פרשנויות שונות של החוק

  • שלום עו"ד אילון אורון. מי שוגה, אתה או המשטרה ?
    נעם | 01/08/2008 01:36

    שלום רב, בתאריך ה 8.32008 נשאלת בפורום זה, האם מותר להשתמש באוזניה על אוזן אחת, לצורך דיבור בסלולרי בזמן נהיגה ברכב. תשובתך הייתה שע"פ החוק, הדבר מותר. הינה לינק לאשכול המדובר: http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=943&OID=19407&DivID=1&markPID=943&markOID=19407#topArt אני מעוניין להביא כאן את התקנה בחוק עליה אני מניח שהסתמכת: "28ב. (א) לא יאחז הנוהג ברכב בטלפון קבוע או נייד בטלפון בעת שהרכב בתנועה, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית. (ב)בתקנה זו – "דיבורית" – התקן בטלפון או ברכב המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו;"טלפון" – מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג." כעת, מתוך תשובות לשאלות נפוצות (אני לוקח את זה מאתר משטרת ישראל) : http://www.police.gov.il/misc/01/01questions.asp#8 "שאלה: האם מותר להשתמש ולשוחח בטלפון סלולרי תוך כדי נסיעה ברכב באמצעות דיבורית אישית (אוזנייה) ? תשובה: עפ"י החוק אסור לדבר בטלפון סלולרי בעזרת דיבורית אישית (עם חוט או אלחוטית) בעת נהיגה. תקנה 28 ב' מחייבת דיבורית קבועה באמצעות מיקרופון המותקן ברכב. לפיכך,שימוש בכל אביזר אחר שאינו עונה להגדרה,אינו חוקי." בסופו של עניין, מי פה צודק ?, המשטרה מתייחסת לתקנה 28 ב', אך אני, ייתכן כמוך, מתקשה למצוא בה תימוכן לטענותיהם.

    • פרשנויות שונות של החוק
      עו"ד אילון אורון | 02/08/2008 16:44

      החוק לא נותן תשובה מפורשת למקרה מסויים זה. קיים חוק ישן, הקובע כי השימוש באוזניות הנו אסור. בית המשפט קבע כי "אוזניות" זה ברבים.. אותה תקנה אכן היתה מיועדת (בזמנו), ככל הנראה, למנוע נהיגה ושמיעה של "ווקמן".. ביהמ"ש מצא כי אם המחוקק היה רוצה לאסור שימוש באוזניה אחת היה צריך לציין זאת. אנ התייחסתי לפסיקה של בית משפט לתעבורה - הפסיקה אינה מחייבת , וכל שופא עשוי לפרש את החוק באופן שונה. אני סבור כי כאשר יש 2 פרשנויות יש לפרשן לטובת הנאשם,וביהמ"ש עשוי לעשות כן - מאידך, בהחלט יתכן כי בית המשפט יעדיף, את פרשנות המשטרה. לסיכום - אין בהכרח "צודק" או "טועה" - יש פרשנויות שונות. רק לאחר שתשפט, תקבל את השתובה הרלוונטית, לעניינך.. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום

      • תודה רבה על תשובתך, אבל...
        נעם | 02/08/2008 17:03

        העניין הוא שאתה מנסה לתמוך את דעת המשטרה (שאסור לנהוג עם אוזניה אחת), על הפרשנות בחוק שאסור לנהוג עם אוזניות, ושאפשר לפרש אוזניות ברבים גם כאיסור על אוזניה אחת (אם כי לא מתחייב, אך שוב, זה תלוי בשופט). אבל, באתר המשטרה, הם מביאים את תקנה 28 ב' *בלבד*, בתור התקנה שכביכול מחייבת שימוש בדיבורית עם מיקרופון, בעוד בתקנה הזו דיבורית *כלל לא מוגדרת כך*. אני פשוט לא מצליח להבין כיצד המשטרה מסוגלת לתת את תקנה 28 ב' בתור נימוק לאיסור אוזניה בודדת, בעוד התקנה בפירוש לא אוסרת זאת, תחת שום פרשנות סבירה. בכל מקרה לא תפסו אותי נוהג עם אוזניה, אני פשוט לא מעוניין לעבור על החוק, אבל אם לא קיים חוק והמשטרה פועלת ללא סמכות בנושא זה, אין לי בעיה להפר את דרישתם ולהגיע לבית המשפט במידת הצורך.