תעבורה זה פלילי אבל...

  • דחוף מאוד- הגשת כתב אישום
    אלמוג | 12/09/2008 03:42

    לאחרונה הייתי מעורב בתאונת דרכים עם נפגעים (כולל אותי- כולם במצב קל), לאחר חקירה במשטרה התברר שאני האשם וכעת מגישים נגדי כתב אישום (אי מתן זכות קדימה ואי זהירות) ואמרו לי שבעוד כ3 חודשים יזמנו אותי למשפט. מעולם לא קילתי אפילו דו"ח (יש לי רישיון כשנתיים וחצי). מאחר ואין לי הרשעות קודמות לבנתיים לא שללו לי את הרשיון. האם הדבר יפגע בי במידה וארצה להוציא "תעודת יושר"? מה העונש הצפוי במקרים כאלו? האם זה נחשב פלילי? כפי שניתן לראות אני לא מבין כלל בנושאים הללו.

    • תעבורה זה פלילי אבל...
      אורן | 12/09/2008 15:30

      למיטב ידיעתי, רישום תעבורתי איננו מופיע ברישום הפלילי כאשר מדובר על עבירות חטא (עבירות של מקסימום 3 חודשי מאסר ורובם זה ברירת קנס). אם לא הרגת מישהו בכביש סביר שזה לא יופיע ברישום הפלילי ותוכל לקבל תעודת יושר.

    • אין לך כל בעיה
      גיא "אנשים באדום" | 13/09/2008 17:30

      תאונה קטלנית בה יואשם נהג כי היה מסומם / שיכור ונמצא אשם בתאונה יתכן ואז האישום כנגדו יתכן ויהיה פלילי. קשה להעריך מה יטיל עליך השופט, עליך לזכור כי מדובר בשתי עבירות חמורות, אני מציע לך לשקול לשכור עורך דין, הוא עוסק בכך בקביעות ויש לו את הידע והניסיון. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org

      • לא הבנתי
        אלמוג | 14/09/2008 00:53

        לא כ"כ הבנתי אתה אומר שאין לי מה לדאוג או שעדיף להתייעץ עם עו"ד? דרך אגב-איזה עונש יכול להטיל עליי השופט (ותר חמור משלילה וקנס?)

        • אני אומר את שניהם
          גיא "אנשים באדום" | 14/09/2008 13:09

          מצד אחד אין רישום פלילי אלא יש הוכחה ממש מרשיעה. יחד עם זאת רצוי שעורך דין יסייע לך להתמודד עם שתי העבירות בהן אתה מואשם. יותר חמור משלילה וקנס ? ! מה אתה מפחד שיתלו אותך בכיכר העיר ? אז מה יהיה עונשם של פושעים אמיתיים ? הרי השופטים מרחמים עליהם ומתאכזרים לקורבנות לחוק ולכולנו. אל תדאג יותר משלילה (אולי ארוכה) וקנס לא תקבל.טפו ... טפו... טפו...