כתב אישום - תאונת דרכים

  • תיק תאונה מכור. עוול עוול עוול
    מואשם | 26/08/2008 14:58

    באפריל 2007,נסעתי עם חברי ופניתי שמאלה מכביש דו סטרי לתוך מפעל, בעודי מאותת מסתכל במראות, מנמיך מהירות ומתחיל פניה, נכנס בי טנדר מעל לגלגל השמאלי של הרכב, לאחר מכן רכבי נחבט הסתובב והתרחק מהרכב שהמשיך ונכנס בי שוב, הפעם בדלת האחורית. רכבי המשיך להסתובב לצד ואז כשבלם הרכב הפוגע- נכנס בי שוב קלות בדלת הקדמית. נחבלתי כתוצאה מהתאונה וזימנתי משטרה ורכב פינוי למקום. יש לציין כי חברי נפגע פחות אם כי לאחר מכן פנה גם הוא לטיפול רפואי כשלא חש בטוב. בזמן בו המתנתי למשטרה ורכב הפינוי- הגיע אביו של הנוהג ברכב הפוגע והמתין במקום. כשהגיעה ניידת היא שאלה אותי לפרטים בקצרה, מסרתי את הפרטים ולאחר מכן נגשו השוטרים לאביו של הפוגע ושוחחו עימו באריכות. בו בזמן הגיע רכב הפינוי, לפני שפונתי - אחד השוטרים הגיע אלי וביקש את הרשיון. מסרתי לו את הרשיון והוא בתמורה מסר לי טופס שלילת רשיון! שימו לב שלרכב הפוגע לא נלקח הרשיון! פונתי מהמקום ולאחר מספר ימים הגענו אני וחברי לתחנת המשטרה למסירת פרטים. מסתבר שהפוגע עדיין לא הגיע למסירת עדות. בוחן המשטרה דיבר אלי בתקיפות ובקש את כל הפרטים. בשלב מסויים טען שחברי מתחצף אליו ובקש שיצא מהחדר אם כי לבסוף הסכים לגבות ממנו עדות גם. לאחר גביית העדות דרשו ממני להופיע בפני קצין. זה- שלל את רשיון הנהיגה שלי לשלושה חודשים והעביר את התיק לתביעות- כל זה מבלי שנהג הפוגע אפילו נחקר בתחנה!!! חתמתי על טופס השלילה ומיד פניתי לעורך דין שיחזיר לי את רשיון הנהיגה- הרי שלא עשיתי דבר שגוי. הרישיון הושב לאחר הליכים שנארכו חודש ימים. תבעתי את הביטוח המקיף משום שהרכב הפוגע בחוצפתו סרב לשלם על הנזק והמציא גרסא אחרת לתאונה- לדבריו, סטיתי ימינה מהכביש ולאחר מכן חתכתי שמאלה ולכן פגע בי בשל חוסר זהירות שלי. הרכב תוקן והוצאתי סכומים גבוהים על השתתפות ופרמייה לאחר מכן. עבר מאז זמן מה, עד לאתמול. בזמן זה המתנתי עם הוכחת חפותי עד שעניינים אחרים שאינם קשורים לדבר ירדו מהלו''ז שלי, ויהיה לי מספיק זמן וכסף לשכור עורך דין. אתמול, קיבלתי שיחה תוך כדי עבודה, מאותו בוחן משטרה- שטען שלא הופעתי למשפט שנקבע לדבר! מעולם לא קיבלתי זימון למשפט ומעולם לא הראו בפני כתב אישום או כל התפתחות בעניין! הופתעתי מאד במיוחד לנוכח האיומים מצד הבוחן שאם לא אופיע ומוטב היום- יוצא כנגדי צו מעצר. יצאתי ממקום העבודה כעוס והגעתי לתחנה, כשניגשתי לפקידים בכדי לצלם את חומר החקירה- הסתבר בפני שהוא נמצא אצל הבוחן. הגעתי לבוחן- זה טען שלא ניתן לצלם את חומר החקירה- וקבע לי מועד משפט ל1.9!!! כששאלתי אותו האם אוכל לצלם את חומר החקירה עד אז- השתתק ולבסוף לאחר שביקשתי מספר פעמים נוסף- מסר לי רק את כתב האישום לאחר שעיין בתיק והפריד אותו ממה שמלמל "החומר של זאב" מיהו זאב? לא יודע. לאף אחד מהקשורים לתאונה לא קוראים זאב. ניסיתי למצוא את הקשר מאוחר מכן אך כשלתי. נקבע המועד מסרתי את כתב האישום חזרה, כתב האישום מאשים אותי בשני סעיפי נהיגה בחוזר זהירות ובסעיף "פניה שמאלה מדו סטרי". לפני שיצאתי מחדרו שאלתי אותו מיהו זאב? והוא "לא הבין" למה אני מתכוון "זאב? איזה זאב?" ואז דפדף בחומר החקירה. אני לגמרי אובד עצות ואיני יודע לאן ומה ואיך להתמודד עם המצב הנוכחי. אני בטוח במאת האחוזים שפניה שמאלה, מכביש דו סטרי בו המהירות המותרת היא 50, ובאיזור תעשיה- מותרת תוך הקפדה על זהירות. אין זו אשמתי כלל שהרכב מאחורי סרב להמתין והגיח במהירות לתוך רכבי. והאם יתכן כי החקירה מגמתית לטובת הרכב הפוגע? ואם כן, איך אוכל להוכיח את הדבר? ה1.9 מתקרב וביה"מ אפילו לא זימן את חברי שנסע עמי ברכב להעיד! מה אוכל לעשות? אין לי את סכום הכסף לשכור עו"ד ואני מרגיש שטופלים לי תיק. אנא עזרו לי למצוא כיוון לפעולה.

    • כתב אישום - תאונת דרכים
      עו"ד אילון אורון | 26/08/2008 16:19

      אתה חייב ייצוג עו"ד, סיכוייך להתגונן בביהמ"ש, לבדך, קלושים. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום

      • בכל זאת...
        מואשם | 27/08/2008 01:01

        ומה אם אציג את הנוסע איתי ברכב כעד לנכונות דברי ואטען לחפותי בכל תוקף מול ההאשמות, האם השפיטה תטה להאמין לבוחן מבלי לבחון את ההאשמות והראיות לפני פסק הדין ותטה את הכף?

        • תאונת דרכים
          עו"ד אילון אורון | 27/08/2008 12:56

          אחזור על דברי, אין לך את הכלים הדרושים על מנת להתגונן בביהמ"ש. לגופו של עניין, חברך אינו עד אובייקטיבי ואין כמעט משקל לעדותו בבימ"ש. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום

          • מה העונש הצפוי?
            באותה הסירה | 14/09/2008 01:04

            הסיפור שלי מאוד דומה, ורציתי לשאול את כל המבינים בבר, מה העונש הצפוי במקרים אלו מבבית המשפט?