תשובה חלקית

  • הזמנה לבית משפת על מהירות מופרזת
    פבל | 25/10/2008 09:54

    שלום, קיבלתי הזמנה לבית משפת על מהירות מופרזת כ-42 קמ"ש מעל המותרת ע"י תמרור בשטח עירוני. אני משוכנע שלא אני עברתי על המהירות המותרת אלא רכב שבא לעכוף אותי מאחור. אך שוטר טוען שלא ראה אף אחד חוץ ממני על הכביש. 1. אני הייתי עם אישתי ותינוקת ברכב ולא סביר שהייתי נוסע כך בקירבת הרמזור 2.כאשר אני נוהג - תמיד משתדל שתהיה לי תמונת מצב של הכביש: - ראיתי רכב (סיטרויין אפורה) מתקרב אליי מאחורה במהירות - ראיתי ניידת משטרה. כאשר התקרבתי אליה ראייתי שהניידת התחילה לנוע והשוטר מורה לי לעצור - באותו רגע סיטרויין האפורה חלפה לידי ואישתי שאלה אותי למה אנחנו עוצרים? לא ידעתי מה לענות לה. 3. אישתי גם ראתה את המכונית האפורה חולפת (אבל לא זיהתה את הדגם) 4. שוטר שעצר אותי: - היה לבד בניידת בכביש המתחבר לכביש שנסעתי בו ואין מישהוא שיכול לאמת את דבריו - התעסק בכמה דברים בו זמנית: נהיגה, מכשיר מד מהירות, מתן הוראות לי - לא הסתכל אפילו שמאלה כאשר פנה ימינה אליי - אחרת היה רואה גם את הרכב השני - לא ראה את הרכב השני (כאשר אני ראיתי אותו בשלושת המראות של הרכב וגם אישתי ראתה אותו) - הייה כנראה עייף כי התאריך של המשפט שהוא הגדיר לי קצת מוזר (לא רלוונתי לשנה הנוכחית) הרשיון שלי נלקח עיי השוטר ואני מוזמן מחר לקצין במשטרה, וגם למשפט. מה אני יכול לעשות כדי להוכיח את חפותי? תודה

    • תשובה חלקית
      אורן המקורי | 25/10/2008 21:38

      זוהי הגרסה שאתה מציג ואתה צריך להמשיך ולהציג אותה בביהמ"ש. עליך לתמוך את גרסתך בדברים נוספים - בין היתר להביא את מי שנסע איתך לעדות גם כן. ושוב, אני לא יודע מה השוטר רשם בגב ההזמנה (בתיאור הנסיבות) - המסמך הזה יהיה בביהמ"ש אם תכפור באשמה (השוטר יזומן למתן עדות) ותצטרך לעורר ספק בגרסתו.

      • תודה על התשובה. עוד פרטים ושאלה נוספת
        פבל | 25/10/2008 22:38

        תודה על התשובה על גב הטופס השוטר כתב שנסעתי עם אשתי ותינוקת.וראיתי סיטרואן מאחור. אני מוזמן לקצין מחר. האם הוא יכול לשלול לי את הרשיון או רק הבית משפט מוסמך לעשות זאת? האם כדאי לי לפנות לאורך דין?

        • יכול
          אורן המקורי | 26/10/2008 03:45

          הקצין יכול לשלול לך את הרישיון ל 30 יום (תלוי בעברך התעבורתי). לגבי עו"ד - אתה תמיד יכול לגשת ולהתייעץ זה לא כרוך בתשלום.