האפשרויות מוגבלות

  • הזמנה למששפט
    יעקב | 20/08/2008 10:55

    לפני מספר ימים נסעתי במהירות נמוכה לפני מעבר חצייה לפתע קפצה במהירות הולכת רגל למעבר חציה , שוטר שהיה בקרבת המקום טען שלא נתתי להולכת רגל לעבור במעבר חצייה בצורה בטוחה וסיכנתי את ההולכת רגל ,חשוב לציין שהולכת רגל לא נפגע ואף לא עצרה לרגע .אני בטוח שאני צודק ואף אמרתי לשוטר שראית שהיא התפרצה לכביש תשובתו הייתה שבגלל משוגעים כאלה צריך להיות יותר זהירים . זומנתי למשפט ע"י קצין .לא היו לי עבירות תנועה ב 7 שנים האחרונות .א. מה האפשרויות שעומדות לרשותי .ב. באוטו היו אישתי והילדים האם אישתי יכולה להעיד במשפט .ג. השוטר כתב מזכר שצורף לזימון למשפט האם אני זכאי לראות מה הוא כתב ?ד. איך אני יוכל להוכיחי שאני צודק ?

    • האפשרויות מוגבלות
      גיא "אנשים באדום" | 21/08/2008 10:23

      קיבלת דו"ח בגין סיכון הולך רגל במעבר חצייה, שזה למעשה הזמנה לדין ! אי לכך אין כל אפשרות לתת על העבירה אזהרה. באופן עקרוני רצוי מאוד להאט לפני מעברי חציה ולהיות במודעות שמקרים כאלה עלולים לקרות. אתה רושם ש"הולכת הרגל לא נפגעה" איזה מזל ! אחרת היית גורם לתאונה כואבת מאוד, והעונש על כך היה גרוע יותר מהזמנה לדין. המפגש עם הקצין זה לגבי השלילה שקיבלת, ואז תשמיע את דבריך לגבי המקה, והוא יחליט אם לשלול לך את הרשיון באופן מנהלתי. בלי קשר ובכל מקרה יתקיים לך משפט בגין המקרה, אשתך תוכל להעיד על כך. כמובן שאם אין לך עבירות בשנים האחרונות זה עשוי להקל, אולם קח בחשבון עונש חמור בגין עבירת תנועה חמורה ! בכביש צייתו לחוקים ! בבית לכם מחכים ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org