בקשה להישפט

  • דו"ח על דיבור בטלאפון בזמן נהיגה - לא היה ולא נברא
    אלון | 20/08/2008 10:36

    שלום, בתאריך 18/8 נסעתי בתוך כרמיאל עם רכבי הפרטי, והנחתי את ידי על הדלת כמשענת, ואת כף ידי על ראשי. לשוטר שהיה מאחורי ברכב עירייה נדמה היה כאילו דיברתי בטלאפון. השוטר עצר אותי, והחליט לתת לי דו"ח על סך 1000 ש"ח ו4 נקודות. לאחר שטענתי בפניו שיש לי אוזניית BLUETOOTH באוזן, והוא ראה שאני יוצא מהרכב איתה על האוזן, הוא אמר לי בחוצפה "ני מצפצף על האוזנייה שלך". לאחר שכתב לי את הדו"ח, הדו"חהיה בלתי קריא בעליל, כתב מצרי-סיני עתיק. ביקשתי מהשוטר לקרוא לי את מה שכתב, והוא ענה "לא רוצה, תסתדר בבית". ניסיתי להסביר לו את מה שעשיתי, והעבירה היא ששמתי רק יד אחת על ההגה ולא עבירה על דיבור בטלאפון, הוא אמר "אני לא בית משפט פה". בדו"ח היו כל מיני אי דיוקים, כמו : שעה לא נכונה (הערתי לו על השעה, והוא אמר לא מעניין אותי). החלטתי שלא לחתום על דו"ח כזה נבזי, וכרגע אני פונה אליך, עו"ד אילון אורון, לשמוע מה אתה מציע לעשות. בתודה, אלון. יש בידי העתק של התיבה "נסיבות מיוחדות של המקרה" במחשב, ואוכל להראות אותה באישור שלך, כדי שתנסה לקרוא את מה שנכתב בה.

    • בקשה להישפט
      עו"ד אילון אורון | 20/08/2008 14:46

      הפתרון הוא לבקש להישפט על הדו"ח. מומלץ להיעזר בשירותי עו"ד. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום

    • תודה קודם כל.
      אלון | 20/08/2008 20:53

      תודה רבה. האם אין לדעתך דרך אחרת חוץ מללכת למשפט ? האם מכתב למשרד התחבורה \ המשטרה ו\או הגורם המתאים לא יועילו ? האם לסגנון הדיבור אליו השוטר פנה אליי, יש משחק בבית המשפט ? האם אי הדיוק שלו בשעה יכול להעיד נגדו ? והאם הכתב הלא קריא יכול להועיל ?.

    • אני מציע - ערער על הדו"ח
      גיא "אנשים באדום" | 21/08/2008 02:21

      התנהגות השוטר, כתב היד שלו ודיבורו אינם ראויים ולא מכובדים ! יחד עם זאת זה שיש לך בלוטוס האם זה אומר שדיברת באמצעותו ? אולי החזקת את הנייד ביד , ודרך אגב העבירה היא אחזקת המכשיר ביד גם אם לא דיברת ! בכל מהלך שלך תצטרך לשכנע כי באמת לא החזקת את הנייד ביד ! השאלה מה עברך התעבורתי - האם יש לך דו"חות , כמה זמן יש לך רשיון ? בהתאם לכך הייתי לערער על הדו"ח בכתב בפני אותה יחידת משטרה הקרובה למקום ביצוע העבירה בהתאם לרשום בגב הדו"ח. בכביש צייתו לחוקים ! בבית לכם מחכים ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org

      • תשובה
        אלון | 21/08/2008 22:18

        אינני החזקתי את הפלאפון בידי, הנחתי את ראשי על היד, ואני מוכן לסבול עונש על אי אחיזת הגה ב2 ידיים, אך עם כזאת חוצפה של שוטר, כתב כזה לא קריא, ודו"ח כל כך לא מוצדק, איך אוכל לשתוק ?

        • אל תשתוק !
          גיא "אנשים באדום" | 23/08/2008 15:21

          אני לא ייעצתי לך לשלם את הדו"ח או לקבל את החלטתו של השוטר. עו"ד אילון אורון ייעץ לך לגשת למשפט , אני לעומת זאת חושב להתחיל במכתב ערעור למשטרה (בו תספר במדוייק את כל ההשתלשלות ). שים לב שלא ייעצתי לך לבקש המרה לדו"ח אזהרה, כי לדבריך לא ביצעת כלל את העבירה בגינה קיבלת את הדו"ח. אל תשתוק , אל תוותר ואל תקבל את דבריו של השוטר אם באמת לא עשית אותם. לסיוע נוסף אתה מוזמן לכתוב אלי. בכביש צייתו לחוקים ! בבית לכם מחכים ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org