גם אחיזה ביד היא עבירה

  • אחיזת טלפון נייד בנסיעה
    עומר שריר | 01/08/2008 18:51

    שלום, היום בצהריים עצר אותי שוטר סמוי על נהיגה תוך שימוש בטלפון נייד. הסברתי לו שכלל לא דברתי או שלחתי SMS אלא הסתכלתי על השעה בטלפון ואף הראתי לו את הנייד כהוכחה (למרות שהוא ציין שהוא "לא מבין בטלפונים"). יתרה מזאת, יש לי דיבורית ברכב כך שאין לי כל צורך להחזיק את הנייד. השוטר ציין שאין כל משמעות מבחינתו אם רק החזקתי את המכשיר או דברתי, לא היה מוכן להמיר את העברה לאי אחיזת ההגה בשתי ידיים או באזהרה בלבד. מסכים שזה לא תקין, אך על אחיזת טלפון 1000 ש"ח ? אם יש סיכוי מול שופט להציג את המקרה ולהוכיח שלא דברתי ולקבל קנס על עברה מופחתת ?

    • גם אחיזה ביד היא עבירה
      גיא "אנשים באדום" | 02/08/2008 15:08

      דבריך לא מובנים כל כך, האם החזקת את הטלפון ביד ? אם כן - קיבלת דו"ח צודק עקב שימוש בטלפון (ואין זה משנה מה עשית בו ואיתו. . . שיחה, סמס, או אפילו כלוםםםם) שלא באמצעות מתקן קבוע. אם לא - הייתי מציע לשקול בקשה לערעור על הדו"ח. אם אכן כך,שלח לי מייל ואסייע לך. בהנחה שבאמת החזקת את הנייד ביד, השוטר רשאי לבדוק אם הינך רשאי לקבל אזהרה (יש מספר קריטריונים לכך) אולם אין הוא מחוייב לכך. עבירת "אי אחיזת ההגה בשתי ידיים" לא קיימת כבר אלא לרוכבי "דו גלגלי" בלבד. הקנס שקיבלת תואם את העבירה שעליה נרשם הדו"ח וזאת בהתאם לקביעת המחוקק. אני לא מציע לך לגשת למשפט, רוב הסיכויים שלא תצא ממנו מחייך.

    • טלפון נייד - עבירת תעבורה
      עו"ד אילון אורון | 02/08/2008 16:31

      אני מניח כי אם תבקש להשיפט, ותופיע ללא ייצוג - ביהמ"ש לא ימצא לבטל את הדו"ח - ואף עשוי להחמיר בעונשך. עפ"י החוק - ה"שימוש" בטלפון אסור - ואפשר לראות בפעולתך, כשימוש. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום

    • אחיזת טלפון
      עו"ד אילון אורון | 05/08/2008 21:33

      החוק קובע איסור "שימוש" בטלפון , ויתכן מאוד כי ביהמ"ש יראה באחיזתו לצורך בדיקת השעה כשימוש. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום