כמה עצות

  • זימון למשפט בגין מהירות מופרזת
    נועם | 01/08/2008 16:43

    קיבלתי לפני מספר ימים הזמנה למשפט בגין נסיעה במהירות מופרזת שנקלטה במצלמה ע"פ המכתב נהגתי במהירות של 112 קמ"ש בדרך עירונית (כביש בגין בירושלים) בה המהירות המותרת היא 80 קמ"ש . העבירה בוצעה בשעת לילה מאוחרת (00:24) כשהכביש פנוי לחלוטין. אין לי הרשעות או דו"חות קודמים בעברי (ותק של 15 שנה) מעבר לאזהרה שקיבלתי לפני יותר משנה בגין עבירה אחרת אשמח לקבל עיצות לדרך הפעולה המומלצת א. האם ניתן לבקש מהמשטרה להפחית את המהירות המופיה בדו"ח ב-2 קמ"ש כך שיהיה מתחת לרף המשפט (כמובן שקנס של 750 ש"ח אינו סימפטי אבל הוא טוב יותר ממשפט ב. מה האפשרויות האחרות שעומדות בפני?

    • כמה עצות
      גיא "אנשים באדום" | 02/08/2008 14:48

      נועם ידידי, אני מניח שבכביש בגין קיימת מצלמה קבועה (ולא שוטר) המצלמת בהתאם למתוכנת בה ומן הסתם היא אינה מתחשבת בוותק הנהיגה. ולגבי שעת הצילום - אם עקב היות המצלמה במקום מספיק שרכב אחד נסע יותר לאט, וכך אולי המודעות לנושא התאונות עלה . . . . ואולי עוד אסון מיותר נמנע בדרכים . . . דיינו ! מהתיאור שלך ניתן להבין שאתה כנראה נהג זהיר, אחראי ובעל מודעות, כמה חבל שהמצלמה לא יכולה לזהות זאת . . . אני מבין בהחלט את התסכול מהזימון למשפט, ולנושא זה : אין כל אפשרות "להפחית את המהירות . . . " איך יפחיתו ? למה שיעשו זאת ? ומי יעשה זאת ? זה לא נשמע לך קצת הזוי ? גש למשפט (עם / בלי עו"ד להחלטתך) תציג את עברך הנקי, את הסבריך לאירוע וקבל את החלטת השופט בנחת ובפניה שלי אליך - : בכביש צייתו לחוקים ! בבית לכם מחכים ! מייל : guy@anashimbeadom.org

    • עבירת מהירות בירושלים
      עו"ד אילון אורון | 02/08/2008 16:34

      גישת ביהמ"ש בירושלים, לגבי עבירות מהירות, היא המחמירה ביותר בארץ. גם נהג בעל עבר חיובי, בסכנה לפסילת רשיונו בפועל. המשטרה לא תסכים, לבפחית מהמהירות, אם תפנה בכתב. מומלץ להעזר בעו"ד, ע"מ שיפעל לשמירה על רשיונך. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום