שלילי

  • נסיבות מקילות לדו"ח על מהירות גבוהה
    יצחק ד' | 24/06/2008 11:38

    האם התרחיש הבא עשוי להתקבל להקלה בדו"ח, ואולי אף לביטולו? קיבלנו בחברה דו"ח תנועה על נהיגה במהירות גבוהה (מצלמה אלקטרונית). מדובר בעובד החברה (שלא נהג בעצמו ברכב באותה שעה), שחזר באותה עת מבדיקה רפואית קשה (במחילה מכבודכם – זוהי בדיקה שבה נבדק חלק מסוים במערכת העיכול), ואשר לצורך ביצועה הוא אף קיבל זריקת טשטוש. כאמור, העובד לא נהג בעצמו ברכב (בגלל הטשטוש ובגלל הכאבים מהבדיקה), והוסע הביתה ע"י קרוב משפחתו. בגלל מצבו של הנבדק, והצורך לחזור לביתו ולשכב, נהג הנהג הנ"ל מהר. האם לדעתכם נסיבות אלו (אפשר לקבל אישור לכל הנ"ל במסמכים מביה"ח) + העובדה שמדובר בדרך בגין המהירה (ולא באיזה כביש שכונתי צפוף ומסוכן), עשויות להתקבל כנסיבות מקילות לביטול הדו"ח, או לפחות להמרתו באזהרה?

    • שלילי
      דוד | 24/06/2008 14:58

      להסעת חולים, יש רכב מיוחד ונוהגים בו אנשים שהוכשרו לכך במיוחד. קוראים לזה אמבולנס. אם אתה לא נוהג אמבולנס, אין לך רשות לסוע מהר, אלא אם תוכיח פיקוח נפש