ניתן להמיר באזהרה

  • קיבלתי דוח תנועה ולדעתי לא ביצעתי עבירה
    מאיר | 13/08/2008 18:59

    שלום לכולם, לפני כמה שבועות קיבלתי דו"ח תנועה. בדו"ח נרשם כי ביצעתי עבירה על פי סעיף 36(ד) לתקנות תעבורה. המקרה בקצרה: נסעתי בכביש בעל 3 נתיבים בשעת עומס תנועה, נהגתיב נתיב המרכזי. בנתיב שלי היו חיצים על הכביש המורים על נסיעה ישר בלבד. הייתי צריך לפנות ימינה, אך כיוון והיה עומס בנתיב הימני שהוא לפניה ימינה בלבד, הצלחתי להכנס לנתיב ממש סמוך לצומת (כ-20 מטרים לפני הצומת). יש לציין כי קו ההפרדה היה עדיין מקווקו. השוטר עצר אותי ורשם לי דוח על כך שיצאתי מהצומת שלא על פי החיצים המצויינים בנתיב בו נכנסתי לצומת. שאלתי היא - הרי כלל לא נכנסתי לצומת? מה ניתן לעשות? האם ניתן לבאל את הקנס? מצרף לכם שרטוט של הצומת - מתנצל על איכול הציור. תודה מראש לעונים ויום טוב.

    • ניתן להמיר באזהרה
      עו"ד אילון אורון | 14/08/2008 12:59

      היה וצברת ותק ניהגה של מס' שנים ועברך נקי תוכל לשלוח בקשה למשטרה ולבקש להמיר את הדו"ח באזהרה. אם בקשתך לא תתקבל, קיימת אופציה נוספת והיא - להגיש בקשה להישפט. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום

    • כן ביצעת עבירה
      גיא "אנשים באדום" | 14/08/2008 20:58

      מאיר, לפי התיאור שלך ביצעת עבירה של "קיפוח זכות השימוש" של האחר בדרך, אולם קיבלת דו"ח בגין "נהיגה שלא בכיוון החץ". כולנו כנהגים לא אוהבים שעוקפים כשאנו עומדים בטור המכוניות, ומכאן נובעת ההגדרה של העבירה שביצעת. הדו"ח שקיבלת הוא בגין פניה שלא לפי הסימון שהיה על הכביש.לעניין תיאור העבירה, והכניסה לצומת התיאור הוא נכון כפי שכתוב בתקנה ותואם לדו"ח שקיבלת. להלן קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת. לפרטים נוספים אתה מוזמן לכתוב אלי בכביש צייתו לחוקים ! בבית לכם מחכים ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org

      • תגובה לגיא
        מאיר | 14/08/2008 21:32

        גיא שלום, ראשית, תודה על תגובתך העניינית. לא הבנתי רק משהו אחד. רשמת כי תיאור העבירה תואם לדוח שקיבלתי. עם זה אין לי ויכוח. אך שאלתי היא האם ביצעתי את העבירה עליה קיבלתי את הדו"ח? אינני מומחה גדול לענין קיפוח זכויות, ואני אותתי וביקשתי להכנס כאשר היה עומס תנועה בכל הנתיבים ולא רק בנתיב פניה שמאלה. יכול להיות שזה לא בסדר. שאלתי בשורה התחתונה: האם יצאתי מהצומת שלא בכיוון החץ המסומן בנתיב ממנו נכנסתי לצומת? הרי השוטר עצר אותי עוד לפני שהייתי בצומת בכלל אלא הייתי בתהליך השתלבות לנתיב הימני. תודה לך.

        • אם נדבר תבין יותר
          גיא "אנשים באדום" | 14/08/2008 22:53

          אתה ביצעת עבירה של"עקיפה" של אלה שעמדו בתור (אף אם ביקשת רשות) וזו עבירת קיפוח זכות, והדו"ח הוא על כך שפנית מנתיב מקביל לנתיב ממנו היית אמור לפנות. בכך השוטר החמיר איתך (קיבלת גם 6 נקודות) אך לא דייק ברישום מקצועי של הדו"ח. תשובה בשורה התחתונה - השוטר טעה ברישום הדו"ח. לגבי המשך התהליך , השאלה מה עברך התעבורתי, אתה מוזמן לכתוב אלי בציון הנייד שלך ואתקשר אליך. בכביש צייתו לחוקים ! בבית לכם מחכים ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guy@anashimbeadom.org

          • שאלה נוספת לגבי תיאור נסיבות האירוע
            מאיר | 20/08/2008 13:35

            גיא שלום ושוב תודה על התגובות והייעוץ. לגבי המכתב שאני רוצה לשלוח בבקשה להמרה של העבירה יש לי מספר שאלות:בתיאור נסיבות היאורע נכתב ע"י השוטר:"במהלך מבצע אכיפה כאשר אני נוהג בנידת גלויה הבחנתי בנהג הנ"ל כשהוא נוסע בנתיב אמצעי מבין שלושה נתיבים ולפתע בצומת עצמה הנהג עבר לנתיב הימני לפניה ימינה בלבד לכניסה ל-"אתר X". ברצוני לציין כי היה פקק ארוך ורק בגלל זה הוא ביצע את העבירה."שאלות:1. בצומת הנ"ל יש 4 נתיבים ולא 3.2. השוטר לא נהג בשום רכב אלא עמד על אי התנועה שמפריד בין הצומת ובין נתיב "עוקף צומת" וסימן לי עם היד לעצור בצד.3. בצומת הנ"ל נתיב הפניה ימינה הוא רחב והרבה נהגים חותכים ימינה במקום שבו קו הפרדה רצוף. האם יכול להיות שזו הסיבה שהוא נתן לי דו"ח על נסיעה שלא בהתאם לחיצים ולא קיפוח זכות? כי להבנתי אם אני נכנס לפניה במקום שאין בו רכב זה לא קיפוח זכות, אלא רק אם אני משתלב לתוך תור של מכוניות..האם הפרטים האלה משמעותיים? איך השוטר כותב שהוא נוהג כשהוא עומד בצומת?תודה לך מראש על הסיוע.