צרות של עשירים

  • מבקשת את עזרתכם המלומדה!
    אלונה | 09/09/2008 16:53

    (פרסמתי גם בפורום בתפוז, אותו עניין) הגיע אלי דוח חניה משנת 2002 לרכב שכבר לא ברשותי (נמכרבאותה שנה). 130 ש"ח במקור ועכשיו - 300 ש"ח אחרי מבצע הפחתת קנסות בלה בלה בלה... אני מעולם לא קיבלתי שום דרישה לתשלום הקנס הזה ולכן התקשרתי למס' הטלפון על הקנס לצורך ברורים. ענתה לי בחורה נחמדה שבדקה אצלה במחשב וגילתה שבין השנים 2002 ל 2008 הדרישות לתשלום הקנס נשלחו אלי (באופן תמוהה ביותר) לכתובת בית ההורים שלי, בזמן שהרכב רשום על שם בעלי (וגם הקנס הוא על שמו) ובעלי כבר כ 20 שנה רשום בכתובת ההורים שלו בתעודת הזהות, עד היום! (ואכן הדוח הזה שהגיע עכשיו הוא על שם בעלי שהוא בעל הרכב וכתובת המגורים של הוריו ומשום כך הגיע אלינו). מיד הבנתי איך לא קבלתי את הדוחות = כי אם נשלחו על שם בעלי לכתובת שהוא לא גר בה, מן הסתם המכתבים האלו חזרו לדואר ולשולח. הבחורה הנחתה אותי להוציא ממשרד הפנים טופס תמצית מרשם אוכלוסין שיוכיח שבין השנים האלו בעלי היה גר בכתובת הנוכחית (של הדוח הנוכחי). עשיתי זאת דרך אתר האינטרנט של משרד הפנים ומכיוון שתוקף תשלום הדוח יפקע בעוד מס' ימים - חזרתי למס' הטלפון כדי לוודא שאכן לא תהיה בעיה אם אתעכב עם הממצאים מס' ימים אחרי תאריך זה. הפעם, ענתה לי איזו עו"ד מפלצתית שנתנה לי תשובות אחרות לגמרי מאלו של העונה הקודמת כמו למשל: שאני חייבת להראות להם גם טופס ממשרד הרישוי (בנוסף לטופס של משרד הפנים) - שהכתובת של בעלי לא השתנתה ורשומהגם שם כל אותן שנים וכד'. ניסיתי לשאול אותה אם היא יכולה לראות אצלה במחשב כמו קודמתה - לאיזו כתובת נשלחו הדוחות ב 7 השנים האחרונות והיא טענה שאין לה אפשרות כזאת וזה גם לא מענייני לדעת לאן הם שלחו לי את הדוחות! חשבתי לעצמי - לגשת לבית משפט ושם השופט יבקש מהתובעת להראות הוכחה ששלחה לי את הדוחות לכתובת הנוכנה ואני אציג את הטפסים ממשרד הפנים שמוכיחים שהכתובת של בעלי לא השתנתה. אה מה מה?? מסתבר (ככתוב בדוח) שאין לי בכלל זכות לגשת לבית משפט כי עבר זמנו של הדוח למשפט! איך יתכן כזה דבר??!! יתכן שלא יהיה לי זכות להתנגד לגובה הקנס באופן משפטי?!! בכל מקרה, מה שלי נראה הוא - שאם אני אבחר לא לשלם ולשלוח להם את הטופס של מרשם האוכלוסין שיוכיח שבעלי לא שינה את כתובתו עד היום, הם מצידם יוכלו לטעון ששלחו את הדוחות רק לכתובת הזאת!! כי הרי למה להם להודות באמת שהדוחות נשלחו לכתובת של בית הורי אישתו בטעות?? - אני צודקת? בכל מקרה, העו"ד העצבנית שדברתי איתה הציעה לי לנצל את מבצע הפחתת הקנסות לשלם מיד את הקנס המופחת (עאלק) ואח"כ להפנות עירעור לתובע העירוני של עירית נתניה (שנתנה לי את הדוח) ואם אמצא צודקת - אקבל את כספי בחזרה. נראה לכם הגיוני ההצעה הזאת?? אני בחיים לא שמעתי שעירייה מחזירה כספי קנסות לאזרחים במדינתנו... מה לדעתכם כדאי לי לעשות מבלי לצאת נפסדת יותר מדי?? (אגב, ניסיתי להתקשר שוב ולנסות לדבר עם הנחמדה שדברתי איתה לראשונה אבל שוב ושוב אני נתקלת באותה עו"ד שטוענת שהיא לא מכירה את אותה אחת והיא יושבת במשרד בת"א והשניה במשרד בנתניה... שזה גם די בלתי מובן לי...)

    • צרות של עשירים
      מישהו מנוסה מאד | 09/09/2008 19:04

      אלונה, עם כל הכבוד למקרה שלך, אם לרגע לוקחים פסק זמן מטיעוני הצדק שיתכן והם לצידך ומהעוול שנגרם לך וכו'... אני מציע לך פשוט לשלם את ה-300 ש"ח ולשכוח מכל העניין. כל ההתעסקות עם החארות הללו, ואח"כ עם התביעה שאת חושבת עליה (זמן יקר שלך, אגרות משפט, יעוץ משפטי במידת הצורך ועוד ועוד...), יעלו לך בהרבה מאד כסף ובהרבה מאד תסכול. הרבה יותר מ-300 ש"ח. אם הסכום לתשלום היה גבוה יותר, הייתי אומר לך להלחם עד בג"ץ אבל כמי שכבר בילה בבתי משפט (על קנסות גבוהים מאד) ושלח אין ספור מכתבים לכל העולם ואשתו, אני מציע לך פשוט לוותר. אישית, כשניצחתי בחלק מהתביעות שהגשתי, הרגשתי נהדר אך חבול ופצוע מכל התהליך. יש מלחמות ששווה להלחם ויש מלחמות שאת יודעת שאולי בסוף תנצחי אבל תצאי בשן ועין. למען הסר ספק יובהר שאינני עו"ד או מתעסק בתחום המשפטי כלל אלא בעל ניסיון רב בתחום.

      • הממ.... אתה כנראה צודק... :-(
        אלונה | 09/09/2008 22:48

        ויש גם עוולות משפטיות הרבה יותר גדולות בביצה המצחינה שלנו, יש כאלו שסופגים מהלומות הרבה יותר הרסניות מה 300 ש"ח האלה שלי... כנראה שבאמת אעשה כדבריך... :-P :-( תודה על ההזדהות, החיזוקים והתמיכה! :-)

    • דוח חניה ישן
      עו"ד אילון אורון | 09/09/2008 21:15

      אכן חלף המועד להישפט, וזאת גם אם בפועל הדוח המקורי אף פעם לא הגיע אלייך. אם העירהיה יכולה להוכיח כי שוגר לך הדוח בדואר רשום, גם הוא לא התקבל בפועל - רואים זאת כמסירה. תוכלי לדרוש מסמכים מהעיריה, כמפורט בתשובות רבות שניתנו בפורום בנושא. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום