ביטול פסילה של קצין ?

  • ביטול פסילה מנהלתית... איך ?
    עמית | 26/10/2008 20:56

    היום קיבלתי פסילה מנהלתית למשך 30 יום ע"י קצין משטרה בשל נהיגה במהירות מופרזת של 140 קמ"ש. לפני הכל עבודתי היא קב"ט ביטחון של חברת חשמל שמפקח על מתקניו. באותה נסיעה נתפסתי במהירות זו כאשר אני ממהר למתקן החברה בו הייתה התראת פריצה והשומר שהיה במקום לא ענה למכשיר הקשר. את קצין המשטרה זה לא כ"כ עניין ופסל לי את הרשיון ל30 יום בטענה שלקחתי את החוק לידיים ובשל עברה קודמת לפני 4 חודשים בשל מהירות שבה קיבלתי קנס ושילמתי אותו ללא כל טענה. מה עליי לעשות ואיך? עזרו לי בבקשה עבודתי תלויה ברשיון נהיגה זה.

    • ביטול פסילה של קצין ?
      גיא "אנשים באדום" | 26/10/2008 22:11

      קצין המשטרה הוא זה שרשאי להחליט האם לפסול או להשאיר את הרשיון אצל הנהג. אם כבר עברת שלב זה, אין לך אפשרות לשנותו. מצד שני רק לאחרונה כבר קיבלת דו"ח ולכן השוטר התעקש איתך (אתה לא חושב שהוא עשה עבודתו נאמנה ? תוך מס' חודשיים נתפסת פעמיים ... ) כמו כן אין לך אפשרות להמיר את הדו"ח לאזהרה עקב היות הדו"ח הזמנה למשפט, ולכן עליך להתרגל לכך שאין לך רשיון לתקופה הקרובה. אין לדעת מה תהיה החלטת השופט, אבל יש להניח שעונשך יהיה לא קל עקב המהירות הגבוהה, העבירה הקודמת תוך תקופה קצרה ולחץ ציבורי הקיים לגבי משפטי תעבורה. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org

      • תשובה לגיא מ"אדום"
        עמית | 26/10/2008 22:29

        את שלב הפסילה של הקצין כבר עברתי והוא עצמו ייעץ לי ללכת לשופט בכדי לערער על החלטתו. זה שהוא עשה את עבודתו אין לי ספק אבל גם אני עשיתי את שלי אל תשכח זאת!!!!!!!!! איך אני יכול לערער על ההחלטה בבית המשפט? תודה על תגובתך בכל מקרה מעריך זאת

        • ערעור
          אורן המקורי | 27/10/2008 07:59

          עלייך לפנות לביהמ"ש לתעבורה באזורך ולמלא טופס בקשה לביטול פסילה מנהלתית. לטופס זה תצרף את המסמך שנתן לך הקצין וכן העתק מההזמנה שניתנה לך למשפט. יתקיים דיון במעמד התביעה. הסיכוי לא גדול. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות משפט תעבורה.

          • תודה על התשובה
            עמית | 27/10/2008 08:58

            תודה

          • עוד שאלה קטנה
            עמית | 27/10/2008 09:00

            הסיכוי לא גדול בשל העברה הקודמת שהייתה לי וא בשל נסיבות האירוע הנוכחי?

            • שילוב של גורמים
              אורן המקורי | 27/10/2008 11:14

              עברך התעבורתי הוא מדד - כמה שנים יש לך רשיון ביחס לכמות העבירות ובייחוד עבירות מאותו הסוג. בנוסף, גובה המהירות במקרה הנוכחי.

              • תודה
                עמית | 27/10/2008 18:11

                תודה על ההתייחסות

    • נהיגה ברכב שנמסרה הודעה על אי שימוש
      קדח | 26/10/2008 22:46

      הנני נהג ומחזיק ברישיון לפחות 10 עם עבירה מהירות אחת בשנת 1998 ביום 22.10.08 תפס אותי שוטר והוריד לי את הרכב כתוצאה מחופש בהגה ונתן לי דו"ח ב 250 ש"ח ולנהוג 24 שעות ולתקן ולבוא עם אישור התיקון ליחדת זבולון.{ את הדו"ח שילמתי ב 24.10.08 }. רק ביום 25.10.08 לקחתי את הרכב לתקן אותו במוסך ואז תפס אותי עוד שוטר ואמר לי שהנני נוהג ברכב שנמסרה עליו הודעה אי שימוש,ואז אמרתי לשוטר כי הנני בדרך למוסך לתקן אותו ואז השוטר עשה לי בית משפט על כך ובאותו יום תקנתי את הרכב והלכתי עם האישור לתחנת המשטרה זבולון ואז אמרו לי כי הם מחרימים לי את הרכב לחודש ימים וגם בית משפט קבוע לשנה הבאה עכשיו מה שרציתי לדעת מה העונש בבית המשפט ומה גובה הקנס והאם אני יכול להגיש המרה לדו"ח המשפט מאחר 10 שנים ללא עבירות,הנני מודה אם תחזירו לי תשובה מנומקת לגבי העונש ולגבי האם אני יכות להגיש המרה לאזהרה.

      • הפעם כבר זה לא יסתיים בקנס
        אורן המקורי | 27/10/2008 08:01

        למרות שהרכב הורד מהכביש המשיך השימוש בו ולכן, אתה צפוי לפסילה. את אורכה אינני יכול לאמוד. גש להתייעץ עם עו"ד.

        • דבר נוסף
          אורן המקורי | 27/10/2008 08:02

          לא ניתן להמיר לאזהרה עבירות שנקבע שהן מסוג הזמנה לדין.