לדעתי, תמתיני עד שיפנו אלייך ורק אז תפני לעו"ד

  • חסימת מדרכה חלקית עם מתקן אופניים - ופציעה בעקבותי
    תמר | 22/10/2008 17:41

    הבוקר הותרתי על כלי הרכב שלי את מתקן האופניים, וחניתי ליד העבודה. חניתי כך שאחורי המכונית צמודים למדרכה. לצערי הרב לא שמתי לב - אני מודה שפשוט לא חשבתי על זה - ולמעשה המתקן, שחלקו בולט מתוך הרכב כ 15 ס"מ באוויר, חסם את מרחב המדרכה (המדרכה צמודה לבניין) כשירדתי לרכב סיפרו לי בעלי החנות מולה חניתי ששני אנשים !! נפצעו במהלך היום. - לשניהם נפתח המצח. אחת מהם זעמה ואף הזמינה חוקר משטרה שצילם את הרכב. מעבר לזה שאני מרגישה נורא - כי כאמור פשוט לא חשבתי. ויש גן ילדים בניין ליד, ובמזל אף ילד נפגע - בעלי טוען שאין להם שום קייס. אני חניתי במקום מותר, מותר לשים התקן על אופניים, יש אפשרות לעבור בלי להיפגע, והאחריות היא עליהם. אני לא בטוחה בכלל. היכן אני יכולה למצוא מידע בנושא?

    • לדעתי, תמתיני עד שיפנו אלייך ורק אז תפני לעו"ד
      אורן | 22/10/2008 20:05

      אם בלטת על המדרכה אז ישנה עבירה של חניה על המדרכה (אפילו זו רק בליטה שלא הפריע). לניזוקים יש עילה נגדך של הפרת חובה חקוקה או רשלנות.