תלוי מדוע לא שילמת את הדוחות.

  • עיקול חשבון-בגין דוחות חנייה ישנים
    מאיר | 29/08/2008 12:14

    החשבון עוקל בגין דוחות תעבורה שקיבלתי בגין חנייה לא חוקית מעיריית אשקלון. כנראה שלא היה משפט. לא ידעתי כלום. מה השלב הראשון? תודה

    • תלוי מדוע לא שילמת את הדוחות.
      אורן | 29/08/2008 17:08

      אם התחמקת ללא סיבה - אז תגיד שלום לחשבון הבנק.

      • עיקול
        מאיר | 29/08/2008 17:31

        לא התחמקתי לא ידעתישמחפשים אותי בכלל. היה משפט? מתי? חשבון בנק במינוס מנהל הבנק אמר אין לו מה להעביר

        • אז תבקש בקשה לביטול פס"ד ועיכוב הוצאה לפועל
          אורן | 30/08/2008 11:08

          בעיקרון הם יכולים להטיל עיקול גם ללא משפט פורמלי קלאסי אלא באמצעות שליחת תביעה ממוכנת אוטומאטית לביהמ"ש בסדר דין מקוצר שללא תגובתך תוך 30 יום, מאפשר להם לקבל פס"ד אוטומאטי לטובתם ובעקבות כך העיקול. ממליץ לך תחילה לדבר עם עוה"ד של העיריה (זה בד"כ לא המחלקה המשפטית אלא משרד חיצוני). אם לא יעזור, תבקש בקשה לביטול פס"ד לביהמ"ש ושים שם את כל טענותיך למה לא הגיעו אליך הודעות (ואני מקווה בשבילך שיש לך סיבה טובה ולא סתם שעברת דירה ושכחת לשנות את הכתובת בת.ז. או רשיון הנהיגה). כמו כן, תגיש בקשה לעיכוב צו הוצאה לפועל עד לבירור הענין בביהמ"ש, עם הטענה שהגשת בקשה לביטול פס"ד. אני אומר לך, שאם לא קיבלת את ההודעות בחוסר תום לב, כלומר שהם הגיעו לכתובתך בדואר רשום אך לא טרחת לקבלן מהדואר או לא עדכנת כתובת בת.ז. לאחר ששונתה - חבל לך על הזמן כי בנוסף תשלם גם הוצאות משפט. ממליץ לך לפני הכל לבקש דוח מהעיריה או משרד עוה"ד לגבי תאריכי כל השליחות של ההודעות החיוב, תוך ציון לאיזה כתובת נשלח, סטטוס קבלה, באיזה אמצעי נמסר. העובדה שלא שלחו בדואר רשום יכול במידה מסוימת לשחק לטובתך אבל זה רק באמת אם הכתובת לא היתה נכונה ואתה פעלת בתום לב.

          • מינוס
            מאיר | 30/08/2008 12:42

            גם ככה אני במינוס בבנק. גם לאחר שתיכנס משכורת אשאר במינוס. האם הבנק יכול להעביר כספים לעירייה כשאני במינוס? ומה קורה עם צ'יקים שנתתי לתאריך המשכורת? הבנק יכבד?

            • אוקיי
              אורן | 30/08/2008 18:49

              מינוס - אי אפשר לעקל. כמו כן, אם יש חוב לבנק - החוב לבנק גובר (מינוס, משכנתא וכו') אבל כ הפרש שיהיה בפלוס מהכנסה שתקבל או הפקדה לחילופין - יעבור לנושה. אם נתת צ'קים - הם לא יכובדו כי אלה התחייבויות מאוחרות והבנק לא נפגע מכך - לכן רוץ לכסות את הצ'קים אצל מי שנתת אותם בדרך אחרת. ושוב, אם נשאר משהו בפלוס לאחר כיסוי המינוס הישן (כי צ'קים חדשים ממילא לא יכובדו) אז זה עובר אוטומאטית לעירייה.

              • הוראת קבע
                מאיר | 30/08/2008 18:53

                תודה תודה, מה עם הו"ק . כמו סלקום ןכל אלה?

                • לא מבין את שאלתך  לת
                  אורן | 31/08/2008 16:12

                  • הבנתי, שאלה טובה, סביר שלא יכובד על אף שאלה הוראות
                    אורן | 31/08/2008 16:19

                    מוקדמות וזה משום שהחיובים נעשים מידי חודש בחודשו ובאפשרותך ובאפשרותם להפסיקם בלא הפסד. שוב, רק חובות לבנק יכובדו - מעבר לכך - לא. זה באמת יוצר לך בלגן. אם יתברר במשפט שהעירייה לא עסקה בשקידה ראויה כדי לאתר אותך או שפעלה בחוסר תום לב - אתה יכול לדרוש פיצוי על כל נזק שנוצר לך ואולי גם קצת עגמת נפש. (על עגמת נפש אל תבנה אם התקופה היתה קצרה) אבל שוב, ראה בהתכתבותי הקודמות, עליך הנטל להוכיח בביהמ"ש כי אי קבלת ההודעות מצידך היה בנסיבות מוצדקות בדין וכי פעלת בתום לב לאורך כל הדרך. בהצלחה.

                    • אם בכוונתך להילחם, אני ממליץ לך לקחת עו"ד  לת
                      אורן | 31/08/2008 16:22

                    • דיברתי איתם
                      מאיר | 31/08/2008 17:36

                      דיברתי איתם הבוקר: כך אמרו: אנחנו לא חייבים להמציא רשום אלא רק בפלט מחשב ולא המקורי. יש קנסות וכפל קנס. כמו כן: אנחנו מחוייבים לשלוח אחת ל 3 שנים במכתב רשום ולא כל שנה. לא היה משפט כי לעירייה יש כוח לעקל מכוח צו מסויים שניתן להם/ הכי חשוב הם שלחו לכתובות שהייתי רשום במשרד הרישוי ולא לפי משרד הפנים. מי צודק? הם אמרו לך למשרד הפנים ובקש מרשם אוכלוסין החל משנת 97

                      • לדעתי, העובדה שלא בדקו את הכתובת במשרד הפנים
                        אורן | 31/08/2008 21:46

                        איננה שקידה ראויה ואינה מספיקה כדי לבוא אליך עם צעד כזה קשה. כלומר, לפני שעשו מה שעשו ולאחר שראו שאינך מגיב על הכתובת במשרד הרישוי מן הראוי היה לבדוק גם את הכתובת במשרד הפנים. לדעתי, יש לך סיכוי אם אכן הכתובת במשרד הפנים היתה תמיד מעודכנת הרי שנפגע תום לבם והם לא שקדו שקידה ראויה על מציאת כתובתך לפני צעד קשה כזה לחייך. כדאי להתייעץ עם עו"ד בענין. אתה יכול לחפש גם באינטרנט, יש הרבה חומר על זה (גוגל) בהצלחה.

                        • לדעתי הם רמזו לך שאם תביא רשימת כתובות שלך ממשרד
                          אורן | 31/08/2008 21:49

                          הפנים שמראות שעדכנת את הכתובת בכל פעם - הם ילכו לקראתך. תביא להם את הרשימה ותוכיח להם.

                          • על הבוקר
                            מאיר | 31/08/2008 23:31

                            מחר על הבוקר אני במשרד הפנים. אני לא צריך עו"ד יש לי אחלה פורום ואחלה יועצים. התייעצתי עם עו"ד הוא רמז לי ששאין לו בשר כי התביעה היא 3300 שקל שחסמה לי חשבון רק מזל שאני במינוס. מחר אני במשרד הפנים. אעדכן אתכם. תודה רבותי.