעברי. בפועל, הייתי עם אוזנייה אלחוטית (בלוטות') וניסיתי לחייג עם פקודה קולית (שאומרים את השם והוא מחייג). אחרי כמה נסיונות זה לא עבד, אז הרמתי את הטלפון לראות אם הטלפון והאוזנייה בכלל מחוברים. מיד באותו הרגע השוטר עצר אותי. יש לי אפשרות להוכיח שלא בוצעה שיחה, שכן יש פירוט שיחות. לשאלתי - האם יש סיכוי לערער או לשלוח בקשה לביטול הקנס? העבירה שביצעתי היא הרמת המכשיר, למרות שלא השתמשתי בו. אני יודע שהדבר בכלליות אסור, אבל אפילו אם יש דיבורית חייבים לחייג איכשהו. אודה לעזרתכם בנושא.

    • הרמת הטלפון
      עו"ד אילון אורון | 02/11/2008 07:27

      גם אם בית המשפט יקבל את טענותייך העובדתיות,יתכן ויקבע כי פעולתך מגיעה לכדי "שימוש" בטלפון, שהינו אסור, וזאת למרות שלכאורה מדובר במקרה על גבול זוטי דברים. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום

      • כך ש...
        גיא | 02/11/2008 08:34

        בשל הסיכויים הקלושים, כדאי לי פשוט לשלם?

        • רצוי
          גיא "אנשים באדום" | 02/11/2008 09:00

          גם אני מציע לך לשלם. יחד עם זאת, לגבי הערתך ש"צריך לחייג..." שהנייד יהיה בדיבורית וכך תחסוך לעצמך בעיות. דרך אגב יתכן ואתה זכאי לקבל אזהרה אם אתה עומד בקריטריונים הנ"ל קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת. את הבקשה יש לשלוח לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע לפי הרשום בגב הדו"ח. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • ובכן...
            גיא | 02/11/2008 11:10

            התחושה שלי היא כי העונש מוגזם ואפילו לא במקום. מבט לעבר טלפון נייד לא שונה ממבט לעבר הרדיו כדי להעביר תחנה, או יותר גרוע, מבט לעבר אדם היושב לידך ודיבור עימו. ולא ברור לי מה זה משנה אם הטלפון בדיבורית ורק אז לחייג - בכל מצב חייבים לחייג, אז אני עוד עשיתי פחות - הבטתי בטלפון. ממש מתסכל. לצערי קיבלתי התראה כבר על כך ש"נדחפתי לנתיב", זה קרה לפני כשנה, אז נראה לי שהאזהרה הזו פוסלת את האפשרות שאני אבקש את מה שהצעת (אם אני טועה, אשמח לשמוע). תודה אל התגובות, אני מאוד מעריך את זה.

            • עונש מוגזם ? !
              גיא "אנשים באדום" | 02/11/2008 12:46

              העבירה היא בגין החזקת המכשיר ביד, השוטר לא אמור לתת לך דו"ח עם "הנחה", הוא לא יכול לשנות את התקנה למקרה זה או אחר. האפשרות (שפיספסת) היתה לדבר עם השוטר ולנסות לשכנעו ........ כמו כן עליך לזכור שאין לך אפשרות לקבל אזהרה כי לפני כשנה קיבלת... אל תהיה מתוסכל, זה לא יעזור לך ולא ישנה את המצב. הקפד על הכללים וסע כחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

              • כוונתי...
                גיא | 03/11/2008 09:32

                כוונתי היתה לקבל קנס על כך ששתי ידיי לא היו על ההגה. ראיתי פסקי דין שקיבלו בהם קנס בגובה 1000 שקל ונקודות על שימוש בטלפון כי אדם רק הסתכל בשעון הטלפון. לטעמי מדובר בענישה חמורה בנושא שאינו מסוכן (להביט בשעון לא שונה מלהביט באדם היושב לידך), וסתם עושים קופה. אמנם לא הצילו תאונה עתידית אפשרית, אבל בסה"כ אין ספק שלמדתי לקח. תודה על התגובות ושבוע מעולה, גיא