נוכחות במשפט

  • זימון למשפט באילת- דו"ח נסיעה על השוליים
    דקל | 01/11/2008 12:45

    בזמן נסיעה לחופשה עם ההורים של חברה שלי עצר אותנו שוטר בצד ונתן לנו דו"ח על נסיעה בשוליים.ניסינו לבטל את הדו"ח מאחר וב 6 השנים האחרונות לאביה היה רק דו"ח אחד(-דו"ח חניה).אך ללא הצלחה.מאחר ולא נסענו על השוליים אלא עלינו מדרך עפר ועמדנו על השוליים ואותתנו בניסיון להשתלב בתנועה(יש לנו תמונות ממקום האירוע) החלטנו ללכת למשפט.לצערנו עשינו זאת לפני בירורים של ההוצעות...מה עוד שהמשפט נקבע להיערך באילת בשעות הבוקר המוקדמות ואנחנו מהמרכז.האם יש דרך להישפט תוך כדי התחשבות בתמונות ומכתב ללא שניאלץ להגיע או לשלוח עורך דין?או אולי פשוט לשלם את הדו"ח?(אני לא יודע אם אפשר אחרי שביקשנו להישפט)...הדו"ח הוא על סך 750 שקל וההוצאות המשפטיות לפי החישובים שעשינו עם עורכי דין באילת הוא בין 2000-4000 שקל.

    • נוכחות במשפט
      אורן המקורי | 01/11/2008 12:56

      חייבים להיות נוכחים במשפט ולא ניתן להישפט "מרחוק" ע"י שליחת מסמכים. הדבר היחיד, שלדעתי, ניתן לעשות הוא לפנות במכתב רשום לכתובת אליה שלחתם בקשתכם להישפט ולבקש לבטל המשפט ולשלוח לך את הדו"ח המקורי לתשלום.

      • נקודה נוספת
        אורן המקורי | 01/11/2008 12:59

        דו"ח לא ניתן לבטל אלא להמיר באזהרה וזאת בתנאים כמו: 2 אחרונות ללא דוחות משטרה, וותק של 5 שנים רישיון נהיגה לפחות ועבר תעבורתי שאינו מכביד (ביחס למס' השנים שהנהג מחזיק ברשיון הנהיגה). כמובן, רק בעבירות קנס בלבד ולא מסוג הזמנה לביהמ"ש.

        • האם אפשר להעביר את מקום המשפט?
          דקל | 01/11/2008 17:36

          האם אולי אפשר להעביר את מיקום המשפט לבית דין אחר?

        • האם אפשר להעביר את מקום המשפט?
          דקל | 01/11/2008 17:36

          האם אולי אפשר להעביר את מיקום המשפט לבית דין אחר?

          • לא אם לא מודים
            אורן המקורי | 01/11/2008 18:27

            ניתן להעביר אם מודים רק לצורך טיעונים לעונש וגזר דין.

            • יש!! אז אני יכול להודות בעובדות
              דקל | 01/11/2008 21:44

              זאת אומרת להגיד שכן נסענו מרחק קצר על השוליים...להראות את התמונות ולבקש להתחשב בעבר הנקי של הנשפט ובנסיבות (באמת לצאת מהפניה ולהתיישר על השוליים היתה הדרך היחידה להשתלב בפקק...זאת יציאה מדרך עפר אל שולי הכביש)אורן אתה גדול =)איך אני עושה את ההעברה של המשפט?... =+

              • הודאה
                אורן המקורי | 01/11/2008 22:43

                צריך שתודי בביצוע העבירה. תוכלי לבקש להקל בעונשך ע"י נסיבות שתעלי. איך בדיוק להעביר אני לא יודע את הפרוצדורה הספציפית. צריך להגיש בקשה בכתב. התייעצי עם עו"ד.

    • מניעת הוצאות
      עו"ד אילון אורון | 02/11/2008 07:30

      ניתן לבקש מביהמ"ש העליון להעביר את הדיון למקום מגורייך, כפוף, כפי שאורן הסביר, להודאה בעובדות. יתכן כי ביהמ"ש לא יקל בקנס ואף יש סיכוי מסויים שיחמיר בו. בכל מקרה הנקודות לא ימחקו. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום