נתיבשמאלי לעקיפה בלבד

  • האם מותר לנסוע בנתיב שמאלי בדרך עירונית כשיש שני
    נאוה | 19/09/2008 16:22

    נתיבי נסיעה לאותו כיוון או שהחוק זהה לדרך עירונית ובין עירונית המחייב לפנות את הנתיב השמאלי לעקיפה בלבד?

    • נתיבשמאלי לעקיפה בלבד
      גיא "אנשים באדום" | 20/09/2008 14:09

      הנתיב השמאלי בכל כביש נועד לעקיפה.יחד עם זאת כמו בכל דבר בחיים רצוי להפעיל שיקול דעת ולנהוג בהתאם לנסיבות. יחד עם זאת אני מציע לך לשקול הגשת בקשה להמרה לאזהרה : קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת. את הבקשה שולחים לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לרישום בגב הדו"ח. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org

    • נתיב שמאלי
      עו"ד אילון אורון | 21/09/2008 20:42

      הנסיעה בנתיב השני השמאלי מותרת לצורך פניה או עקיפה. מותר לנסוע בנתיב השמאלי, כאשר יש תנועה ערה בשני הנתיבים. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום